Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Bursaspor, Fenerbahçe Bursaspor goller, Ersun Yanal Bursaspor - Fenerbahçe Haberleri

        Yanal, maçın ardından şöyle konuştu:

        "Şehir efsanesini çıkaranlar benim çalıştırdığım takımlara bir baksınlar. Maalesef ülkemizde araştırmadan yapılan imaj problemleri var. Taraftarla camiayla çok büyük bir takım. Öncelikle taraftarlara teşekkür ediyorum. İnanılmaz destek verdiler. Oyuncularımızın en gencinden en tecrübelisine kadar mücadelesi vardı. Takım olmanın tüm unsurlarını yerine getirdiler. Başkanımızın, yönetim kurulumuzun büyük desteği vardı. 7 hafta kala 13 puanlık farkla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandığımızı düşünüyorum. Belki başta bu kadar fark beklenmiyordu. Önümüzde 7 maç var, 2'si derbi. Her maça aynı ciddiyetle çıkacağız. Türkiye'nin en büyük takımının ortaya koyduğu mücadele karakterimizdir. Mağlup olduğumuzda da "Şampiyon olacağız" dedik. Baştan itibaren çok istiyorduk. Bir duruşumuz, tavrımız vardı. Şampiyon olacağız. Yine tekrarlıyorum. Şampiyonluğu da taraftarımıza armağan edeceğiz. Bu tip maçlar zor geçer. Kırılma maçlarıdır bunlar. Kart cezalısı olma durumunda oyuncularımız vardı, onları da koruduk."

        BASIN TOPLANTISI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 3-0 yendikleri maçın tamamında kazanma arzusunu ortaya koyduklarını ve sonuca gittiklerini ifade etti.

        Yanal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında, kritik bir maçta 3 puan aldıklarını belirterek, "Alacağımız galibiyetle rakiplerle olan puan farkını 13'e çıkaracaktık. Bundan sonraki iki derbi maçında alacağımız puanları da hesap edecek olursak, bugünkü maçın önemi çok büyüktü. Şu anda rakiplerimizle 13 puanlık fark elde ettik" diye konuştu. Sezon başından bu yana, takımın duruşunda ve özellikle futbolcuların takım olma yolundaki çabasında oldukça başarılı olduğunu ifade ederek, futbolcuları kutlayan Yanal, "Onların ortaya koyduğu tavır, Fenerbahçe'nin uzun süreçten beri uğraştığı saha dışı olayların en azından Fenerbahçe taraftarıyla birlikte omuz omuza duruşunun bir sonucuydu. Oyuncularımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

        GALATASARAY DERBİSİ YORUMU

        Fenerbahçe Teknik Direktörü, sarı-lacivertli taraftarların, Süper Lig'de Galatasaray ile yapacakları derbide de farklı bir sonuçla galibiyet beklentisi olduğu aktarılarak yöneltilen soruya, şöyle cevap verdi:

        "Bizim beklentilerimiz o maçın lehimize sonuçlanması. Lehimize sonuçlanmasını istediğimiz maçın skorunu tahmin etmek imkansız. Biz öyle bir tahminde bulunmuyoruz. Sadece çıkıp sahaya Fenerbahçe adına yapabileceklerimizi ortaya koyacak bir tavır sergileyeceğiz. Bizim işimiz futbol. Sahanın içinde kalıp, futbol oynayıp, sonucu almaya çalışacağız. Diğer yorumlar ve tasarımlar size ait. O gün sahaya, oyun disiplininde olan, futbol adına sahada kalan ve sonucu almak isteyen bir takımla çıkacağız."

        MANCİNİ'NİN "4 GOL" AÇIKLAMASI

        Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yaptığı açıklamada, "Belki biz Fenerbahçe'ye 4 gol atarız" şeklinde ifadeler kullandığının hatırlatılması üzerine Yanal, "Adam gönlünden geçeni söylemiş. Ne yapalım yani..." dedi.

        Takımda çok uzun süre almayan oyuncuların da çabalarıyla bu noktaya geldiklerini ifade eden Yanal, bugün forma verdiği Salih Uçan'ın da daha önce süre alıyormuş gibi performans ortaya koyduğunu kaydetti.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Şampiyonluk havasına girildi diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya, "Biz başından beri şampiyonluk havasındaydık. Taraftarımız da aynı arzu içerisindeydi. Böyle maçlar hep oynadık, onlara hep teşekkür ettik" cevabını verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa