Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İç sahada kaybetmiyor... - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal kariyerindeki 14. Avrupa kupası maçına çıktı. Tecrübeli hoca, daha önce Gençlerbirliği ve Eskişehirspor'u çalıştırdığı dönemlerde Avrupa arenasında mücadele etmişti.

        Yanal, iç sahada oynanan Avrupa maçlarının hiçbirinde mağlup olmadı. 7. kez iç sahada bir Avrupa ekibi karşısına çıkan Ersun Yanal, 5. galibiyetini elde etti. Diğer 2 maç berabere tamamlanmıştı.

        Yanal'ın toplam Avrupa performansı ise 14 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetten oluşuyor.

        "DAHA İYİ OLACAĞIZ"

        Ersun Yanal maçtan sonra şunları söyledi:

        "Bugün üzücü bir haberle uyandık. Kaptanımızı, gol kralımızı, önemli bir ismi kaybettik. Camiamıza ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Üzücü bir günde sevindirici bir noktadayız ama canımız yandı, içimiz acıdı. Bugün tur atladık. Kötü oynasak da kazandık. Daha ikinci 90 dakikamızdı. Artık pazar günkü Süper Kupa maçına odaklanacağız. Her gün farklı ve gelişmeye devam eden bir Fenerbahçe izleteceğiz. Bundan sonraki rakibimiz güçlü olsa da biz daha hazır olacağız."

        BASIN TOPLANTISI

        Yanal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, mücadelenin bir bölümünde ortaya koydukları futbolla sonuca gittiklerini, özellikle ikinci yarıda zor durumlar yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Bugün önemli olan turu geçmekti. İkinci 90 dakikayı büyük bir avantaj ve karla tamamladık. Oyuncuların belli bir zaman dilimine kadar oynadığı futbol tamam ama daha sonra tempolu oynayan yüksek performanslı bir takıma karşı ilerleyen sürede zor duruma da düştük. Ama kazandık, önemli olan turu geçmekti. Oyuncularımı kutluyorum."

        Güne Selçuk Yula'nın vefat haberiyle büyük bir üzüntüyle uyandıklarını kaydeden Yanal, bu galibiyeti Yula'ya atfettiklerini belirterek, "Çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz büyüğümüz, çok şey öğrendiğimiz takım kaptanımız Selçuk Yula'yı kaybettik. Camiamıza, futbol camiamıza, onu seven ailesine ve sevenlerine başsağılığı diliyoruz. Bugün anlamlı bir gün oldu. Bugünkü maçı ona atfetmek istiyoruz. Kadıköy'de ilk golü atan kaptanımızın vefatında tur atladık. Ne kadar sevindirici, ne kadar üzücü aslında düşünmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        Rakiplerine UEFA Avrupa Ligi kulvarında başarılar dileyen Yanal, "Biz de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz hedefimize ulaşmak istiyoruz" dedi.

        Yanal, "Fenerbahçe 3-1 öne geçtikten sonra B planı devreye girmeli miydi?" şeklindeki soruya, "B, C, D planı var. Aslında çok plan var. Onu uygulayacak ritmi yakalamak istiyoruz. Oynadığımız takımı da yabana atmamak gerekiyor. Gerçekten ritmi çok yüksek bir takımla oynadık. Farklı, değişik bir takımla oynadık. Uzun süredir bu kadar mücadelesi yüksek bir takım görmemiştim" yanıtını verdi.

        Avusturya temsilcisine karşı maçı çevirdikleri dakikaya kadar iyi olduklarını anlatan Yanal, "Hafta sonu çok önemli bir maç daha oynayacağız. O maçın önemini de düşünecek olursak bugünü çok karlı kapattık" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa