Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ersun Yanal, Fenerbahçe Ersun Yanal, Ersun Yanal açıklamalar - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen barbekü partisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yanal, kendisinin ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Caner Erkin'in durumuyla ilgili şöyle konuştu:

        "Transfer, sözleşme bizim gündemimizde çok fazla yer almadı. Böyle şeylerin Fenerbahçe ile benim aramda problem olma şansı hiç yok. Böyle bir şey olmaz zaten, olmayacak da. Diğer taraftan oyuncularımız içerisinden Caner'in durumu da problem olmayacaktır. Fenerbahçe camiasından hiç kimse ayrılmak istemeyecektir. İstemez de. Caner de makul ve gerçekçi bir yerde kalıp, Fenerbahçe'ye çok kısa bir süre içinde imza atacaktır, problem değil, daha bir hafta var."

        Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın durumunun da kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Yanal, "Bu durum bizi oldukça üzüyor. Beklentimizin sonucunun iyi olacağı umudunu taşıyoruz. Yaşanan sorunlara rağmen Fenerbahçe camiasının bu bütünlüğü konusundaki yaşadığımız ortam bizim ne kadar büyük bir camia olduğumuzu açık bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

        Ersun Yanal, elde ettiği başarı ve ligde Türk teknik adamların son 6 yılda elde ettiği şampiyonluklarla ilgili bir soruya, "Bu sevindirici bir durum. Ben de böyle bir şampiyonluğu Fenerbahçe'de yaşamış olmaktan çok mutluyum. Mesleki kariyer açısından da güzel bir nokta oldu. Türk antrenörleri kendilerini geliştiriyorlar. Gelişimleri devam ediyor. Kulüplerimizin de yapıları değişiyor" yanıtını verdi.

        Fenerbahçe'nin "10 numara" eksikliği olduğu yorumlarıyla ilgili bir soru üzerine de Yanal, "Ben takımda hiçbir eksik görmüyorum. Fenerbahçe çok yürekli ve karakterli bir takım. Elbette belli heyecanlar ve coşkular için oyuncu transferleri mutlaka olacaktır. Bu işin yapısında var. Dolayısıyla bunu yaparken çok fazla sayıda transfer yapılacağını düşünmüyorum. Olmaması gerektiğini de düşünüyorum. 10 numara konusu... Bugün futbolun geldiği nokta belli. Futbol, hem hücum hem savunmayı birlikte yapan, temposu yüksek, arka arkaya aynı performansla oynayan oyunculardan kurulu bir oyun. Böyle bir tercihte bulunacaksak ki bu tercihimizi henüz daha belirlemedik, oturup takımımızla da konuşmamız gerekiyor, şampiyonluğun keyfini çıkarıyoruz. Önümüzdeki günlerde netleşecek bir konu" diye konuştu.

        Teknik direktör Yanal, Avrupa'da yarışan takımlarda tek yönlü oyuncu bulunmadığını, Fenerbahçe'nin kadrosundaki isimlerin de oyunu en az iki yönüyle oynadığını belirterek, "Bütün oyuncularımızın hepsi hem ofans hem defans yönünden güçlü. Seçimi böyle yapmak lazım" ifadesini kullandı.

        Takım içindeki oyunculara transfer tekliflerinin geldiği, bu konudaki tavırlarının nasıl olacağı sorusuna da Yanal, "Salih Uçan için bu takımın geleceği olduğunu başkanımız söyledi. Diğer isimler için de Fenerbahçe'nin bir lüksü ve düşüncesi olamaz, devam edeceğiz" diye konuştu.

        Yanal, gelecek sezonun takım kurgusu ve yabancı futbolcu sınırlamasıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Fenerbahçe hangi kulvarda yarışacak, bu da önemli. Avrupa'ya gidecek miyiz, gitmeyecek miyiz? Yabancı sayısı ne olacak? Bunların hepsi muallakta sorular. Bence yabancı serbest olsun, neyi tartışıyoruz ki. Neden serbest olmalı. Türk futbolu iyi bir lig ve bu ligden çıkan ürünlerle iyi bir pazarlamayla güçlü bir lig ve takımlar mı yaratmak isteniyor, yoksa Slovakya, Slovenya gibi oyuncu yetiştirip satmak mı isteniyor? Milli takıma yabancı oyuncu zarar vermez. Altyapıdan oyuncu yetiştirmezseniz zarar verirsiniz. Altyapıda oyuncu yetiştirmenin imkanını sağlamak adına üstten oyuncuların önünü kapatmak olmamalı. Altyapının organizasyonu başka. Biz çöple samanı çok karıştırıyoruz. Altyapıyla uğraşmıyoruz. Bakın isterseniz altyapılara, çok ehemmiyet olmadığını görürsünüz. Altyapının ilgi ve alakası başkadır. Yabancı oyuncuyla altyapı kıyaslaması yanlış bir kıyaslamadır. O başka bir iş, bu başka bir mesele."

        Futbolcuların, kazanılan şampiyonlukta sahnede en çok aydınlatılması gereken aktörler olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, şunları söyledi:

        "Bu aktörler gerçekten aydınlatıldığı bu sahnede görevlerini en iyi yapanlardı. Başından itibaren birçok sorun olacaktı. Takım içinde oynayan, oynamayan, sonradan çıkan giren oyuncu, bunlar her yerde var. Ama bizim oyuncularımız bunları en minimuma indirdi ve bence hiçbir problem yaratmadan oldukça hazır bir şekilde, kendilerini fit bir şekilde hazırladılar. Takımlarına katkıları takdire şayandır. Hepsine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Onlar gerçekten olağanüstü mücadele gösterdiler. Hep '24 kişiyiz' dedik, 24 kişinin herbirisi ne zaman görev gelse 'hayır' demeden performansını ortaya koydu. Bence burada çok fazla süre almayan oyuncuların katkısını Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda en önemli adımlardan birisi olarak görüyorum."

        Yaşadığı sıkıntılı süreçlere rağmen kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve camianın ileri gelenlerinin verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Yanal, takım için görev yapan herkesin bir bütünlük içerisinde şampiyonluğa ulaşmalarında payı bulunduğunu söyledi. Devre arasında transfer yapmayarak, hem kulüp bütçesine katkıda bulunduklarını hem de takıma güvenlerini net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Yanal, "Gündemimizde hiç transferle ilgili konuşma dahi olmadı. Hatta oyuncularımıza dahi 'kimseyi transfer etmeyeceğiz, işinize bakın' demedik. O tavır ve davranış bütünlüğü hepimizde vardı. Bunu ne başkanımızla ne yönetim kurulumuzla ne kendi aramızda tartışmadık bile. Biz bu takıma güvendik" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa