Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 10 maç 2 galibiyet! - Beşiktaş Haberleri

        Sezon içinde başarılı bir dönem yakalayan ve taraftarlarına uzun süre yenilgi üzüntüsü yaşatmayan Carvalhalli siyah-beyazlı futbol takımı, son dönemde ise taraftarlarını üzüyor.

        ''Kara Kartallar'', 6 Kasım 2011 tarihinde Gençlerbirliği'ne 4-2 yenildikten sonra müthiş bir seriye imza attı. Bu mücadelenin ardından Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele eden Beşiktaş, 15 maç üst üste yenilmedi. 15 maçlık dönem sonunda ligde kendi sahasında Gaziantepspor'u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, zirve mücadelesinde 50 puanlı Galatasaray'ın sadece 5 puan gerisinde 45 puanla 3. sırada bulunuyordu.

        UEFA Avrupa Ligi'nde de bu süreçte 2 maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmaları kazanarak grubunu lider tamamlayarak 2. tura çıkma başarısı göstermişti.

        Beşiktaş, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek, bir üst tura çıkararak bu dönemde taraftarlarına bir başka kulvarda sevinç yaşatmıştı.

        Son maçlarda sonuçlar tersine döndü

        Teknik direktör Carvalhal'in takımı, son dönemde ise elde ettiği başarıları tersine çevirdi.

        Portekizli çalıştırıcı yönetiminde Beşiktaş, son 10 maçta adeta galibiyeti unuttu. Siyah-beyazlı ekip, 15 maçlık yenilmezlik serisinin ardından Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı son 10 karşılaşmada üst üste yenilgiler aldı.

        Beşiktaş'ın yenilmezlik serisi 30 Ocak 2012 tarihinde Kayserispor deplasmanında alınan 1-0'lık yenilgiyle son buldu. Siyah-beyazlı ekip, bu maçın ardından galibiyetten çok kötü sonuçlar aldı.

        ''Kara Kartallar'', son 10 resmi maçta 7 kez mağlup olarak taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı. Bu dönemde sadece 2 kez kazanabilen Beşiktaş, 1 maçtan ise berabere ayrıldı.

        Bu arada, 10 maçlık periyotta Süper Lig'de 7 mücadeleye çıkan siyah-beyazlı ekip, sadece 1 kez kazanabildi. 1 lig mücadelesinden de berabere ayrılan ve 5 maçta mağlup olan Beşiktaş, böylece sadece 4 puan elde edebildi.

        15 maçlık yenilmezlik serisi sonunda lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde bulunan ''Kara Kartallar'', 10 maçlık kötü döneminde ise aldığı 4 puanla 49 puana ulaşarak, liderin tam 17 puan gerisine düştü.

        Avrupa'da tur şansını zora soktu

        Beşiktaş, 10 maçlık periyotta 3 de UEFA Avrupa Ligi mücadelesine çıktı.

        Portekiz'in Braga takımıyla 2. turda karşılaşan siyah-beyazlı ekip, bu rakibini geçtikten sonra 3. turda İspanya'nın Atletico Madrid takımının rakibi oldu. Braga'yı deplasmanda 2-0 mağlup eden Beşiktaş, kendi sahasında rakibine 1-0 mağlup olmasına rağmen tur atlamayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, 3. tur ilk maçında Atletico Madrid'e deplasmanda 3-1 yenilerek, tur şansını zora soktu.

        Başkan gitti, Beşiktaş düştü

        Siyah-beyazlı ekibin son dönemindeki düşüşünün, Yıldırım Demirören'in kulüp başkanlığından ayrılıp, Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olmasının ardından zirveye çıkması dikkati çekti.

        Demirören, TFF başkan adaylığına resmi başvurusunu 20 Şubat 2012 tarihinde açıklarken, Beşiktaş bu tarihten itibaren 4 maça çıktı. Beşiktaş, başkanı olmadığı dönemde çok kötü sonuçlar aldı. ''Kara Kartallar'', ligde ve Avrupa'da Demirören'in olmadığı dönemdeki 4 maçı da kaybetti. UEFA Avrupa Ligi'nde Braga ve Atletico Madrid maçlarını yitiren siyah-beyazlı ekip, ligde de iki kritik derbiden başarısız sonuçlar aldı. Deplasmanda Galatasaray'a 3-2 mağlup olan Beşiktaş, kendi sahasında ise Trabzonspor'a 2-1 yenildi.

        10 maçlık kötü karne

        Beşiktaş'ın son 10 resmi maçta aldığı sonuçlar şöyle:

        Kayserispor-Beşiktaş......: 1-0 (Süper Lig)

        Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu: 0-1 (Süper Lig)

        Fenerbahçe-Beşiktaş.......: 2-0 (Süper Lig)

        Sivasspor-Beşiktaş........: 1-1 (Süper Lig)

        Braga-Beşiktaş............: 0-2 (UEFA Avrupa Ligi)

        Beşiktaş-Gençlerbirliği...: 3-2 (Süper Lig)

        Beşiktaş-Braga............: 0-1 (UEFA Avrupa Ligi

        Galatasaray-Beşiktaş......: 3-2 (Süper Lig)

        Beşiktaş-Trabzonspor......: 1-2 (Süper Lig)

        Atletico Madrid-Beşiktaş..: 3-1 (UEFA Avrupa Ligi)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa