Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Teknik direktör rötar yaptı! - Futbol Haberleri

        Sarı-kırmızılı kulübün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 200 üye katılırken, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Nejat Uygur ve Ali Haşhaş da toplantıda hazır bulundu.

        Başkan Adnan Polat, toplantıda yaptığı konuşmada futbol takımının başına getirilecek teknik direktörün belirlenmesi konusunda çalışmaların son noktaya yaklaştığını, kısa sürede yeni teknik adamın ismini açıklamayı arzu ettiklerini belirtti.

        Adnan Polat, ellerinde çeşitli alternatif isimler olduğunu ve her biriyle en az ikişer kez görüştüklerini aktararak, ''Şu anda sözleşme imzalama aşamasındayız. Görüşmeler sürüyor. Henüz tam mutabakat sağlayamadık. Ama kısa sürede bitirmek durumundayız'' dedi.

        Transfer konusuna da değinen Polat, 3 tecrübeli ismi kadrolarına katmayı planladıklarını, ancak aceleci davranmadıklarını dile getirerek, ''Çünkü o zaman fiyatlar artıyor. Sessiz ve derinden gitmek istiyoruz. İçiniz rahat olsun. Transferleri zamanında bitirip, Şampiyonlar Ligi elemelerine tam kadroyla hazırlanırız. Mali açıdan Şampiyonlar Ligi bizim için büyük önem arz ediyor'' diye konuştu.

        -STAT İNŞAATINDA SORUN-

        Adnan Polat, Seyrantepe'de yapımına başlanan yeni statla ilgili gelinen noktadan kesinlikle memnun olmadıklarını söyledi.

        Stat inşaatında programın çok gerisinde kalındığından şikayet eden Polat, şunları söyledi:

        ''TOKİ ile temasa geçtik. Yüklenici firma programın çok gerisinde ve kulüp olarak bu durumdan son derece rahatsısız. Durum şu anda bizim arzu ettiğimiz noktada değil, bizi mutsuz etmektedir. Garaj katlarının atılmasının ardından VIP ve loca bölümlerinin satışına başlayarak önemli bir kaynak yaratacak, bu gelirle de borç ödemeleri yönünde bir program yapacaktık. Programa göre de haziran ayında bu aşamada olunması gerekiyordu. Devletin bize vermiş olduğu biz söz var. Artık betonarme bölümler yükselene kadar kombine satışına başlamayacağız. Eğer yapabilseydik, borçlarımızı ödeme yönünde çözümler üretecektik. Gelinen nokta bizi son derece olumsuz etkiledi.''

        -RİVA ARAZİSİ YENİDEN GÜNDEMDE-

        Polat, sarı-kırmızılı kulübün Riva'daki arazisiyle ilgili önemli aşama kaydettiklerini anlatırken, inşaat izninin 1 ay içinde ellerinde olacağını söyledi.

        Riva'daki arazide kendileri inşaat yapıyormuş gibi düşünerek 800 villanın yer aldığı bir proje hazırladıklarını ifade eden Polat, ''Beykoz Belediyesi tarafından bu proje onaylandı. Yakın zamanda elimizde inşaat izni de olacak. Bu durum, araziyi değerlendirme aşamasında elimizdeki önemli bir koz. Yaklaşık 1 ay içinde proje tasdiki alındıktan sonra her türlü yatırımcı kolayca gelecek'' diye konuştu.

        Mecidiyeköy'deki GS Store Çadırı'nın bulunduğu arazide iş merkezi yapmayı planladıkların yineleyen Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri arazisinin değerine de dikkat çekerek, ''Burası antrenman yapmak için Türkiye'nin en pahalı arazisi. Farklı şekilde değerlendirmeliyiz. Ne kadar çok gayrimenkulümüz olsa da, o kadar zengin değiliz'' ifadelerini kullandı.

        -SU SPORLARI-

        Su sporları şubesinde yaşanan sorunlardan haberdar olduğunu belirten Adnan Polat, hazırlanan raporun yönetim kuruluna sunulduğunu ancak henüz incelemediklerini belirterek, ''Sıkıntı olduğu malum, dün tüm günümü bu konuya ayırdım. Sorunların giderilmesi için 1 hafta içinde gereken kararları alacağız'' derken, yeni tüzüğün hazırlanması konusuna da değinerek, ''İnşallah bu sene içinde tamamlanmış olacak. Tamamlamamız lazım'' ifadesini kullandı.

        Polat ayrıca, yeni bir personel düzenlemesine de gideceklerini aktardığı konuşmasında, tasarrufa gitme yolunda ellerinde fazla kadro tutmayacaklarını söyleyerek, işten çıkarmalar olabileceği sinyali verirken, üyelere yönelik, ''Önümüzdeki günlerde mali, sportif ve tesisleşme anlamında güzel şeyler olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

        -EREN TALU'NUN BABASINDAN STAT AÇIKLAMASI-

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa