Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Neden 1 yıllık sözleşme?" - Futbol Haberleri

        HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ Abdullah Avcı, Falco Götz, Zaccheroni, Laudrup, Lucescu, Hagi, Deschamps, Sammers, Perrin. Turkcell Süper Lig'in bitimine 6 hafta kala teknik direktörsüz kalan Galatasaray, yaklaşık 2,5 ay sonra yeni hocasını buldu. Abdullah Avcı'dan 'ret' yanıtı alan, Laudrup'u ikna edemeyen, Deschamps'la transfer bütçesi konusunda anlaşmazlık yaşayan, Sammer'de ise Almanya Futbol Federasyonu engeline takılan sarı-kırmızılı yönetim, Allen Perrin'ın Lyon'la yaşadığı tazminat sorunu nedeniyle Fransız çalıştırıcıya da imza attıramadı.

        Başkan Adnan Polat ve yöneticilerden gelen 'yarın', 'hafta sonu', 'hafta içi', 'ilerleyen günlerde' şeklindeki açıklamalarla kafası karışanGalatasaray taraftarı, Michalel Skibbe isminin resmen duyurulmasıyla rahat bir nefes aldı.

        Michael Skibbe 1998'de 32 yaşında Borussia Dortmund'un teknik direktörü oldu. Bundesliga tarihinde takım çalıştıran en genç hoca unvanını kazanan Skibbe, 2000'de Rudi Völler ile birlikte Almanya Milli Takımı'nı çalıştırmaya başladı. Ekim 2005'te Bayer Leverkusen ile anlaşan Alman çalıştırıcı, Galatasaray'ın deplasmanda 5-1 kaybettiği UEFA Kupası maçında Leverkusen'i çalıştırıyordu.

        Galatasaray taraftarı yeni çalıştırıcının adının açıklanmasıyla rahatladı ama gelen yorumlar arasında Skibbe'den emin olmayanların çokluğu dikkati çekti. Yorumlarda özellikle 1+1 yıllık sözleşme süresini eleştiren ifadeler yer aldı. GALATASARAY'IN 51. HOCASI

        Michael Skibbe, Galatasaray'ın 6'ıncı Alman teknik direktörü oldu. Skibbe'den önce Jupp Derwall, Sigfried Held, Karl-Heinz Feldkamp, Rainer Hollmann ve Reinhard Saftig futbol takımının başına geçen Alman isimlerdi. Öte yandan sarı-kırmızılı kulübün 103 yıllık tarihinde futbol takımını 50 ayrı hoca yönetme fırsatı yakalarken, Michael Skibbe 51. teknik direktör olarak kayıtlara geçti.

        Skibbe'nin Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmasının ardından gelen yorumlardan bazıları şöyle:

        *Sözleşmenin bu kadar kısa süreli olmasi korkutucu.

        *Sezon sonunu göreceğini tahmin etmiyorum fakat hayırlı olsun diyelim yine de.

        *Bu adam Galatasaray'a 5 gol atan takımı çalıştırıyordu.

        *Bir Fenerbahçeli olarak hayırlı olsun dıyorum ama neden 1 yıllık sözleşme yapmışlar anlayamadım. Nedense GS'ye gelen hiçbir hocaya güven olmuyor. Bu da yanlış transfere yol açıyor. * Bence hiç iyi bir isim değil. Bir kere tecrübe. Başarılı olacağına inanmıyorum. Olan Galatasaray'a olacak. * Neden 1 yıl. Teknik direktör 1 yılı nasıl kabul etmiş anlamadım. * Ben bir Galatasaraylı olarak bu transferi beğenmedim. Skibbe yerine Fransiz hocayı tercih ederdim ama neyse camiamıza hayirli olsun inşallah.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa