Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Etik Kurulu bize bildirdi! - Trabzonspor Haberleri

        Şener, kulübün 28. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen sezonun şampiyonluk kupası konusundaki süreci anlattı.

        Türkiye Futbol Federasyonu'nda hukuk kurulunun dışında etik, disiplin ve tahkim kurulu olmak üzere 3 ayrı hukuk ile ilgili kurulunun bulunduğunu belirten Sadri Şener, ''İlk önce bu şike iddiaları etik kuruluna gidiyor. Etik kurulunun bizim kulüp ile ilgili araştırmalar sonucunda Trabzonspor Kulübü'nün hiçbir suçu olmadığını resmi imza ile bize gönderiyorlar. Ondan sonra Mehmet Ali Aydınlar dönemi devam ediyor, bir daha etik kurulunun rapor vermesini istiyorlar. Yeni ifadeler alındı ama o bizi ilgilendiren bir konu değil. Çünkü, bizim 20 Temmuz'dan sonra bir ifademiz olmadı. Trabzonspor'un en ufacık bir suçu olmadığını bize bildirdiler. Fenerbahçe'nin belli maçlarında şike olduğunu, diğer takımların olduğunu da kulüplerine bildirdiler. Bundan sonra etik kurulu yeni rapor yayınlayacak. Onda da 3 aşağıya 5 yukarı değişen bir şey olmayacak. Bu raporu yönetime bildirecekler. Yönetim kurulu da suçlu görülenleri disipline bildirecek. Futbol Federasyonu etik kurulu ayrı, disiplin kurulu ayrı karar vermez. Çünkü, hepsi beraber çalışıyor. Bunun sonuçları bellidir. Bu kupayı teknik olarak almamız için Fenerbahçe Kulübü'ne ceza verilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

        Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün, ''kupanın Trabzonspor'a verilmeyeceğini başkan Şener de biliyor'' şeklindeki açıklamasına değinen Şener, şunları kaydetti:

        ''Bu kupayı alamayacaksam, o zaman Fenerbahçe'ye ceza verilmeyecek. Fenerbahçe'ye ceza verilmeyecekse, UEFA bize '2-3 yıl Avrupa kupalarına gelmeyin' diyecek. Dolayısıyla Galatasaray da Avrupa'ya gidemeyecek. Matematik net. Bu eylem çok uzadı, doğrudur. 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA Genel Kurulu'ndan önce mutlaka Futbol Federasyonu kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı iradeyi ortaya koyacaktır, koymalıdır. Yoksa UEFA çok ciddi bir kuruluştur. Kimsenin gözünün yaşına bakacak bir kuruluş değil. Bundan Türk kulüpleri ceza alacağı gibi, milli takımın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyot içinde bu çözülür. Biz de 82 puan ile hak ettiğimiz kupayı müzemize getiririz.''

        YENER: KUPANIN GERÇEK SAHİBİ TRABZONSPOR'DUR

        Bordo-mavili kulübün genel sekreteri Hasan Yener ise yönetim kurulu olarak kulübün bugün geldiği noktadan daha ileriye gitmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

        Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu ile ilgili kulübün izlediği politika konusunda yoğun eleştiri aldıklarını ifade eden Yener, şöyle devam etti:

        ''Bu eleştiriler, dikkate aldığımız eleştiriler elbette. Ancak genel kurulun sonucunda ortaya çıkan sonuç, Trabzonspor Kulübü, özellikle başkan Şener'in yaptığı çalışmalar neticesinde 14 kişilik yönetim kuruluna kulübümüzde yöneticilik yapmış iki değerli üyemiz Taylan Üner ve Mustafa Beyaz'ın girmesi sağlanmıştır. Kulübümüz burada etkin bir duruma gelmiştir. Avukat Yusuf Reha Alp'in disiplin kuruluna seçilerek kulübümüzün savunma imkanı sağlanmıştır. Trabzonspor'un yetiştirdiği FIFA hakemi Turgay Güdü'nün de MHK'ya seçilerek kulübün uğradığı hakem mağduriyetini önleme adına kulübümüze yardımcı olacağı düşüncesi vardır.''

        Hasan Yener, Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunda 82 puan aldığını belirterek, ''Spor Toto Süper Lig'in gerçek şampiyonun Trabzonspor olduğunu tüm Trabzonsporlular olduğu gibi UEFA'da aynı şekilde tescil etmiş ve Trabzonspor bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmiştir. Bu demektir ki kupanın gerçek sahibi Trabzonspor'dur. Bu kupanın Trabzonspor'a ve Trabzonspor müzesine getirilmesi için yönetim kurulu olarak her zaman takipçisi olacağız. Bütün mücadelemiz bu yönde olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın'' ifadelerini kullandı.

        BAŞKANLIĞA ÖZBAK SEÇİLDİ

        Tek liste ile girilen genel kurulda başkanlığa Ali Özbak yeniden seçildi.

        Özbak'ın başkanlığındaki yönetim kurulu ise Cafer Hazaroğlu, Yusuf Bahadır, Faik Arıkan, Nadir Saral, Abdulmecit Sarı, Ahmet Fazıl Pirselimoğlu, Turgut Görgün ve Erkan Bulak'tan oluştu.

        Genel kurul toplantısında bazı üyeler divan ve yönetim kuruluna ilişkin eleştirilerde bulundular.

        Eski yöneticilerden Ali Sürmen, genel kurulun şubat ayında yapılması gerektiğini belirterek, ''Eğer bu kongre olağanüstü kongre olsa doğru, bir seçim yapılabilirdi. Ben alınan kongre kararının tüzüğe aykırı olduğunu söylüyorum. Zabıta geçmesini talep ediyorum'' dedi.

        Metin Atasoy ise yönetim kuruluna eleştiride bulunarak, ''Başkanın iki söylemi ve bir eylemi Trabzonsporlu olan herkesi üzmüştür. Başkanın şehri ve camiayı kastederek, 'oradan homurdanmalar geliyor' cümlesi ne başkanın konuşabileceği ne de camianın hak ettiği söylemlerdir. Bu şehirden ve bu camiadan Trabzonspor'un anıldığı her noktaya sevgi, saygı ve destek gider. Ama asla homurdanma gitmez. Yine TFF seçimlerinde ve şike olaylarında yapılan çalışmalarla ilgili, 'anlamak için ince zeka gereklidir' cümlesi hiçbirimiz tarafından kabul edilemez. Hangi yönden bakarsak bu cümle hoş karşılanmayacak bir söylemdir. Egemen ve Selçuk'u şampiyonluktaki en büyük rakiplerimize bedava vermek ince zekalılıksa, biz asla ince zekalı olmak istemiyoruz. Borcu 100 trilyonun üzerine çıkarmak ince zekalılıksa, o ince zeka bizden ve kulübümüzden uzak dursun'' şeklinde konuştu.

        Hiç kimseden yalvarırcasına kupa istemeyeceklerini söyleyen Atasoy, ''Bizi yalvarırcasına elde edilen hiçbir kupa sevindirmez. Müzemiz onurumuz, emeğimiz ve alın terimizle kazandığımız kupalarla doludur. Masumsak şike zanlılarının arkasında işimiz ne. Kupa zaten bizim olacaktır'' diye konuştu.

        Mustafa Erdem, kendisine başkan adayı olması konusunda yoğun baskı olduğunu, ancak geçiş sürecinin iki listeyi kaldırılamayacağını düşünerek aday olmadığını kaydetti.

        Erdem, yönetim kurulunun ise şike sürecini iyi yönetemediğini ve Trabzonspor'u çok zor duruma düşürdüğünü savundu.

        BORÇ NE KADAR?

        Genel kurulda okunan denetleme kurulu raporunda ise kulübün borcunun 104 milyon 603 bin 199 lira olduğu belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa