Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Dusko Tosiç, Gençlerbirliği - Futbol Haberleri

        Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki imza törenine kulüp menajeri Cem Onuk, yönetim kurulu üyesi Enis Safi ve Tosiç katıldı.

        Cem Onuk, Tosiç'in, gelecek sezon için almak istedikleri 4 önemli yabancı oyuncudan biri olduğunu belirterek, ''Tosiç'i çok uzun uğraşlardan sonra renklerimize bağladık. Kendisi, Avrupa Şampiyonası'nda Fransa, İspanya ve İsviçre maçlarında ülke takımının kaptanlığını yaptı ve bu 3 maç bizim transferimizi zorlaştırdı. Hem zaman açısından, hem de taliplerin artması açısından işimiz biraz zorlaştı ama sonunda kendisini getirdik ve çok mutluyuz'' dedi.

        Yabancı oyuncu transferi konusunda çıtayı yükselttiklerini ifade eden Onuk, ''Transfer listemizde olan oyuncular ülkelerinin milli takımlarında oynayan, gittikleri ülke takımında herkesin beğenisini kazanacak türde elit oyunculardan oluşuyor. Tosiç de değişik liglerde forma giyen, üst düzey top oynayan bir futbolcu. Kendisi ilk yabancı transferimiz oldu. Gelecek hafta çarşamba gününe kadar diğerleri de tamamlanmış olacak'' diye konuştu.

        Cem Onuk, Tosiç'e diğer kulüplerden daha yüksek teklifler geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

        ''Bonservis konusunda kulübüyle anlaştık, 600 bin avro verdik. Şahsen ben biliyorum ki 1,5 milyon avro bonservis veren kulüpler oldu, ama kulübü bize söz verdiği için kabul etmedi. Tosiç'in eşi ünlü bir şarkıcı ve doğal olarak Türkiye'ye yerleşmekte karasız kaldılar, ama bu sorun da halloldu.''

        Sırp oyuncu Tosiç

        Dusko Tosiç de çok organize olmuş, düzgün bir kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Özellikle son yıllarda Türk futbolunu yakından takip ettiğini anlatan Tosiç, ''Geçen sezon Gençlerbirliği Avrupa kupalarına katılma şansını kaçırdı, ama gelecek sezon hep birlikte bu takımı Avrupa'ya taşıyacağız. Gençlerbirliği benimle çok ilgilendi ve transferin gerçekleşmesi için iyi niyetle çok uğraştı. Buna büyük saygı duyuyorum. Ben de bu takım için oyunumu en iyi şekilde sahaya yansıtacağıma söz veriyorum'' dedi.

        Konuşmaların ardından Tosiç'i Gençlerbirliği'ne bağlayan sözleşmeye imzalar atıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa