Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon imzaları attırdı! - Trabzonspor Haberleri

        Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan ve kulüp yönetim kurulu üyesi Recep Denizer'in hazır bulunduğu imza töreninde, Onur ile 2015-2016 sezonu, Alanzinho ile de 2013-2014 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandı.

        Alanzinho'nun opsiyon hakkının da kullanılarak 2 yıl, 2012-2013 sezonu sonunda sözleşmesi bitecek olan Onur ile bu sezon başından itibaren olmak üzere yeniden 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

        Recep Denizer, törende yaptığı konuşmada, her iki sporcunun bugüne kadar Trabzonspor'a çok önemli katkıları olduğunu belirterek, ''Attığımız imzalarla bunu pekiştirdik. Uzun yıllar her iki kardeşimizden de Trabzonspor'a başarıyla hizmet etmelerini bekleyeceğiz. Tüm Trabzonspor camiası adına sporcu kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın'' dedi.

        Denizer, Onur'un sözleşmesinde ''şu kadar para getirmesi halinde serbest kalır'' gibi bir maddenin bulunmadığını ifade ederek, ''Onur, 5 yıl gibi uzun süre kalacak, Trabzonspor'a önemli hizmetleri olacaktır. Kendisi de dengeleri bozmamak adına büyük özveride bulunmuştur. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederiz'' diye konuştu.

        Onur: ''Çok mutluyum''

        Kaleci Onur ise kendisi için önemli bir günü yaşadığını belirterek, ''Çok mutluyum. Sonuçta tekrar sözleşmemi uzatarak evimde kaldım. Bunun büyük mutluluğunu yaşıyorum. Sayın başkanıma, değerli yöneticilerime, menajerime, emeği geçen herkese teşekkür ederim'' diye konuştu.

        Kulübünün büyüklüğünü bildiğini ifade eden Onur, ''Ben de elimden gelenin en iyisini yapmak için çabaladım. Bundan sonra daha büyük bir hırsla çalışacağım'' şeklinde konuştu.

        Trabzonspor'da oynamanın büyük bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Onur, şöyle devam etti:

        ''Bu ayrıcalığı en iyi yaşayanlardan biriyim, duygularım tarifsiz. Böyle büyük camia yanımda olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Trabzonspor Kulübü'nün başta sayın başkanı olmak üzere değerli yöneticilerine, sakatlandığımda beni dünyanın en iyi doktoruna gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Bana ne kadar sahip çıktıklarını biliyorum.''

        Onur, bordo-mavili takımın Tolga ile birlikte iki milli kaleciye sahip olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

        ''Tolga ağabey önce çok iyi bir insan, çok iyi bir kaptan. Benim için mükemmel bir kaleci. Trabzonspor için de öyle. Kendimi her şeyimle hazır hissediyorum. Kısmet olur, şans gelirse kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Trabzonspor'un iki önemli kalecisi var. Bora ve Zeki de öyle. Birbirinden iyi 4 kalecisi var. Ama büyük takımların bence iyi kalecileri olmak zorunda. Çünkü, büyük takımların hedefi var. Trabzonspor'un şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi hedefleri var. Trabzonspor için rekabet sıkıntı olmaz, şans olur, bundan takım kazanır. Elimizden geldiğince en iyi çalışıp, o formayı alnımızın akıyla terleteceğimizi düşünüyorum.''

        Alanzinho: ''Aidiyet duyuyorum''

        Brezilyalı oyuncu, bordo-mavili takımda 3 sene sonra kendine yeni bir sayfa açtığını dile getirerek, ''Bundan ötürü çok mutluyum. Mutlulukla ve güzel deneyimlerle geçen 3 yılı geride bıraktım. Bundan ötesi kulüpte ve şehirdeki insanlar beni çok iyi sahiplendiler, yardımcı oldular. Ben de buraya aidiyet duyuyorum'' ifadelerini kullandı.

        Trabzonspor'un Türk futbolunda önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Alanzinho, ''Türk futbolunda bu kadar önemli yeri olan, büyük futbol geleneği olan yerde devam etmek, buranın parçası olmak benim için onur ve büyük mutluluk. Yeni açılan sayfada, yeni dönemde daha başarılı olarak kulübüme hizmet etmek istiyorum'' dedi.

        BORSAYA BİLDİRİLDİ

        Trabzonspor Kulübü, iç transferde sözleşmesini uzattığı kaleci Onur Recep Kıvrak ve Brezilyalı Alanzinho'nun transferlerini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

        Bordo-mavili kulüp, Onur'a 5 sezon için 13 milyon 570 bin lira, Alanzinho'ya ise 2 sezon için 1 milyon 725 bin avro garanti ücret ödeyecek.

        Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayımlanan açıklamada, bu sezon başından itibaren olmak üzere Onur ile 2015-2016 futbol sezonuna dek 5 sezonluk sözleşme imzalandığı belirtilerek, şöyle denildi:

        ''Anlaşmaya göre futbolcumuza 2011-2012 futbol sezonu için 2 milyon 300 bin lira, 2012-2013 futbol sezonu için 2 milyon 530 bin lira garanti ücret ve 34 bin 500 lira maç başı ücreti, 2013-2014 futbol sezonu için 2 milyon 530 bin lira garanti ücret ve 34 bin 500 lira maç başı ücreti, 2014-2015 futbol sezonu için 2 milyon 645 bin lira garanti ücret ve 34 bin 500 lira maç başı ücreti, 2015-2016 futbol sezonu için 3 milyon 565 bin lira garanti ücret ve 34 bin 500 lira maç başı ücreti ödenecektir.''

        Bordo-mavili kulübün İMKB'ye gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan bir diğer açıklamada ise Alan Carlos Gomes Da Costa'nın (Alanzinho) sözleşmesinin 2013-2014 sezonu sonuna kadar uzatılması konusunda anlaşma sağlandığı kaydedilerek, ''Anlaşmaya göre futbolcuya 2012-2013 futbol sezonu için 850 bin avro garanti ücret ve 7 bin 500 avro maç başı ücreti, 2013-2014 futbol sezonu için 875 bin avro garanti ücret ve 8 bin avro maç başı ücreti ödenecektir'' ifadesine yer verildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa