Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Yıldırım 80 yaşına kadar kalsın" - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurul toplantısında, denetleme kurulu, 220 milyon 120 bin YTL olan 2007 tahmini bütçesinin gelirler kısmının 210 milyon 539 bin 492 YTL 47 YKr, giderler kısmının da 216 milyon 249 bin 111 YTL 17 YKr olarak gerçekleştiğini açıkladı.

        Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantı, Talat Yılmaz'ın başkanlık divanı başkanlığına seçilmesiyle başladı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yılmaz, zaman kazanmak açısından, üyelere gönderilen 2007 yılı faaliyet raporunda yer aldığı için yönetim kurulu ve yüksek divan kurulu faaliyet raporlarının okunmadan geçilmesini oylamaya sundu ve oy birliği ile raporlar okunmadı.

        Denetleme Kurulu'nca okunan raporda 220 milyon 120 bin YTL olan 2007 tahmini bütçesinin gelirler kısmının 210 milyon 539 bin 492 YTL 47 YKr, giderler kısmının da 216 milyon 249 bin 111 YTL 17 YKr olarak gerçekleştiği açıklandı.

        Kurul, 2007 dönemini içeren bilanço ve gelir-gider tablolarının defter kayıtlarına uygunluk sağladığı ve 2007 dönemi için genel kurul tarafından kabul edilen bütçenin, kulüp tüzüğüne uygun olarak gerçekleştirildiğini belirterek, yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesi yönünde öneride bulundu.

        1 MİLYON ÜYE PROJESİ

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 1 milyon üye projesinin bir devrim olduğunu ifade etti.

        Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan mali genel kurul toplantısının son bölümünde söz alan Yıldırım, Fenerbahçe'yi daha da büyütmek için bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

        Bazı yerlerden bu projeyi sanki sadece kendisinin düşündüğü ve hayata geçirmek istediği gibi tutum gördüğünü anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

        ''Ya Fenerbahçe'yi çok büyüteceğiz ya da Fenerbahçe olduğu durumda kalıp devam edecek. Büyümek değişim ister, devrim ister. Bu benim söylediğim devrimdir. Çok büyük sancılar doğuracak bir çalışmanın neticesinde ortaya çıkacak bir projedir. Kolay bir şey değil. Bunları gelip burada hazırlayacağız, sizlere sunacağız. Belki de ben burada olmayabilirim o zaman, bunu da bilin. Biz bu projeyi destekliyoruz. Fenerbahçe'yi büyütmek için her türlü organizasyonu yapmaya hazırız ve yaparız.''

        Faaliyetlerle ilgili görüşlerin açıklandığı bölümde kongre üyesi Kemal Açıkgöz'ün konuşmaları başkanlık divanından ve üyelerden tepki aldı.

        Daha önce de dile getirdiği Fenerbahçe Tatil Köyü projesiyle ilgili yeniden konuşan Açıkgöz, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde içkinin yasak olduğunu belirterek, sitem etti.

        Ardından, Asbaşkan Murat Özaydınlı'ya daha önce kendisine yönelttiği bazı sözler nedeniyle çıkışan Açıkgöz, başkanlık divanından ve üyelerden tepki aldı.

        Alkışlarla protesto edilen Açıkgöz, kendisine tepki verilen bölümde salondaki üyelere yönelik ''yalaka'' kelimesini kullandı.

        Talat Yılmaz, Açıkgöz'e tepki vererek, ''Genel kurul üyelerine yalaka dediniz. Sözünüzü geri alınız. Yoksa ihraca sebep olur. Bir Fenerbahçeli'ye yakışmayacak sözdür bu. Burada kimse yalaka değildir. Herkes birer şerefli Fenerbahçe üyesidir. Kimseye yalaka demeye hakkınız yok'' dedi.

        Açıkgöz, özür diledikten sonra tepkilere dayanamadı ve kürsüden indi.

        -TÜRKİYE KUPASI'NA YABANCI HAKEM ÖNERİSİ-

        Üyelerden Ünal Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı alamamasının nedeninin hakemler olduğunu savunarak, kupa maçlarını yabancı hakemler yönetmediği taktirde genç takımla katılma önerisinde bulundu.

        Erdoğan, ''Türkiye Kupası'nı uzun süredir alamamamız bir şeyi gösteriyor. Demek ki teke tek maçlarda işi hakemler belirliyor. Türkiye Kupası yabancı hakemlerle oynanmadığı sürece, buraya genç takımla katılalım ve kupanın değerini sıfıra indirelim. Ya da yabancı hakemler gelsin, 25 sene Fenerbahçe nasıl üst üste şampiyon oluyor herkes görsün'' şeklinde konuştu.

        -''YILDIRIM'I 80 YAŞINA KADAR KULÜBÜN BAŞINDA TUTALIM''-

        Arda Harmankaya isimli üye, Aziz Yıldırım'ın 80 yaşına kadar kulübün başında tutmaları gerektiğini ifade etti.

        Yıldırım'ı çok sevdiklerini belirten Harmankaya, ''Aziz bey şu anda 56 yaşında. Madem biz Aziz beyi çok seviyoruz, yapacağımız şey onu 80 yaşına kadar bu kulübün başında tutmak'' dedi.

        KAMP YERİ AVUSTURYA

        Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan mali genel kurulda, üyelerin faaliyet raporları üzerine görüş ve sorularına yanıt vermek üzere söz alan Özdemir, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ve gerektiğinde açıklamaları yaptıklarını belirterek, ''Yeni sezon için hem Şampiyonlar Ligi'ni hem Süper Lig'i düşünerek daha güçlü bir kadro kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

        Sarı-lacivertli ekibin 2008-2009 futbol sezonu hazırlıkları için kamp yapacağı yerin Avusturya olduğunu kaydeden Özdemir, ''Kamp yerini Fenerbahçe yönetim kurulu tespit eder. Hocanın önerisi ve alternatifleri içerisinden bu tespit edilir. Yönetim kurulu olarak kamp yerini Avusturya olarak kabul ettik. Gerekli rezervasyonlar yapıldı, tarihler tespit edildi. Bunun hoca tayini ve hocanın gelmesiyle ilgisi yoktur'' şeklinde konuştu.

        Takımın yeni sezon için Avusturya Tirol'de 6-21 Temmuz tarihleri arasında kamp yapacağı öğrenildi.

        Üyelerin konuşmalarında, yönetim kuruluna yönelttiği bazı sorulara yanıt veren Özdemir, 2008 yılı bütçesinde Şampiyonlar Ligi geliri olarak ayrılan 33 milyon YTL'lik kalemde, geçen sezon ''Devler Ligi''ndeki mücadeleden dolayı 2008 yılı içinde organizasyondan gelen 14 milyon YTL'nin de olduğunu bildirdi.

        Sarı-lacivertliler, 2007-2008 sezonunda ''Devler Ligi''ndeki mücadelesinden kasasına 2007 yılında 18,5 milyon YTL girmişti.

        Özdemir, Kemal Açıkgöz'ün içki yasağı sitemine de yanıt vererek, kanun gereği Fenerbahçe Kulübü'nün lokallerinde içki içmenin yasak olduğunu ancak birer ticari işletme olan Fenerbahçe Faruk Ilgaz ve Todori Tesisleri'nde bu yasağın bulunmadığını hatırlattı.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa