Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul'da yaptığı toplantıda kulüplerin karşılaştığı sorunları arz etmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep edilmesine karar verildi. Vakfın, Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki İstanbul ofisinde Eskişehirspor K - Futbol Haberleri

        Vakfın, Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki İstanbul ofisinde Eskişehirspor Kulübü ve Vakıf Başkanı Halil Ünal'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

        Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Hasan Akıncıoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep edeceklerini vurgulayarak, ''Futbolumuzun ve kulüplerimizin karşılaştığı sorunları arz etmek için Sayın Başbakanımızdan randevu talep edilmesine karar verildi. Kulüplerimizin aşamadığı sıkıntılar var. Sayın Başbakanımıza bunları aktarıp, kendisininden destek talep edeceğiz. Çünkü Sayın Başbakanımız futbolun içinden gelen biri. Dolayısıyla bizi en iyi anlayacak kişilerden biri olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

        Geçtiğimiz günlerde Bursaspor ve Beşiktaş kulüplerine münferit olaylardan dolayı verilen saha kapatma cezalarını da görüştüklerini anlatan Akıncıoğlu, ''Münferiden suç işleyen kişilerin yakalanmaları ve cezalandırılmalarıyla ilgili olarak aktif bir şekilde faaliyet gösteren kulüplerin, 6222 sayılı kanun kapsamında bu faaliyetlerini ibraz etmeleri halinde saha kapama veya buna benzer cezalarla cezalandırılmaması konusunda fikir birliğine vardık. Bu talebimizin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından değerlendirileceğini ümit ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Hasan Akıncıoğlu, Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu ile ilgili çalışmaları hakkında vakfın hukuk danışmanı Kemal Kapulluoğlu'nun kendilerine bilgi verdiğini kaydederek, ''Şu an içinde bulunduğumuz statüde hepimiz hakikaten ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu kanun hepimiz için çıkış olacak'' dedi.

        Akıncıoğlu, Akademi Liglerinin bölgesel yapılması ve sonunda play-off uygulamasının olması konusunda fikir birliğine vardıklarını ve bu taleplerini TFF'ye bildireceklerini söyledi.

        Hasan Akıncıoğlu, ayrıca daha önce kararını aldıkları deprem bölgesi Van'a 18 derslik okulun en kısa sürede yapılması için gerekli finansal kaynağı sağladıklarını kaydetti.

        Toplantıya 3 kulüp katılmadı

        Toplantıya katılmayan Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Trabzonspor kulüplerinin mazeret bildirmedikleri bildirildi.

        13 kulübün başkan veya yöneticilerinin yer aldığı toplantıda, 2 kulübün ise vekalet verdiği kaydedildi.

        Toplantıda Fenerbahçe'den Genel Sekreter Talat Yılmaz, Beşiktaş'tan Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Galatasaray'dan da İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan yer aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa