Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe dirk kuyt, fenerbahçe kuyt, kuyt htspor açıklamalar, - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe’nin dinamosu o... Bitmez tükenmez enerjisiyle sahanın her tarafına ayak basan, arkadaşlarının yardımına koşan, rakibe basan, yılmayan ve tüm bunlar yetmezmiş gibi golleri ve asistleriyle takımına katkı yapan Dirk Kuyt, parlak kariyerine rağmen ilk şampiyonluğunu Fenerbahçe’de yaşadı.

        Hollandalı oyuncu şampiyonluk sonrası ise sorularımızı yanıtladı.

        İşte Kuyt’in sözleri...

        “Ben o sezon burada değildim fakat her şeyi çok iyi biliyorum. Bir haksızlık olduğu ortada. Bu camia oldukça zor şeyler yaşadı. Bunlara ben de şahit oldum. Yaşadığımız bu şampiyonlukla tüm bu zorluklara bir tokat attık.”

        ‘BAĞDAT CADDESİ MUHTEŞEMDİ’

        “Erken şampiyon olduğumuz için kutlamaya çok vaktimiz oldu. Her hafta neredeyse kutlama yapıyoruz. Takımda daha önce şampiyonluk yaşayan arkadaşlarımız bize Bağdat Caddesi’nin ve stattaki kutlamaların inanılmaz olacağını söylemişti. Gerçekten de her şey harikaydı. Caddede taraftarımızla kucaklaştık. Muhteşem bir kalabalık ve coşku vardı. Statta da her şey muhteşem hazırlanmıştı. Gerçekten unutamayacağım bir gün yaşadım.”

        ‘LİVERPOOL HAK ETMİŞTİ’

        “Liverpool’un şampiyonluğu kaçırmasına çok üzüldüm. Orada çok iyi arkadaşlarım var. Bu sezon muhteşem bir performans ortaya koydular fakat sonunu getiremediler. Bu beni çok üzdü. Şampiyon Manchester City’i elbette tebrik ederim ama ben Liverpool’un şampiyon olmasını istiyordum ve bunu gerçekten hakettiler. Umarım bir sonraki sene bunu başarırlar. Liverpool’u yeniden Şampiyonlar Ligi’nde görmek çok güzel olacak.”

        ‘DÜNYADA EŞİ BENZERİ AZ’

        “Fenerbahçe taraftarını çok seviyorum ve çok büyük saygı duyuyorum. Dünya çapında birçok statta oynadım. Hem kulüplerimle hem de milli takımla... Ama kulübüne böyle bağlı, takımını böyle seven bir taraftarın dünyada eşi benzeri çok az var. Daha önce de Feyenoord gibi Liverpool gibi tutkulu taraftarlara sahip kulüplerde oynadım. O yüzden kendimi şanslı hissediyorum.”

        'HAYATIMIN EN MUTLU GÜNÜ’

        “Kariyerimdeki ilk lig şampiyonluğuna burada ulaştım. Bu yüzden futbol hayatımdaki en mutlu günlerimden biriydi. Hatta en mutlu günüm bile diyebilirim. Daha önce kupalar kazandım ama hiçbiri lig şampiyonluğu değildi sonuçta. Bu beni daha da motive edecek. Seneye 4. yıldız için savaşacağız. Bu sezonki gibi yine şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.”

        ‘ZOR ANLARDA KARAKTER GÖSTERDİK’

        “Bu sezon bizim için harikaydı. Sezon boyunca iyi bir oyun ortaya koyduk. Düşüş yaşadığımız anlarda ayağa kalkmasını bildik. Mesela sene başındaki Konyaspor mağlubiyeti... Bu tip zor anlarda karakterimizi gösterdik ve ayağa kalktık. Sezonun çok büyük bir bölümünü lider olarak tamamladık. Bu da erken şampiyonluğu getirdi. Bu gerçekten büyük bir başarı.”

        ‘F.BAHÇE’DE DEVAM EDEBİLİRİM’

        “Türkiye’ye çok alıştık. Çocuklarım, eşim burada çok mutlu. Ailem ziyarete geliyor ve İstanbul’a bayılıyorlar. Fenerbahçe’de de çok mutluyuz. O yüzden Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam etmek isterim. Tabii henüz kontratım var. O yüzden sadece önümüzdeki sezon 4. yıldızı takmayı düşünüyorum.”

        ‘TAKIM OLARAK ŞAMPİYON OLDUK’

        “Biz bu sezon takım olarak şampiyon olduk. Sezon boyunca herkes çok iyi mücadele etti. En önemli özelliğimiz fazla oynamayan arkadaşların bile çok iyi bir şekilde hazırlanmasıydı. Herkes takım için oynadı. Hiç kimsenin ismini öne çıkaramam bu şampiyonlukta. Takım olarak oynadık ve takım olarak kazandık.”

        ‘HER ŞEYE CEVABI SAHADA VERDİK’

        “Ben 2010-2011 sezonunda burada değildim. Fakat her şeyi çok iyi biliyorum. Bir haksızlık olduğu ortada. Bu camia oldukça zor şeyler yaşadı. Bunlara ben de şahit oldum. Hepsinin altından kalktık. Başkanımız çok zor günler yaşadı. Yaşadığımız bu şampiyonlukla tüm bu zorluklara bir tokat attığımızı düşünüyorum. Biz her şeye cevabımızı sahada verdik. Geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nı kazandık ve Avrupa Ligi’nde yarı final oynadık. Bu yıl da tek eksiğimiz olan ligde açık ara şampiyon olduk.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa