Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Dirk Kuyt - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Liverpool takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, resmi sözleşmeye imza attı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarlara açık yapılan ve asbaşkan Ali Yıldırım'ın da hazır bulunduğu törende, Hollandalı futbolcu kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

        Ali Yıldırım, imza töreninde yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayacağını belirterek, ''Fenerbahçe her yarışta zirveye oynar. Başarılı, istikrarlı ve yüksek kariyerli bir oyuncuyu daha Fenerbahçe'ye kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler olarak Fenerbahçe'ye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Yıldırım, ''Kuyt bize büyük yarar sağlayacak'' ifadelerini kullandı.

        Kuyt: ''Hırsım, başarı isteğim oldukça fazla''

        Basın toplantısında konuşmasına Türkçe ''Merhaba Fenerbahçe'' diye başlayan Kuyt, ''Her şeyden önce şehit düşen askerlere saygılarımı göndermek istiyorum'' deyince taraftarlardan büyük alkış aldı. İmza törenine gelen taraftarlara teşekkür eden Hollandalı futbolcu, ''Bana 'hoş geldin' demek için buraya kadar geldiniz. İstanbul'da geçirdiğim 2. günüm, ama şimdiden kendimi evimde hissediyorum. Bu yüzden size çok teşekkür ediyorum'' dedi.

        Kuyt'ın ''Başkanımız Aziz Yıldırım'a da çok teşekkür etmek istiyorum. (Burada 'Aziz' dedi) Umuyorum en kısa zamanda kendisi de bizimle olacak'' sözleri de taraftarlar tarafından alkışlanırken, Aziz Yıldırım ile ilgili tezahüratlar yapıldı. Eski kulübü Liverpool'a ve taraftarlarına da teşekkür eden Kuyt, şöyle devam etti:

        ''Liverpool'da çok güzel zamanlar geçirdim. Benim için daha güzel zamanlar yaşayacağım Fenerbahçe dönemi başlıyor. Bu güzel dönem için şimdiden sabırsızlanıyorum. Benim Fenerbahçe forması için içimde taşıdığım hırs, başarı isteği oldukça fazla. Bunu Fenerbahçe taraftarı gibi muhteşem bir taraftarlarla çok kolay bir şekilde başaracağımı düşünüyorum. Fenerbahçe'nin şanlı tarihinin güzel parçalarından biri olmak istiyorum.'' Kuyt son olarak Türkçe, ''Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey'' dedi. Konuşmaların ardından sözleşmeye imza atan Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe formasını göstererek, basına poz verdi.

        BÜYÜK İLGİ

        Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Liverpool takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt'ın imza törenine sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan imza töreni için açılan Fenerium Alt Tribünü tamamen dolduran 5 bini aşkın taraftar, tezahüratlarla Hollandalı futbolcuya ''Hoş geldin'' dedi. Kuyt, Ali Yıldırım ve eşi Gertrude ile birlikte saha içinden geçerek, Fenerium Alt Tribünü'nün önünde imza töreni için kurulan platforma geldi. İmza töreni öncesinde tribünden inip güvenliği aşan bir taraftar, Kuyt'ın yanına gelerek üzerinde ''Genç Fenerbahçeliler'' yazılı atkıyı Hollandalı futbolcuya verdi. Kuyt, tezahüratlar üzerine ayağa kalkıp, taraftarı selamladı. Kuyt'a törende eşi, kardeşi, avukatı ve menajeri de eşlik etti.

        Şehitler için saygı duruşu

        İmza töreni öncesinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan askerler için 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar saygı duruşunun ardından ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Bu arada, taraftarlar Kuyt henüz tören için sahaya gelmeden önce de kendi aralarında şehitler için saygı duruşunda bulundular.

        Takıma 13 Temmuz'da katılacak

        Kuyt, bugün özel uçakla İstanbul'dan ayrılarak tatile gidecek. Törenden sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile telefonda görüşen Hollandalı futbolcunun, 13 Temmuz'da takıma katılacağı bildirildi. Bu arada, imza töreni için İstanbul'a gelen Kuyt'ın eşiyle birlikte ev de baktıkları kaydedildi. Öte yandan, Hollandalı yıldızın Fenerium'dan kendisi ve çocukları için çok sayıda forma aldığı öğrenildi. Diğer yandan, imza törenine arkasında numara olmayan sadece adı yazılı olan formayla çıkan Kuyt'ın, Fenerbahçe'de giyeceği forma numarasının henüz belli olmadığı belirtildi.

        Taraftarlar sahaya indi

        İmza töreninin sonunda taraftarlar sahaya inince, tören erken bitirildi. Tribünde tezahüratlarla törenin başlamasını bekleyen taraftarlardan bazıları, Kuyt sahada görününce aşağıya indi. Taraftarların tribüne çıkması için anons yapılırken, özel güvenlik elemanları taraftarların sahaya inmesini engellemekte yetersiz kaldı. Törene takım elbiseyle katılan Kuyt, sözleşme imzaladıktan sonra formayı giymek için soyunma odasına gitti. Bu sırada taraftarlar, Ali Yıldırım'dan tribün liderlerinden Yücel'in sahaya inmesine izin vermesini isterken, ''Yıldırım izin ver Yücel sahaya insin. Yücel inmezse bizler ineriz'' diye bağırdılar.

        Formayı giyip, sahaya dönen Hollandalı futbolcu top sektirip, tribünlere gönderirken çok sayıda taraftar sahaya girdi. Bunun üzerine Kuyt, özel güvenlikçilerin arasında güçlükle soyunma odasına gitti. Anonsla taraftarların tribüne dönmesi istenirken, taraftarlar sahayı terk etmeyince törenin bittiği anons edildi.

        "BU KARŞILAMAYI TAHMİN ETMİYORDUM"

        Dirk Kuyt, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlenen imza töreninden sonra FB TV'ye de açıklamalarda bulundu. Kuyt, Türkiye'ye geldiği ilk andan itibaren özel duygular yaşadığını belirterek, ''Başta dün geldiğim andan itibaren çok özel anlar yaşıyorum. Bugün de aynı şekilde çok özel duygular yaşadım. Dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir karşılama olabileceğini tahmin edemiyorum'' dedi.

        Kendisini bir takım oyuncusu olarak nitelendiren Hollandalı oyuncu, kariyerinde çeşitli mevkilerde oynadığını ifade etti. Kuyt, elde ettiği başarıları iyi performans göstererek kazanmaya çalıştığını dile getirerek, şunları söyledi: ''Elbette kendi performansım önemli ancak takım olarak beraber elde ettiğimiz başarılar da önemlidir. Ben kendimi ileri uç oyuncusu olarak adlandırıyorum. Birden fazla pozisyonda oynayabilirim. Hollanda da oynadığım dönemde ileri uçta oynuyordum. Hocalarımız beni sağda, kanatta, forvet arkasında ve sol kanatta da oynattığı dönemler oldu. Ancak ben kendimi ileri uç oyuncusu olarak adlandırıyorum. Biraz önce de söylediğim gibi, benim için takımın başarısı önemli. Beraber, takım halinde hareket etmek ve başarıları beraber kazanmak benim için çok daha önemli. Hocamız da benden nerede yararlanmak isterse ben de takım olguları ışığında elimden gelenin en iyisini yaparım.''

        "KAZANMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPARIM"

        Kazanma hırsı nedeniyle idmanlarda ve maçlarda elinden gelen performansın en iyisini sergilemek istediğini vurgulayan Kuyt, ''Ben kazanmayı seven bir insanım. Kaybetmeyi kabullenmeyen bir yapım var. Bunun için de elimden ne geliyorsa mutlaka yaparım. Bu kazanma isteğim sayesinde idmanlar olsun, maçlar olsun sahanın her tarafında mücadelemi verip kazanmak için her şeyi yapıyorum. Bu bakımdan insanlar bana 'Savaşçı' lakabını taktı'' diye konuştu.

        Spor Toto Süper Lig hakkında olumlu düşüncelere sahip olduğunu söyleyen golcü oyuncu, ''Türkiye Ligi'nin Avrupa'da saygı duyulan bir lig olduğunu düşünüyorum. Hollanda'daki arkadaşlarımla konuştuğumda, onların Türkiye ligi hakkında ne kadar olumlu düşüncelere sahip olduklarını öğrendim. Özellikle geçen sene derbi maçların oldukça fazla olması ilgiyi daha da artırdı. Türkiye liginin kaliteli ve oynamaktan keyif alacağım bir lig olacağını tahmin ediyorum'' dedi.

        "KOCAMAN'IN DÜŞÜNCELERİ GELMEMDE ETKİLİ OLDU"

        Teknik direktör Aykut Kocaman hakkındaki görüşlerini de açıklayan Dirk Kuyt, transferinin gerçekleşmesinde Kocaman'ın büyük etken olduğunu söyledi.

        Kuyt, şöyle konuştu: ''Hocamız Aykut Kocaman ile çalışmalara başlamayı dört gözle bekliyorum. Çünkü kendisinin Sayın Ali Yıldırım ile birlikte gelmesi, transfer çalışmalarına başlamamız, anlaştıktan sonra da hocamızın benim hakkımdaki düşünceleri ve nasıl takım kuracağını benimle paylaştıktan sonra bende mükemmel bir izlenim oluştu. Kulüp hakkında çok daha fazla bilgi sahibi oldum. Sonuç olarak buraya gelmemde büyük etken sahibi oldu.''

        "ALEX'İN MESAJI BENİ MUTLU ETTİ"

        Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından kaptan Alex de Souza'nın Twitter hesabı üzerinden hoş geldin mesajı yayımladığının hatırlatılması üzerine Kuyt, ''Saygı duyulacak bir takım kaptanının ben imza attıktan hemen sonra bir mesaj yayımlaması ve bana 'Hoş geldin' demesi beni çok mutlu etti. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda çok önemli bir kaptan ve oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ben kendi performansımla kaptanımıza rekorlarını egale etmesi için elimden geleni yapacağım. Kendisinin de bana asistleriyle yardımcı olacağından eminim'' dedi.

        Kuyt, Hollanda da bir vakıf kurarak engelli çocukların spor yapmasına katkıda bulunduğunu söyleyerek, ''5 sene önce bir vakıf kurdum. Amacı engelli çocuklara spor yapma imkanı tanımak. Çünkü onların spor yapma imkanı olmuyor. Özellikle Hollanda'da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Engelli insanların spor yapmalarına yardımcı olmak istiyorum. Bunu da kendime görev olarak ediniyorum'' şeklinde konuştu.

        Son olarak takım arkadaşlarıyla anlaşabilmek için Türkçe öğrenmek istediğinin altını çizen Hollandalı oyuncu, sözlerini şöyle sonlandırdı: ''Türkçe dersleri alacağım ve Türkçe öğreneceğim. Biliyorum ki bu zor olacak. Kulüp içindeki yaşantım ve buraya adaptasyon için gerekli olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşlarımızın ve çevremdeki insanların bu konuda bana yardımcı olacağını düşünüyorum. İlk öğrendiğim kelime 'merhaba' oldu. Daha da üzerine koyarak ilerleteceğim.''

        Basına tepki gösterdiler

        Fenerbahçeli taraftarlar, imza töreninde basın mensuplarına tepki gösterdi. Kuyt formayı giyip, sahaya çıktığı anda taraftarlar Hollandalı futbolcuyu göremedikleri gerekçesiyle gazetecilere tepki göstererek, içinde su dolu pet şişeleri basın mensuplarının üzerine atmaya başladı. Taraftarlar daha sonra ''Basın dışarı'' diye tezahürat yaptı. Saha içine giren basın mensupları bir süre sonra stattan ayrıldı.

        Yöneticiler protokolden izledi

        Fenerbahçeli yöneticiler de Kuyt'ın imza törenini takip etti. Protokol tribününde yerlerini alan Başkan vekili Abdullah Kiğılı ve yöneticilere taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

        Ezeli rakibe gönderme

        Fenerbahçeli taraftarlar, tribünde açtıkları pankartlarla ezeli rakipleri Galatasaray'a da göndermelerde bulundular. Taraftarlar, ''Mesele borsaya bildirmek değil yeğen, formayı giydirmek'' ve ''TT Arena dikkat, geliyor Dirk Kuyt'' yazılı pankartlar açtılar.

        ''I love you Lugano'' pankartı

        Törende tribünde açılan bir pankart dikkati çekti. Bir taraftar, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Diego Lugano için ''I love you Lugano'' yazılı pankart açtı.

        Medya da büyük ilgi gösterdi

        Kuyt'ın imza törenine medya da büyük ilgi gösterdi. Törende çok sayıda basın mensubu görev yaparken, Hollandalı gazeteciler de töreni takip etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa