Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kamil Ocak Stadı yenileniyor - Futbol Haberleri

        Mehmet Kızıl, kulüp Asbaşkanı Bilal Çeker ile birlikte düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Kamil Ocak Stadı'nın bakım ve onarım çalışmaları sonrasında, öncekinden çok farklı bir imaja kavuşacağını belirtti.

        Gaziantepspor'un Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası maçlarını Kamil Ocak Stadı'nda oynadığını hatırlatan Mehmet Kızıl, bu stadı UEFA kriterlerine uygun ''marka stat'' haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

        Mehmet Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Stadın bakım ve onarım çalışmalarına 500 bin YTL ayırdık. Kamil Ocak Stadı mükemmel bir stat olacak ve Gaziantep'e yakışacak. Bu arada yeni bir stat yaptıracağız. Yeni stadımız için de bir yıl içinde çalışma başlatacağız.

        Biz kulüp başkanımız İbrahim Kızıl'ın önderliğinde yönetim kurulu olarak bu konuda hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Futbol Federasyonu Başkanımız Hasan Doğan, Kamil Ocak Stadı'na fazlaca bir yatırım yapmamamızı, çünkü 1 ya da 2 yıl içinde 30 bin kişilik stadın yapımına başlanacağı müjdesini verdi. Biz buna rağmen Kamil Ocak Stadı için 500 bin YTl ayırdık.''

        -''GAZİANTEPSPOR'U ZOR ŞARTLARDA TESLİM ALDIK''-

        Mehmet Kızıl, yönetim olarak Gaziantepspor'u zor şartlarda teslim aldıklarını, piyasaya olan tüm borçlarını temizlemeye başladıklarını, Gaziantepspor'u aldıkları noktadan çok ileriye götürmek istediklerini bildirdi.

        Gaziantepspor'u örnek gösterilen ve örnek alınan bir kulüp yapacaklarına dikkati çeken Mehmet Kızıl, yeni sezon için kadrolarını çok iyi yerli ve yabancı futbolcularla güçlendireceklerini kaydetti.

        Transfer çalışmalarını teknik direktör Nurullah Sağlam ile birlikte yürüttüklerini belirten Mehmet Kızıl, şunları anlattı:

        ''İyi futbolcular alıp, oynatacağız ve satacağız. Bugün yurt dışında çok kaliteli, kendini kanıtlamış futbolculara 1,5 ile 2 milyon Avro arasında fiyat teklifi sunabilen bir kulübüz. Yeni sezonda güçlü, kaliteli ve adından sıkça söz ettiren bir takım yaratmak için girişimlerimiz sürüyor. Transfer etmeyi düşündüğümüz futbolcuları izlemeden görüşmeye davet etmiyoruz.

        Gaziantepspor'a üye olan herkes genel kurulda aday olur, seçilirse başkanlık yapabilir. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un eski kulüp başkanı Tahir Tekin Öztan'ın Gaziantepspor'a başkan olmaya çalıştığına ilişkin beyanlarını gazetelerden okuyoruz. Tahir Tekin Öztan'dan aday olduğunu açıklamadan önce başkanımız İbrahim Kızıl ve yönetim kurulu üyeleriyle konuşmasını beklerdik. Gaziantepspor'u yaşadığı o sıkıntılı günlerden bugüne bu ekip getirdi. En doğrusu bu olacaktı ama o bunu tercih etmedi. Sağlık olsun, gelişmeleri izleyelim.''

        Mehmet Kızıl, Gaziantepspor'un bugünkü konumuna gelebilmesi için ciddi bir kaynak aktardıklarını sözlerine ekledi.

        TRANSFER ÇALIŞMALARI

        aziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bilal Çeker, dış transferde anlaştıkları Beşiktaşlı futbolcu Mehmet Yozgatlı ve teknik direktör Nurullah Sağlam ile yarın sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

        Çeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, prensipte anlaştıkları Mehmet Yozgatlı'nın yarın Gaziantep'e gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağını, ardından kentten ayrılacağını belirtti.

        Bugüne kadar Murat Şahin, Mustafa Cevahir, Hakan Bayraktar ve Erman Özgür'e imza attırdıklarını, transferlerin aralıksız süreceğini ifade eden Çeker, geçen sezonun ikinci yarısında göreve gelen teknik direktör Nurullah Sağlam'la da resmi mukavele yapacaklarını ifade etti.

        Çeker, geçen sezon takımda kiralık olarak oynayan ve bonservisi Shaktar Doneks takımında bulunan İvan De Souaza ve Kayseri Erciyespor'un malı olan İlhan için de harekete geçtiklerini, her iki oyuncuyu da alabilmek için girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

        Bilal Çeker, teknik kadro ve kulüp başkanı İbrahim Kızıl'ın yeni sezonda söz verdikleri gibi çok iyi bir kadro kurmaya çalıştıklarını söyledi.

        Transfer çalışmalarını birçok koldan çok ciddi olarak yürüttüklerini ifade eden Çeker, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Bu yıl genç ve tecrübeli oyunculardan karışım yapmak üzere bir transfer politikası oluşturduk. Şu ana kadar 5 transfer yaptık. Eksiklerimizi yavaş yavaş gideriyoruz. Önümüzde zamanımız var. Görüşme halinde olduğumuz, prensipte el sıkıştığımız oyuncular var. Transferde hata payını en az seviyeye indirebilmek için çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz.''

        Yeni sezonda hem gelecek vaat eden hem de tecrübeli ve yetenekli isimlerden harmanlanmış bir kadro ile ligde mücadele vermek istediklerini anlatan Çeker, şunları kaydetti:

        ''Şu anda görüşmelerini sürdürdüğümüz oyuncuların hepsi de gerçekten iyi oyuncular. Özellikle yabancı oyuncularımız çok kaliteli ve kendini ispatlamış futbolcular. Kulübede oturacak oyuncu almıyoruz. Transfer çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Avrupa'da, Brezilya'da çok ciddi bir çalışmalar yürütüyoruz. Hata yapmamak için aceleci davranmıyoruz. Bu arada yurt içinde yerli oyunculara yönelik çalışmalar da başka bir koldan yürütülüyor. İşini bitirdiğimiz oyuncular kente davet edilip imzaları attırılıyor. Biz, başarılı, taraftarın güvendiği, mücadeleci bir bir takım yaratmak istiyoruz. Bunun için sorumluluklarımızın farkında olarak ciddi ve titiz bir çalışma yürütüyoruz.''

        Çeker, bu ay içinde kulübün olağanüstü kongresini gerçekleştirmeyi planladıklarını, başkanlığa aday olmanın kulübe üye olan herkesin en doğal ve demokratik hakkı olduğunu belirterek, ''Başkanlığa aday olan kişinin öncelikle gelip kulüp başkanı İbrahim Kızıl ve yöneticilerle görüşmesini beklerdik. Fakat biz başkan adayını gazetelerde verdiği beyanatlarla tanıdık. Doğrusunu isterseniz başkan adayı kişinin şık bir başlangıç yapmadığını düşünüyorum. Artık takdir Gaziantep halkınındır'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa