Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Melo-Gökhan uyumsuz! - Galatasaray Haberleri

        “Oyun kurarken savunmadan verilen paslar ya çok sert ya da kontroller çok kötü ve sonucunda basit top kaptırıyoruz. Melo ve Gökhan arasında pas uyumsuzluğu var. Melo hemen kızıp oyuna başlıyor!”

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezonun ilk 4 haftasının röntgenini çekti ve takım içinde gördüğü aksaklıkları tespit ederek önemli bir rapor hazırladı, çözüm için kolları sıvadı.

        Tecrübeli hoca, yardımcıları ile birlikte yaptığı geniş kapsamlı analizi içeren dosyayı bir an olsun elinden düşürmezken, raporun ön sayfası dün sabahki idman sırasında HABERTÜRK’ün objektiflerine takıldı. Florya’nın patronu, kazanılan Eskişehirspor galibiyetine rağmen gördüğü aksaklıkları ve problemleri bir bir anlatarak, Ankaragücü deplasmanı öncesinde futbolcularını maddeler halinde uyardı ve çözüm yollarını anlattı.

        İŞTE TERİM’İN HAZIRLADIĞI RAPORUN, ‘KONULAR’ BAŞLIĞINDA YER ALAN ÇARPICI SATIRBAŞLARI:

        1 İleride ve orta sahada kaptırdığınız toplar sonrasında hemen baskı ile ilgili sorunlar var.

        a - Topu kazanamıyoruz

        b - Geriye kadar koşmak zorunda kalıyoruz

        c - Kontratak veya pozisyon yiyorruz

        2 İlerideki 5’li hatta beklerden yakın olanı da dahil olmak üzere 6 kişi topa en yakın oyuncudan başlamak üzere hemen baskıdan sorumlu olmalı. Geride 3+1 emniyeti yeterli olabilir.

        3 Oyun kurarken savunmadan verilen paslar ya çok sert ya da kontroller çok kötü ve sonucunda basit top kaptırıyoruz. Stoperler gördüğüne verip alırsa, demarke pozisyonda olan adam ortaya çıkabilir. Melo ve Gökhan arasında pas uyumsuzluğu var. Melo hemen kızıp oyuna başlıyor!

        4 Hücumda orta saha göbeğini boşaltıyoruz. Dönen toplar çok tehlikeli ! (Melo - Selçuk)

        5 Oyun karakteri ve özellikle rakip sahada set oyunundayken yön değiştirmeleri daha çok kulanmalıyız. Genişte adamımız bu yüzden var. (Melo-Selçuk)

        6 Savunmadan hücuma geçişte kendi sahamızda top kazanıldığında ters kanattaki bekin boş olacağını unutmayalım.

        HTSPOR / ÖZEL HABER / Erhan TELLİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa