Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ahlat, sarı-lacivertli kulübün son yapılan genel kurulunun usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal davası açtığını söyledi - MKE Ankaragücü Haberleri

        Ahlat, kulübün 13 Ocak 2013'teki genel kurulunda, Mehmet Yiğiner başkanlığındaki yönetim kurulunun göreve geldiğini hatırlattı. Yiğiner'in başkan seçildiği genel kurulun usulsüzce yapıldığını iddia eden Ahlat, ''Bu nedenle ben de genel kurulun iptaline yönelik dava açtım. Dava, 16. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek. Genel kurulun iptal edileceğine inanıyorum'' dedi. Ahlat, Yiğiner'in başkan seçildiği son genel kurulda sadece tek bir usulsüzlüğün olmadığını, çok fazla nedenden dolayı bu davayı açtığını vurgulayarak, ''Öncelikle mali tablo olmadan genel kurul yapılamaz. Hiçbir yerde duyurulmadan, delegelere haber verilmeden 1 haftada genel kurul yapılıyor ve yönetim seçiliyor. Bu da doğru değil. Bu söylediklerim bir kere dernekler yasasına aykırı'' diye konuştu. Mehmet Yiğiner ve yönetim kurulunun daha önceden planlanan bir oyunu sergilediğini vurgulayan Ahlat, konuşmasına şöyle devam etti:

        ''Kulübün içi boşaltılıyor, kimse farkına varmıyor. Bu arkadaşlar iyi bir şeyler yapsın istedik, ancak onu da yapmıyorlar. 1-2 günlük 'çakma' üyelerle, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı oda başkanlarıyla, 103 yıllık tarihi olan güzide kulübümüzü bitirmeye çalışıyorlar. Peki bu oda başkanları, yöneticiler, 3 yıl öncesine kadar neredeydi? Bunların hepsi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek'ten alınan talimatlarla yapılan işler. Senaryo belli, bu takımı düşürecekler, yeni sezonda Ankaraspor'u Süper Lig'de oynatacaklar. Ankaraspor'un ismini de Ankaragücü yapacaklar.''

        "YENİ DAVA GELİYOR"

        Bent Ahlat, kongrenin iptaline yönelik davanın ardından mevcut başkan Mehmet Yiğiner ve yönetim kurulu aleyhinde bir başka dava daha açacağını söyledi. Genel kurulda mevcut yönetimin, mali tablo olmaması nedeniyle borçlanma yetkisi almadığını, buna rağmen her türlü harcamayı yaptığını öne süren Ahlat, ''Futbolcu ve bilet satıyorlar, federasyondan Ankaragücü adına para alıyorlar ve bunları yaparak suç işliyorlar. Bunlarla ilgili mevcut yönetim hakkında zimmetlerine para geçirdikleri iddiasıyla bir dava daha açacağım. Bunu da birkaç gün içinde gerçekleştireceğim. Genel kurulun iptal edilmesi halinde, bir Ankaragücü sevdalısı olarak üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Sadece ben değil gerçek Ankaragücülüler'in hepsi üzerine düşeni yapacaktır'' diye konuştu.

        BAKKAL'A YAPILAN ÖDEME

        Bent Ahlat, Mehmet Yiğiner başkanlığındaki yönetim kurulunun, geçtiğimiz aylarda sarı-lacivertli kulübün eski teknik direktörlerinden Mesut Bakkal'a yaptığı ödemenin de yanlış olduğunu belirtti.

        Bakkal'a 400 bin lira ödendiğini, ancak bir ödeme yapılacaksa bunu hak edenin vefat eden eski futbolcuları Ediz Bahtiyaroğlu'nun ailesi olması gerektiğini vurgulayan Ahlat, ''Mesut hocaya para ödendi de transfer yasağı mı kalktı? Burada benim içim sızladı. Ödeme yapılacaksa, Mesut Bakkal'dan daha ön sırada bulunan Ediz kardeşimizin ailesine olmalıydı'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa