Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu Aziz Yılıdırım ihraç davası - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçşe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun "Dernek üyeliğinin kendiliğinden sona erdiğinin tespiti davası" reddedildi.

        MOSTUROĞLU GELDİ, YILDIRIM VE EKŞİOĞLU KATILMADI

        Anadolu 5.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davalı Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu katılmazken, bir diğer davalı Şekip Mosturoğlu hazır bulundu. Davacı Fenerbahçe Spor Kulübü eski asbaşkanı ve Yüksek Divan Kurulu üyesi Recep Özcan ile kulüp üyesi Timur Özcanoğlu'nun katıldığı duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

        ŞİKE DAVASI KONUŞULDU

        Mahkeme Hakimi Dilek Gökkoyun duruşmada İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'Şike Davası' dosyasına yönelik Yargıtay'a yaptıkları başvurular hakkında bilgi istedi. Fenerbahçe Spor Kulübü avukatları ise karar düzeltme ve yargılanmanın yenilenmesi talebinde bulunduklarını belirtti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını hatırlatan avukatlar, tapeleri düzenleyen savcılar ve polislerin görev yerlerinin değiştirildiğini ve HSYK tarafından inceleme başlatıldığını ifade etti.

        "VERİLECEK KARARIN 'KÖTÜ ŞÖHRET'E DAYANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

        Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet ise 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın Yargıtay'ca onandığı ve cezanın kesinleştiğini belirterek, "Özel yetkili mahkemelerin verdiği ceza kararına dayanarak, hukuk mahkemelerinin karar vermesini istemiyoruz. Biz Dernekler Kanunu'na göre verilecek kararın 'kötü şöhret'e dayandırılmasını istiyoruz " dedi.

        Fenerbahçe Spor Kulübü'nün avukatları ise "Kim kötü şöhretli" şeklinde bağırarak Yönet'in sözlerine karşı çıktı. Davalı Şekip Mosturoğlu da duruşmada söz alarak, "Genel kurulda oy birliği ile kötü şöhretli olmadığımıza karar verildi. Böylece dava şartı ortadan kalktı. Davanın reddini talep ediyorum" dedi. Mahkeme davanın reddine karar verdi. Davacı avukatlarının kararı 15 gün içerisinde temyiz edeceği öğrenildi.

        VERİLEN TEDBİR KALDIRILMIŞTI

        Öte yandan geçtiğimiz yıl Haziran ayında Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Şike Davası ile ilgili kararı gerekçe göstererek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar vermiş, karardan bir ay sonra Fenerbahçe Spor Kulübü'nün en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla tedbir kararının kaldırılmasına hükmetmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa