Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Adana Demir kongreye gidiyor - Futbol Haberleri

        TFF 2. Lig takımlarından Adana Demirspor'da, yönetim kurulu kongre kararı aldı. Kulübün 2 hafta içinde kongreye gideceği bildirildi.

        Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel, bazı yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, konuşmasına yerel Kanal A Televizyonu'nda görev yapan spor muhabiri Serkan Şenyürek'in geçtiğimiz günlerde bir grup tarafından darp edilmesini kınayarak başladı.

        Sezon başında takımın yenilgisiz şampiyon olacağına inandığını ve bu konuda bazı yöneticilerle iddiaya da girdiğini, ancak yanıldığını belirten Tuncel, play-off finalinde Güngören Belediyesi'ne 1-0 yenilerek elenmelerinin ardından kendisine yönelik eleştirilere saygı duyduğunu söyledi.

        Tuncel, ancak, bugüne kadar kulübe sahip çıkan ve her türlü maddi destekte bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a yönelik hakaret ve ağır sözlerin insanlık dışı olduğunu ifade ederek, ''Bunları yapanlar spordan anlamayanlar ve insanlıkla alakası olmayan kişilerdir'' dedi.

        Durak'ın kulübe tesis yaptığını, her zaman maddi destek verdiğini anlatan Tuncel, şunları kaydetti:

        ''Durak'a küfredenler bana küfretsin. Başkan Durak'ın ne kabahati var. Ben toplumsal olaylarda yapılan küfürleri küfür olarak kabul etmem zaten. Delikanlı adam gelir karşımda küfreder, o zaman da karşılığını alır. Takımın taraftar baskısıyla bazı maçları kazandığını söylüyorlar. O zaman tribünlerin tamamı Adana Demirsporlu olan Güngören Belediyesi maçını kazanmamız gerekiyordu. Takımın bir üst lige çıkmasını benden fazla isteyen olamazdı. Ancak, olmadı son dakikada yediğimiz golle çıkamadık. Yönetim olarak başarılı olduğumuza inanıyorum.''

        Tuncel, spor kulübü başkanlığının ateşten gömlek olduğunu ve bunu yapanların çok iyi bildiğini ifade ederek, yönetime talip olanların önünü açmak için kongre kararı aldıklarını ifade etti.

        Yasal süreç gereği 15 gün içerisinde kongrelerini yapacaklarını belirten Tuncel, ''Bizden daha iyi yapacak, daha fazla maddi imkanlar sağlayacak kim varsa bu süre içinde ortaya çıkacak ve programlarını açıklayacak. Bu adaylarla kongre sürecinde ve kongre günü hesaplaşacağız. Gönlümüz 2 taraftar derneğinin kongrede yönetime talip olması. Göreve onlar gelsin, o zaman bizim küfür hakkımız doğsun'' diye konuştu.

        Göreve talip olmak isteyenlerin cebine en az 10 milyon YTL koyması gerektiğini anlatan Tuncel, borçsuz kulübün olmayacağını, kulübü borçlu devraldığını ve borçlu devredeceğini bildirdi.

        Tuncel, Adana Demirspor'da artık her şeyin eskisi gibi olmayacağını, başkan Durak'ın desteğiyle takımı bu noktalara getirdiklerini, yönetimde kalma ihtimalinin çok zor olduğunu da sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa