Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş beşiktaş fatih terim - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş yönetimi, G.Saray'a geri dönmesi gündemde olan Fatih Terim ile bir görüşme gerçekleştirdi. G.Saray'a daha sıcak bakan Terim, başkan Yıldırım Demirören'e reddedilmek için ağır şartlar sundu. Demirören bu şartları kabul etmedi ve Tayfur Havutçu ile sözleşme imzalandı.

        10 YILLIK OLSUN

        Yönetim oylamasında Tayfur Hoca’ya tam destek çıktı. Necip Sever “Mukaveleyi 10 yıllık yapalım” dedi. Mete Düren “Yönetim olarak o kadar süremiz yok” yanıtını verdi.

        Beşiktaş yönetiminin Tayfur Havutçu ile yola devam kararı takdir gördü. Peki süreç nasıl işledi? Yönetim bir anda 2+1 yıllık anlaşmayı nasıl yaptı? İşte yapılan görüşmelerin ve mutlu sonun hikayesi...

        TERİM İLE GÖRÜŞÜLDÜ

        Bernd Schuster’in ayrılığının ardından Tayfur Havutçu’ya sezon sonuna kadar görev verildi. Ve başarı durumuna göre devam edilip edilmeyeceğine karar verilecekti. Ziraat Türkiye Kupası’nın kazanılması Tayfur Hoca’nın geleceğini önemli ölçüde etkiledi. Ancak öncesinde başkan Yıldırım Demirören, Fatih Terim’le ön görüşmelere başladı. İddialara göre önceki gün Galatasaray’a geri dönmesi gündemde olan Terim’le son bir zirve gerçekleşti.

        TERİM REDDEDİLMEK İÇİN AĞIR ŞARTLAR SUNDU

        Haliyle Terim için Galatasaray Kulübü daha öncelikliydi. Bu nedenle Fatih Hoca, pazartesi günü Demirören’le yaptığı zirvede G.Saray’a daha sıcak baktığı için Beşiktaş’ın olmaması adına ağır şartlar öne sürdü. Beşiktaş Başkanı da bunu kabul edemeyeceklerini belirtip Tayfur Havutçu’ya döndü.

        YABANCI ENDİŞESİ GİDERİLDİ

        Öğle saatlerinde Demirören ve futbol komitesi üyeleri Tayfur Hoca ile görüştü ve devam etmek istediklerini söyledi. Genç teknik adam da hiç para pul konuşmadan “Evet” dedi. Sonrasında yönetim toplandı, Tayfur Havutçu oylamaya sunuldu. Herkes onay verdi. Yabancı yardımcı antrenör durumu masaya yatırıldı. Bazı idareciler Tayfur’un önüne geçmesinden endişe duydu. Ancak başkan böyle bir şeyin olmayacağını garanti etti ve kafalardaki soru işaretleri kalktı. Ve toplantıda öne çıkan şu diyaloglar yaşandı...

        NECİP SEVER: Kontratı 10 senelik yapalım.

        METE DÜREN: Yönetim olarak bizim o kadar süremiz yok nasıl yapacağız.

        NECİP SEVER: Doğrudur, tabii ki 10 senelik süremiz yok. Ancak Tayfur bizim çocuğumuz. Başarısız olacaksa da bizim çocuğumuz başarısız olsun.

        METİN KEÇELİ VE FAHRETTİN CUROĞLU: Yabancılara para veriyoruz da ne oluyor. Paramızı alıp gidiyorlar ortada bir başarı yok

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa