Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fernandes mahkeme, Fernandes olay, Fernandes vukuat - Fenerbahçe Haberleri

        İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 31. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya iki kez ’kasten yaralama’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Manuel Fernandes ile şikayetçi Gülşah Ö., katıldı. Hakim Emine Çiğdem Yılmaz, sanık Manuel Fernandes’in Türkçe bilmediğinin anlaşıldığını belirtti. Sanık Manuel Fernandes de Portekizce ifade vermek istediğini söyledi. Portekiz dil uzmanı tercüman Avukat Tarkan Duman aracılığıyla ifade veren Manuel Fernandes’in kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespiti sırasında Manuel Fernandes bekar, bilgisayar bölümü mezunu ve aylık gelirinin 150 bin dolar olduğunu söyledi.

        HAKİM, MANUEL FERNANDES'İN AĞZINDA SAKIZI FARK EDİNCE...

        Bu sırada hakim Yılmaz, Fernandes’in ağzında sakız olduğunu fark etti. Hakim, Fernandes’in avukatı Hakan İnci’ye "Manuel Fernandes’in ağzında sakız mı var?" diye sordu. Tercüman da Fernandes’i uyararak bir kağıt parçası uzattı. Fernandes de ağzındaki sakızı, kağıdın arasına koyarak tercümana verdi.

        "KESİNLİKLE MÜŞTEKİLERE VURMADIM, FİZİKİ TEMASIM DA OLMADI"

        Hakim Yılmaz, iddianemeyi okuyarak Fernandes’e yasal haklarını hatırlattı. Manuel Fernandes de ifade vermeye hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:

        "Olay gecesi 3 erkek arkadaşım ile Öykü ve Seda isimli arkadaşlarımla gece saat 01.00’de Reina’ya gittik. Reina’da gece saat 04.00’a kadar eğlendik. Daha sonra ’Masquarade’ isimli eğlence mekanına gittik. Masquarade’ye 2 araçla birlikte gittik. Masquarade’ye gidene kadar müştekileri fark etmedim. Çünkü müştekiler diğer araçtaydı. Masquarade isimli mekanın garajında, müştekileri fark ettim. Eğlendikten sonra gece 04.45 gibi hep birlikte Selenium’daki evime gittik. Müştekiler yine diğer araçtaydılar, benim araçta değildiler. Eve geldiğimizde müştekiler Gülşah Ö., ve Damla Ç., kendi arasında tartışıyordu. Gülşah’ın eve gelmek istemediğini dışardan gözlemledim. Diğer arkadaşım Steane Paris’e "Gelmek istemiyorlarsa şoförüm kendilerini evlerine bıraksın" dedim.

        Daha sonra odama çıktım. Odamdaydım kapının çalındığını duydum. Arkadaşlarım çalan kapıyı açtı. Bu sırada ben odamda üzerimi değişiyordum. Salondan sesler geldiğini duydum. Dışarı çıktığımda Seda ile müştekilerin tartıştığını duydum. Seda’ya ne olduğunı sorduğumda, müştekilerin kendisine küfür ettiğini ve su şişesi fırlattığını söyledi. Ben de Muhammed ve Goscola isimli arkadaşlarıma ’Bayanları siz getirdiniz buradan götürmenizi istiyorum’ dedim ve odama gittim. Kesinlikle müştekilere vurmadım, fiziki temasım da olmadı. Neden böyle söylediklerini bilmiyorum."

        Tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

        Beşiktaş’ın dünyaca ünlü Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes’i mahkemelik eden olay 4 Mayıs 2013 gecesi yaşandı. İddiaya göre arkadaşlarıyla birlikte gece kulübü Reina’da eğlenen ünlü futbolcu, burada Damla Ç. (21) ve Gülşah Ö.(23) ile tanıştı. Grup, buradan önce Masquarade isimli mekana ardından da ünlü futbolcunun Selenium’daki evine gitti. Ancak gecenin sonunda iki genç kız, soluğu Beşiktaş Merkez Karakolu’nda aldı. İkili, karakoldaki ifadelerinde ünlü futbolcunun kendilerini darp ettiğini iddia etti. Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Gülşah Ö.’nün parmaklarında ve sağ şakağından, Damla Ç.’nin ise elinde ve kolunda yaralanmalar olduğu bu yaralanmaların ’basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek’ nitelikte olduğu ifade edilirken, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Manuel Fernandes (27)’in iki kez ‘kasten yaralama’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi. 13 Eylül ayında İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, iki genç kız şikayetçi olduklarını söylemiş, mahkeme de Manuel Fernandes hakkında duruşmaya zorla getirme kararı çıkarmıştı. 16. Ocak günü görülen duruşmaya Fernandes, Antalya’da oynanan hazırlık maçı sırasında sakatlanmasını gerekçesiyle göstererek duruşmaya katılmamıştı. Ancak duruşmanın görüldüğü dakikalarda Fernandes Antalya’da idmanda görüntülenmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa