Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe ersun yanal fenerbahçe, ersun yanal şampiyonluk, ersun yanal futbol ateşi - Fenerbahçe Haberleri

        Süper Lig'de ilk sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yanal önemli açıklamalarda bulundu.

        Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin teknik direktörü, TRT Spor'a çok özel açıklamalarda bulundu.

        İşte o açıklamalar;

        "Takım olarak bu skoru elde ettik ve en üst skor olarak şampiyonluğu elde ettik. UEFA'da oynayıp oynamayacak mı, kadro yapısını nasıl etkileyecek şeklinde başladı. Sayın başkanımız, yönetim kurulu ve camiamımızın önde gelenleri Fenerbahçe'yi yönetme kontrol etme konusunda oldukça başarılı oldular. Bu amiral gemisinin yola devam etmesi gerekiyordu. Bu konuda bize hazır hale getiren bir sistem ve bir organizasyondu. Başta teknik ekip, sağlık ekibi, iletişim medya ekibi olmak üzere ve oyuncularımız var. Çok iyi bir iş birliği içinde çalışıldı.

        "DAHA ÖNCE DE ŞAMPİYON OLABİLİRDİK"

        Daha önce şampiyon olabilir miydik tabi olabilirdik. Bu sene şampiyon olmamız neden önemliydi? Bütün tarafsız kitlelerin desteğiyle Fenerbahçe'nin şampiyonluğu çok anlamlı olacaktı. Birçok anlam ifade eden bu şampiyonluk camiamiza hayırlı olsun. Elbette sportif sonuçlar önemli ama bunun arkasında yer alan büyük camialar daha önemli.

        "Sivas maçı, Elazığ ve Eskişehir maçları hakem hataları ve oyuncu hatalarıyla kaybettik. Hata tabiki olacak. İlk yarı 10 puan farkla bitirdik. Bu kolay bir şey değil. İki maç arka arkaya mağlup olsak da çok çabuk toparlayıp yolumuza devam ettik. Bizim şöyle bir avantajımız vardı; kazanmanın her şeyi yerine getirdiler. Zaman zaman ufak problemlerimiz oldu ama bunlar da avantaj olarak bize döndü oyuncularımızın desteğiyle."

        "Saracoğlu'nda oynadığımız her maç karnaval şekilnde geçti. Özellikle kadın taraftarımız çok iyiydi. Avrupa'nın en büyük sosyal medya oldu taraftarımız. 12. Adam'a ayrıca teşekkür ediyorum."

        "BEN ASLA ÜMİTSİZLİĞE KAPILMADIM"

        "Ben asla ümitsizliğe kapılmadım. Kırılma, düşüşler olacaktır. Daha öncede biz şampiyonuz, bizden sonrakiler yerini belirlesin demiştim."

        "FENERBAHÇE PROBLEM ÇÖZEN BİR TAKIM"

        "Sezon başında Avrupa'ya katılmadık, kupadan da elenince 24 kişilik kadroyu iyi kullanmak gerekiyordu. Belirgin bir başarı var, bu oyunculardan vazgeçemeyiz. Her oyuncu oynamak ve mutlu olmak ister. Bunu yapmak içinde çok basit kurallar var. Benim görevi bunu ortaya koymak ve yaratmak. Tabiki bu yollardan hafif sapmalar da olacak, bu da çok normaldir. Bunlar olacaktır, her takımda olur makine değil bunlar. Karmaşık bir yapı bu, her oyuncunun kendine göre beklentileri var. En problemsiz, en desteğini gösteren bir takımla çalıştım. Bizim takımımız aksine problem çözen bir takım."

        "ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKLAŞTIM"

        "Belli bir yere kolay gelinmiyor. Benim kariyer yolculuğumda çok uzun bir yolculuk. Hemen hemen her ligde antrenörlük yaptım. Milli Takım'dan Alt Liglere, Federasyon'a ve şimdi de Fenerbahçe'de çalışıyorum. Ben Anadolu takımlarını yönetirken şampiyonluğa çok yaklaştım. O takımlara tarihi skorlarını yaptım. Malesef bilgi kirliliği her yerde var, ülkemizde de var. Elbette başarısızlık olacaktır. Hayatta her zaman başarı diye bir şey yok."

        "Fiziksel olarak çok üst düzeye çıktık. Bunu istatistiklerimizde de görüyoruz. Kamuouyu ile de paylaşacağız bunu. Bu tabiki bizim için bir avantaj. 90'da kazanmak çok önemli bir karakter. Bu bizim oyuncularımızda oldukça fazla var. Biz birçok maçta yaptık bunu. Özellikle 2. yarıların son 20-25 dakikalarında çok üstün bir performans sergiledik. Hakemi gerçekten yorduk ve kazanmak için her şeyi yaptık."

        "90. DAKİKADA KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ"

        "Fiziksel olarak çok üst düzeye çıktık. Bunu istatistiklerimizde de görüyoruz. Kamuouyu ile de paylaşacağız bunu. Bu tabiki bizim için bir avantaj. 90'da kazanmak çok önemli bir karakter. Bu bizim oyuncularımızda oldukça fazla var. Biz birçok maçta yaptık bunu. Özellikle 2. yarıların son 20-25 dakikalarında çok üstün bir performans sergiledik. Hakemi gerçekten yorduk ve kazanmak için her şeyi yaptık."

        "FENERBAHÇE'YE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ"

        "Caner ülke futbolu içinde çok önemli bir futbolcu. Performansının başlangıcında Caner. Önümüzdeki yıllarda performansı çok daha yükselecek. Caner'in yeri arkada benim şahsi görüşüm. Savunma özelliğini de geliştirdi. Oyuna katkısı, asistleri ona çok daha önemli yerleri açacak diye düşünüyorum."

        "Fenerbahçe istedikten sonra Caner de bunu çok istiyor, bu yüzden bir problem olacağını sanmıyorum. Çok kısa bir sürede imza atar ve yola devam eder. Benim içinde aynı şey geçerli. Biz Fenerbahçe'ye gönülden bağlıyız. Çok rahatlıkla çözüleceğini sanıyorum. Her zaman görüşüyoruz yönetimle bu konuyu."

        "HAKEMLER HATA YAPMAYA DEVAM EDECEK"

        "Hakemler birçok yaptılar, yapmaya da devam edecekler. Tabi şöyle de bir şey var. Çok bariz hatalar ve hepimiz bu hataların içindeyiz. Bende hata yapıyorum. Biz bundan çok fazla uzakta durduk ama birkaç maçta çok canımız yandı. Futbolun içinde yaşayan insanları iyi anlamak lazım. Onların yaşadığı psikolojiyi anlamak lazım. Maçta olan maçta kalır diye düşünüyorum. Doğru sağlıklı beslenme konusunda çok iyi bir ekibimiz var. Beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum futbolcular için. Beslenme konusunda özel danışmanlar aldık."

        "FİKİR AYRILIKLARI OLACAKTIR"

        "Burası bir aile ve birçok fikir birliği ve fikir ayrılığı olacaktır. Biz hiçbir zaman sayın başkanın bize karşı olduğu bir ortam yaşamadık. Bizim başarı öykümüz 3 bölümdür. Sayın başkanımız bize hep tam destek olmuştur. Bu ailenin içerisinde yapılan her şey burada kaldı. Çünkü biz bu ailenin parçası olarak herkes saygılı davrandı. Buradaki çalışma ortamımız huzurlu ve güzel bir yerdi. Biz çok rahat bir ortamda çalıştık, bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum."

        "ŞUAN SAĞLIĞIM GAYET İYİ"

        Hiç beklemediğimiz, hiç şikayetimin olmadığı bir anda karar vermemiz gerekiyordu. O dönemde sayın Aziz Yıldırım'ın bana desteği o dönemde buraya aidat hissimin artmasına sebep oldu. Sağlığım çok çok iyi. İnşallah devam ettirebilirim. Fiziksel olarak bir problemim yok. Düzenli beslenip, düzenli spor yaptıktan sonra hiçbir sorun olmayacak.

        Onların katkısı ve desteği çok büyüktü. Bizi yaratan onlar çünkü. Biz onların desteğiyle bugüne geldik. Onlara tekrardan teşekkür ediyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa