Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 dirk kuyt konuştu, dirk kuyt: herkesin ağzını kapattık, dirk kuyt fenerbahçe açıklama - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, 19. şampiyonluk kutlamaları sırasında Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

        Yıldız futbolcu, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'de yaşadığını hatırlatarak, "Şampiyonluk kupası kazanmanın zevkini burada yaşadım. O yüzden Fenerbahçe forması altında daha fazla şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi.

        "HERKESİN AĞZINI KAPATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

        Şampiyonluk için çıktıkları zorlu yolda takım ve camia olarak yaşadıklarını anlatan Hollandalı yıldız Kuyt, "Bugün geldiğimiz nokta bizim için gerçekten gurur verici. Fenerbahçe takımı harika bir sezonu geride bıraktı. Kötü başlamıştık aslında sezona. 2-0'dan 3-2 kaybettiğimiz bir Torku Konyaspor maçımız olmuştu. Gerçekten sezon için çok kötü bir başlangıçtı. Ama biliyorsunuz bazı takımlar böyle bir durumdan sonra bırakıp çöker ve çok zor anlar yaşarlar. Fakat bu takım hocasıyla, oyuncusuyla büyük bir karakter gösterdi. Bu maçla birlikte bir seri yakaladık ve liderliği ele geçirdik. Ondan sonra da liderliği hiç bırakmadık. 3 maç öncesinde de şampiyonluğumuzu ilan ettik. Özellikle 3 Temmuz'dan önce olanlardan sonra herkesin ağzını kapattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

        "FENERBAHÇE FORMASI ALTINDA DAHA FAZLA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM"

        Kuyt, kariyerinde birçok büyük kulübün formasını terlettiği halde hiç lig şampiyonluğunun olmamasının hatırlatılması üzerine, "Benim ilk lig şampiyonluğum olduğu için çok gurur verici bir dönem oldu. Biliyorsunuz dünyanın her yerinde oynadım. İngiltere'de, Hollanda'da, Dünya Kupası finalinde, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde oynama şansım oldu. Kazandığım kupalar var ama lig şampiyonluğu kupasını alamamıştım. Fenerbahçe'de ilk lig şampiyonluğum benim için çok özel. Şampiyonluk kupası kazanmanın zevkini burada yaşadım. O yüzden Fenerbahçe forması altında daha fazla şampiyonluk yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

        "KİMSE TEK BAŞINA ŞAMPİYON OLAMAZ"

        Kuyt, tüm deneyim ve tecrübelerini takıma ilk günden bu yana aktarmaya çalıştığını belirterek, "Bu takımın sırrı da bu. Biz bir takımız. Kişiler değil, takım ön plandı. O yüzden iyi bir takımız. Çok karakterli oyuncularımız var. Sonuçta da şampiyonluğu elde ettik. Çünkü şampiyonluğu kazanmak için takım olmalısınız. Kimse tek başına şampiyon olamaz. Biz de bunu yaptık. Başkandan başlayarak hocamızla devam ederek, oyuncuların ve tabi ki taraftarların katkısıyla hep birlikte takım olarak şampiyon olduk" dedi.

        "FENERBAHÇE'NİN AİT OLDUĞU YER UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ"

        Kendisi açısından Fenerbahçe'nin kulüp tarihinde yer almanın önemine değinen Kuyt, "Hem UEFA Kupası'ndaki yarı finalimizde hem de Türkiye Kupası finalinde olmak ve kupayı kazanmak benim için çok önemliydi. Bu yıl da lig şampiyonluğunu kazanmak büyük bir ödül oldu benim için. Gelecek ile ilgili hedefimizi soruyorsanız, tabi ki dördüncü yıldızı takmak. Fenerbahçe'yi, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne taşımak, orada görmek. Çünkü bu takımın ait olduğu ve hak ettiği yer UEFA Şampiyon Ligi" şeklinde konuştu.

        "ÇOK ÇALIŞMADAN BAŞARILI OLAMAZSIN"

        Kuyt, kendi yeteneklerinin farkında olduğunu belirterek, "Bu sebeple her zaman çok fazla çalışmam gerekiyor. Ancak bu sayede başarılı olabilirim. Allah tarafından herkese verilen bir yetenek vardır. Ama istediğin kadar yetenekli ol, çalışmadan üstüne koymadan başarılı olamazsın. Doğduğumdan beri ailemden ilk ve en önemli öğrendiğim şey çok çalışmak. Çok çalışmak ve bütün enerjimi takıma vermek benim için sıradan bir şey" ifadelerini kullandı.

        "HOLLANDA OLARAK BREZİLYA'DA BİZ DE İDDİALIYIZ"

        Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na gitmesi halinde üçüncü kez bu heyecanı yaşayacağını hatırlatan Kuyt, "Eğer Dünya Kupası'na gidersem benim için bambaşka bir gurur kaynağı olacak. Benim için üçüncü kez katıldığım bir Dünya Kupası olacak. 4 yıl önce Hollanda olarak Dünya Kupasını az kalsın kazanıyorduk. Şimdi yeni bir takımımız ve yeni bir sistemimiz var. Ama iyi bir takım ruhu yakalarsak, Brezilya'da ne olacağını kimse bilemez. Biz de iddialıyız" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa