Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe gökhan gönül, gökhan gönül açıklama, gökhan gönül trt spor, gökhan gönül futbol ateşi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, TRT Spor'a çok özel açıklamalarda bulundu.

        Şampiyon takımın yıldız futbolcusu, sezon boyunca yaşadıkları sıkıntıları anlatırken Galatasaraylı Selçuk İnan'ı Fenebahçe'de görmek isteyeceğini söyledi.

        İşte Gökhan'ın açıklamaları;

        "3 TEMMUZ'DA ÇOK ACILAR ÇEKTİK"

        Aslında burada son kez 3 Temmuz olayını söyleyeceğim. Çünkü artık geride bıraktık. Geçtiğimiz son 2 sezonda çok zor durumlarla karşılaştık. Kulübümüzün inanılmaz bir şekilde yıpranması ama her şeye rağmen takımımızın ayakta kalması. Bu kadar kan kaybına rağmen, çok zor durumlardan geçerek bugünlere geldik. Sezon başı başkanımız bize 2010-2011 sezonunu hatırlatarak 17'de 17 yapmamımızı istedi. Konyaspor'a karşı 3-2'lik yenilgi sonrası başkanımız ve kulüp toplandı ve sonrasında başarılarımız geldi. 3 Temmuz'da çok acılar çekmiştik. İnşallah daha güzel günleri yaşarız.

        "SON DAKİKA GALİBİYETLERİ YANAL İLE GELDİ"

        Takımın son saniyeye kadar her şeyini verdiğinin bir göstergesiydi son dakika galibiyetleri. Son dakikada olsa takımımız galibiyet için her şeyi yapıyordu. Takımımız buna inandığı için bu galibiyetleri kazandık. Geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe özellikle 70. dakikalarda düşmeye başlardık. Bu sene Ersun Yanal'ın olumlu katkısıyla değişti. Onun başarısıyla son dakika galibiyletleriyle kazandık.

        "YANAL, TÜRKİYE'NİN SAYILI ANTRENÖRLERİNDEN"

        Ersun Yanal'ın çalışma şartları çok hızlı uyum sağlayamadık. Aramızda sohbetler oluyor, birkaç futbolcunun olduğu ortamda bir şeyler paylaşıyoruz. Hocamızın futbola bilmediği bir şey olmadığını düşünüyorum. O yüzden Ersun hoca futbol konusunda çok büyük bir insan, çok büyük başarı. Böyle insanları ülkemizde yükseltmemiz gerekiyor. Ben Ersun hocayla çalışmaktan son derece son mennunum. Bence Ersun hoca Türkiye'de sayılı antrenörlerden bir tanesi.

        "ERSUN HOCA İNŞALLAH KALIR"

        Biz sahada işimize bakıyoruz. Hoca için karar verecek isimlerden değiliz. Hocanın devam etmemesi hocaya bağlı. İnşallah kalır, özlenen şampiyonluğu getirdi. Biz kalmasını istiyoruz.

        "ÇOCUKLARIMA AZİZ BAŞKANI ANLATACAĞIM"

        Aziz başkan müsait olduğu her dönemde kulübe geldi. Birilerine fırça atmak için değil, bende sizin yanınızdayım imajını vermek için geldi. Şöyle söylemek istiyorum Aziz başkan için, yurtdışından gelen futbolcularımız "Babamız" diyerek sevdikleri bir başkandan bahsediyoruz. Buraya böylesine hayatını adadığı için Aziz başkanı böylesine sevmişler. Tabiki Can Bartu, Lefter bizim için bir efsane. Benim bir oğlum var 2,5 yaşında. İnşallah bir tanesi daha gelecek. Ben onlara Aziz başkanı anlatacağım. Her zaman iki lafından birinin Fenerbahçe olduğunu. Böyle bir takımda oynamanın gurur verici olduğunu anlatacağım.

        "ÖNEMLİ OLAN FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU"

        Bu seneki skora katkı olarak çok fazla etkim olmadı ama bu sene Caner'in sol bekte oynaması ve benimle ofansif anlamda aynı düşünmesiyle bizi hiçbir takım durduramadı. Bu sene sözleşmesi bitiyor ama inşallah devam eder ve Fenerbahçe'ye katkısına devam eder. Benim çok asist yapmışım, çok gol atmışım önemli değil. Takım kazansın, skora yaptığım katkısı çok umursamıyorum. Biz sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldırmamız bana yetiyor.

        Gökhan çok sakatlanıyor diye söylüyor insanlar ama ben maçlarda kendimi düşünsem sakatlanmam. Ben topa kafa soktuğum için sakatlanıyorum. Ben futbolu biraz amatör kafayla oynuyorum. O gün sahada takımın başarısı ne yapmam gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. O yüzden sahanın her anında elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Olumsuz yanları da oluyor bunların. Cezalı olup tribünde maç izlemek beni inanılmaz kötü yapıyor. Ben maçlarda oynayamadığım zamanlarda izleyemiyorum. Doktora diyorum ki beni unut. Sakatlıklarımın sebebi de bu. Elimden gelen her şeyi verdiğim için sakatlanıyorum. İnsanların gazetelerde "Fedakar Gökhan" yazması da çok hoşuma gitmiyor. Ben şampiyonluk için mücadele ediyorum.

        "CANER ERKİN EN İYİSİ"

        Bizde performansıyla ön plana çıkan Caner Erkin var. Bizim takımdan soruyorsan, Emenike, Kuyt, Sow ve Emenike dörtlüsünü sayabilirim ama Caner'i yine tek başına sayabilirim yine.

        Futbolcular makine değiller. Bizlerinde duygusu var. Forvetler gol atarak kendilerini besleyen insanlar. O gün Sow taraftarlarının o desteği cevap veremediği için ağladı. Taraftarın ona sahip çıkması onu duygulandırdı. Kuyt tam bir profosyonel futbolcu. Ne zaman nerede ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Takımın en fazla kaoşanlarından bir tanesi.

        "SAHAYA GİRMEYE ÇALIŞMAK NE DEMEK?"

        Ben şunu anlamıyorum bir kulübe kızgın olabilirsin ama sahaya girmeye çalışmak ne demek? Futbolcular orada 25 kişilik bir kadroyuz orada. İnsanlara sahaya girip doğrayacak mısınız? Belki polis bıraksa hiçbir şey yapmayacaklar. Sonrada ne olacak ki? Ben bizim taraftarının böyle bir şey yaptığını hatırlamıyorum. Ne yapmöak istiyorsun Volkan'ın ölmesini mi istiyorsun? Hepsini söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, oraya o taşı atan o bıçağı atan futboldan tamamen men edilmeli. 1 yıl versen ne lacak, onlar benim gözümde taraftar değil. Kendi seyircim aynı şeyi yapsın, yine aynı şeyi söylerim.

        "SELÇUK İNAN'I İSTERDİM"

        "Futbol öyle bir şey ki, kimi zaman sizi vezir kimi zaman sizi rezil eder. Selçuk İnan, Galatasaray’ın bundan önceki 2 şampiyonluğunda bana göre %75 payı olan adam. Bizim maçta ona yapılan protestoyu hak ettiğini hiç düşünmüyorum. Bende ona orada destek olmak istedim. O da benim gibi duygusal bir insan. Bizim takımda olmasını çok isterdim. O maçta sadece Selçuk’a destek olmak istedim."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa