Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Saray'da hüsran! - Futbol Haberleri

        GALATASARAY - GAZİANTEPSPOR KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILARI VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadı'nda konuk ettiği Gaziantepspor'a 4-2'lik skorla mağlup oldu. İnanılmaz bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada sarı-kırmızı ekip maçı 9 kişi tamamladı.

        Arena'daki tarihi gecede zorlu mücadelede oldukça hızlı başladı. Maçın henüz 6. dakikasında Kazım'ın asistinde Selçuk İnan topu ağlarla buluşturdu 1-0. Karşılaşmanın 13 dakikasında ise Kazım sakatlığı nüksetti ve yerini Eboue'ye bıraktı.

        Gaziantepspor, 32. dakikada genç futbolcu Muhammet Demir'in attığı gol ile durumu 1-1 yaptı. Bu golden 4 dakika sonra Popov, konuk ekibi 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

        41. dakikada ise Selçuk'un ortasına iyi yükselen Melo, topu ağlarla buluşturdu ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. İlk yarının bitimine 1 dakikada Galatasaray'da Servet Çetin rakibine yaptığı faul sonucunda kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Arena'da ilk 45 dakika böyle tamamlandı.

        Nefesleri kesen mücadelenin ikinci yarısı da inanılmaz bir karşılaşmaya sahne oldu. 65. dakikada Elmander skora dengeyi getiren golü attı ancak 2 dakika sonra Orhan Gülle, Gaziantepspor'u tekrardan öne geçirdi 3-2.

        Mücadelenin 75. dakikasında ise Sabri gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Gaziantepspor, 9 kişi kalan rakibi karşısında 88. dakika Cenk Tosun ile skoru 4-2'ye taşıdı. Sarı-Kırmızılı ekip Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'a boyun eğdi.

        GALATASARAY:2 - GAZİANTEPSPOR:4

        STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena

        HAKEM: Abdullah Yılmaz

        GALATASARAY: Muslera, Sabri, Gökhan, Ujfalusi, Hakan Balta, Selçuk, Melo, Engin, Kazım, Riera, Elmander

        TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

        GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Emre Güngör, Ivan, Dany Nounkeu, Wagner, Serdar Kurtuluş, Bekir Ozan, Sosa, Gillas Binya, Olcan , Muhammet

        TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Ercan

        GOLLER: Dk. 7 Selçuk İnan, Dk. 65 Elmander (Galatasaray), Dk. 33 Muhammet Demir, Dk. 37. Popov, Dk. 68 Orhan Gülle, Dk. 88 Cenk Tosun (Gaziantepspor)

        KIRMIZI KARTLAR: Dk. 45 1 Servet Çetin, Dk. 75 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 6 Engin Baytar, Dk. 55 Riera, Dk. 73 Ujfalusi, Dk. 80 Selçuk İnan, Dk. 89 Muslera (Galatasaray), Dk. 26 Bekir Ozan Has, Dk. 79 Dany, Dk. 90 2 Cenk Tosun (Gaziantepspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Melo, sağ kanattan ceza sahasına giren Kazım'ı gördü. Kazım ceza sahasında Dany'in yaptığı hatadan yararlanarak topu altıpasta müsait durumda bulunan Selçuk'a çıkardı. Selçuk da meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 1-0.

        33. dakikada Gaziantepspor beraberliği sağladı. Olcan'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Wagner'in ortasında ön direkteki Muhammet, arkasında olan savunma oyuncusu ve kaleciye rağmen topuk vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

        34. dakikada Reira'nın ceza sahası dışından şutunda top üstten auta gitti.

        35. dakikada Sabri'nin ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Eboue'nin dar açıdan kötü vuruşunda top üstten auta gitti.

        37. dakikada Gaziantepspor 2-1 öne geçti. Bekir'in ceza sahası dışından mükemmel şutunda top üst direkten döndü. Meşin yuvarlığı ceza sahası dışında sağ tarafta kontrol eden Popov, güzel bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-2.

        45 1. dakikada hakem Abdullah Yılmaz, ceza sahası dışında Muhammet'e faul yapan Servet'e direkt kırmızı kart gösterdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Ivan de Souza'nın pasında, ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Olcan'ın sert şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

        62. dakikada Gaziantepspor ceza sahasında oluşan karambolde Sabri'nin sağ çaprazda yaptığı sert vuruşta top kaleci Karcemarskars'tan döndü.

        65. dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Sabri'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Elmander'in ceza sahasında sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Karcemarskars'ın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 2-2

        68. dakikada Gaziantepspor tekrar öne geçti. Serdar'ın ara pasıyla Muhammet savunmanın arkasına sarkarken, kalesini terk eden Muslera ceza sahası dışında topa ayak koyarak önemli bir tehlikeyi önledi. Ancak topu önünde bulan Orhan, yaklaşık 30 metreden meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 2-3.

        71. dakika Melo'nun kafa ile indirdiği topta ceza sahasında Sabri'nin müsait durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        75. dakikada sağ kanatta Sabri'nin Dany'e hareketini hakem faul olarak değerlendirdi. Bu pozisyondan sonra Sabri itiraz edip yerde duran topa vurmaya başlayınca hakem Abdullah Yılmaz, bu futbolcuyu ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

        88. dakikada Gaziantepspor farkı 2'ye çıkardı. Olcan'ın ceza alanından sert şutunda, yatarak müdahalede bulunan kaleci Muslera topu kontrol edemedi. Geriden gelen Cenk meşin yuvarlağı boş ağlarla buluşturdu: 2-4.

        TERİM YARDIMCILARINI SAKİNLEŞTİRDİ

        İlk yarının uzatma dakikalarında Servet'e gösterilen kırmızı kart, sarı-kırmızılı taraftarların büyük tepkisine neden oldu. Yedek kulübesinden fırlayan antrenörler Hasan Şaş ile Ümit Davala'yı ise teknik direktör Fatih Terim, sakinleştirdi. Galatasaraylı taraftarlar, devre arasında ve ikinci yarıda sürekli olarak hakem Abdullah Yılmaz ve Gaziantepsporlu futbolcuları ıslıklayıp, protesto ettiler.

        Sarı-kırmızılı taraftarlar maçın sonlarına doğru da Türkiye Futbol Federasyonu'nu istifaya davet ederken, Galatasaraylı futbolcuların yaptıkları fauller sonrasında hakeme yönelik ''At, at, at'' diye tempo tuttular.

        Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'a 4-2 yenilen Galatasaray, 1 yıl sonra kalesinde 4 gol birden gördü. Galatasaray ayrıca, lig tarihinde 16. kez bir maçta kalesinde 4 gol gördü.

        ANTEP 2'DE 2 YAPTI

        Ligde ilk 4 hafta puan alamadıktan sonra istifa eden Tolunay Kafkas'ın yerine Abdullah Ercan'ı getiren Gaziantepspor çıkışa geçti. İlk maçında Beşiktaş ile sahasında berabere kalan Ercan'ın talebeleri, daha sonra Sivasspor ile deplasmanda alınan beraberliğin ardından, Gençlerbirliği'ni 3-0, Galatasaray'ı da 4-2 yenmeyi başardılar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa