Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Atletico Madrid, Quaresma - Beşiktaş Haberleri

        Atletico maçında isteksiz oynayan Portekizli yıldıza başta Ernst olmak üzere takım arkadaşları yüklendi. Hocası da oyundan alacağını söyleyince Quaresma küfredip şişelere tekme attı.

        Süper Lig’de puan olarak çok gerilerde kaldığı için gözünü Avrupa’ya çeviren Beşiktaş’ın en güvendiği isimdi Ricardo Quaresma... Ancak Portekizli yıldız sakatlığının ardından bir türlü toparlanamadı ve son olarak Atletico Madrid maçının devre arasında yaptıklarıyla da bardağı taşırdı.

        Şimdi 2 gün önceye saat 20.45’e dönelim... Beşiktaş, Madrid deplasmanında ilk yarı çok kötü bir futbol sergilemiş ve soyunma odasına 3-0mağlup girmişti. Sahanın en kötüsü tartışmasız Quaresma’ydı. Portekizli’nin isteksiz ve umursamaz halleri önce takım arkadaşlarını sinirlendirdi. Ernst başta olmak üzere takım arkadaşları tepkilerini Q7’nin direkt yüzüne söyledi. Olanları sessizce takip eden Carvalhal “Arkadaşlar tepkiniz bittiyse ben de yapacağım değişikliği söylüyorum, Quaresma çıkıyor, İsmail giriyor” dedi.

        Arkadaşlarının tepkisi nedeniyle gergin olan Portekizli yıldız bunu duyunca adeta çıldırdı. Q7’nin Carvalhal’in yüzüne İngilizce ve Portekizce küfürler ettikten sonra su ve enerji içeceklerini tekmelediği öğrenildi. Bu şişelerden bazılarının arkadaşlarına geldiği ancak tatsızlığın artmaması için kimsenin tepki vermediği ifade edildi. Q7’nin Mersin maçında olduğu gibi Carvalhal’e “Madrid 3, Beşiktaş 0, Carlos go” dediği de iddia edildi.

        SOĞANCIOĞLU: OYNAMAZSA KİMSE ALMAZ

        Quaresma’nın bu sert çıkışına tepki vermeyen Carvalhal dün sessizliğini bozdu. Portekizli hoca, idari koordinatör Tayfur Havutçu, menajer Tuncay Yanık ve Futbol A.Ş’de görevini sürdüren Ertunç Soğancıoğlu ile görüştü. Carvalhal’in “Quaresma bardağı taşırdı. Onu kadroda görmek istemiyorum” dedi.

        Ancak Soğancıoğlu buna karşı çıkıp “Biz de yaptığını tasvip etmiyoruz. Yeni yönetim onu satmak isteyecektir. Eğer oynamazsa kimse almaz. 3-5 neyse satılacak. Bu nedenle anlayışlı ol” ifadelerini kullandı. Carvalhal, Q7’yi Orduspor maçı kadrosuna almadı.

        Q7 KADRODA YOK

        Beşiktaş, Orduspor ile yarın oynayacağı Spor Toto Süper Lig maçının hazırlıklarını tamamlarken, Ricardo Quaresma bu karşılaşmanın kadrosuna alınmadı.

        BEBE TAKIMLA ÇALIŞTI

        Tedavileri süren Hugo Almeida, Tanju Kayhan, Tomas Sivok ve Ersan Adem Gülüm'ün antrenmana katılmadığı, Roberto Hilbert'in takımdan ayrı olarak koşularına devam ettiği ifade edildi.

        Uzun süredir Portekiz'de tedavisini sürdüren ve Atletico Madrid maçı sonrası takımla birlikte İstanbul'a dönen Bebe'nin ise takımla birlikte antrenmanda yer aldığı duyuruldu.

        22 FUTBOLCU

        Teknik direktör Carvalhal, Orduspor maçı için kafileye 22 futbolcu dahil etti.

        Quaresma'nın yanı sıra, sakatlıkları bulunan Almeida, Tanju, Sivok, Ersan ve takımla çalışmalara yeni başlayan Bebe kadroya dahil edilmedi.

        Mehmet Aurelio ise uzun süren sakatlığının ardından kadroda yer buldu.

        Siyah-beyazlılar, bugün özel bir uçakla Samsun'a gidecek, ardından da karayoluyla Ordu'ya geçecek.

        Beşiktaş'ın, Ordu kafilesinde şu futbolcular yer alıyor:

        Rüştü Reçber, Cenk Gönen, Umut Kaya, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, İbrahim Toraman, Burak Kaplan, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Simao Sabrosa, Filip Holosko, Julio Alves, Sidnei, Fabian Ernst, Edu, Egemen Korkmaz, Muhammed Demirci, Atınç Nukan, Mehmet Akyüz, Mehmet Aurelio.

        Q7’NİN VUKUATLARI

        * Geçen sezon Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev’le oynanan karşılaşmada rakibine kızıp tekme atmış ve 3 maç ceza almıştı.

        * Ankara’daki Gençlerbirliği maçında taraftara küfrederek tepki çekmişti.

        * Devre arasında sakatlık sürecini ülkesi Portekiz’de geçirmek istemişti. Yönetim buna onay vermiş ancak hastaneden raporlarını göndermesini talep etmişti. Yapılan araştırmada Quaresma’nın hastaneye hiç gitmediği ortaya çıkmıştı.

        * F.Bahçe derbisi öncesi İnönü’de oynanan Mersin İY maçında topu kaptırdıktan sonra rakibine ‘anlamsız’ bir tekme atıp kızarmış ve Kadıköy’de takımı yalnız bırakmıştı.

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa