Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Seçime git benden kurtul" - Galatasaray Haberleri

        Başkan Polat'a "seçim kararı al, benden kurtul" mesajını gönderen Helvacı "Sessiz çoğunluğun sesini duymak istiyorum" diyen Başkan Polat’a "kulaklarını açarsan duyarsın" karşılığını verdi.

        "BU KOLTUKTA OTURMAK BENİM İÇİN DE CAZİP DEĞİL..."

        Mehmet Helvacı, "Toplantıya ilk gelen, masaya ilk oturan yönetim kurulu üyesi benim, diğer arkadaşlar yanıma oturdular. Sonra niye yanım boşaldı, yanımdan kalkan arkadaşlara soracaksınız onu. Ben genel kurul tarafından vazifelendirilmiş bir kişiyim, son ana kadar da görevimi yerine getirmeye devam edeceğim. Bu bir sıkıntıdır, benim açımdan da bir sıkıntıdır. Başkan'ın her ortamda çıkıp, istifamı istemesine rağmen hala burada oturuyor olmam benim için cazip bir şey değildir, bunu herkesin anlaması lazım. Ama fen bir görev ifa ediyorum ve bu çerçevede orada oturmak zorundayım" şeklinde konuştu.

        "TOPLANTILARA GİRERİM KİMSENİN SÖZ VERMESİNİ BEKLEMEDEN KONUŞURUM"

        Sponsor konusuyla ilgili de açıklama yapan Helvacı, "Bu hafta yönetim kurulu toplantısını henüz yapamadık. Eğer yapabilseydik ve bu Türk Telekom krizi masaya gelmiş olsaydı ben orada Ali Sami Yen ismini çıkarmamızın hukuken gereği olmadığını anlatacaktım. Ama bu çalışması zor ortamda, beni ilgilendiren bir konu varsa, kimsenin söz vermesini beklemeden konuşuyorum! Galatasaray'a faydalı olacak işler yapmak üzere bu kulübe geldim. Bu kulübe faydalı olduğumu biliyorum! Başkaları da biliyor! Bundan sonra yapacaklarımla da fayda elde edecek Galatasaray" dedi.

        "CANAYDIN ÇOK İYİ BİR VASİYET YAPMIŞ"

        Mehmet Helvacı, "Bir yanlış anlaşılma var. Galatasaray Başkanı bizleri seçerken, Galatasaray'ın menfaatlerine uygun kişiler olduğumuz için seçer. Başkan Özhan Bey'in vasiyeti doğrultusunda beni yönetime aldığını söylüyor. Eğer öyleyse çok yanlış yapmış. Diğer taraftan onun için almışsa Özhan Canaydın çok doğru bir vasiyet yapmış, Galatasaray'ın geleceği için çok önemli olan şirket birleşmesini kimin yaptığını, bütün Galatasaraylılar net bir şekilde biliyor" diye konuştu.

        Helvacı, "Birbirimizi kandırmayalım, birbirimizi medya üzerinden yıpratmak üzere konuşmayalım. Ben bunu hiç yapmadım ama bu bana sık yapıldı. Başkan Manisa maçından sonra "yönetim toplantısını yapın" dediğini ben Brütüs ilan edildikten on gün sonra söyledi. O arada ben Başkan'ın arkasından iş çeviren adam olarak günlerce manşette kaldım. Brütüs unvanını da orada kazandım. Brütüs'ün olduğu yerde Sezar'a ihtiyaç vardır. Sezar yok ortada! Sezar'ın olmadığı yerde Brütüs de olmaz" dedi.

        "SEÇİM BAŞKAN İÇİN FIRSAT, YAPSIN KURTULSUN BENDEN"

        Helvacı, divan kürsüsünde açık açık, imza kampanyasının yanında olduğunu söylemesini de, "Ben o yönetim toplantısında imza kampanyası başlatacağımı söyledim ama benim başlatmama gerek kalmadı. Çünkü başlamış bir imza kampanyası vardı.Böyle bir imza kampanyası verken benim de başlatmam, bölücülük olurdu, doğru olmazdı. Onun için bu kampanyanın arkasında değilim, yanındayım. Bunun doğru bir yol olduğunu düşünüyorum. Çünkü genel kurulun desteğini almamız şart. Galatasaray'ın yenilenmeye ihtiyacı var. Bu Başkan için de bir fırsattır. Beni istemediğini söylüyor. Ne güzel işte! Yeni listeye beni koymayacak ve benden kurtulacak!" şeklinde anlattı.

        "BAŞKAN SESSİZ ÇOĞUNLUĞU DUYMAK İSTİYORSA KULAKLARINI AÇSIN"

        Son olarak seçim konusuna da değinen Helvacı, "İmza toplanmasına "yol açılır" diye karşı çıkanlar var. Bunlar tüzükte var. Tüzük nelerin yapılması gerektiğini, kademeli olarak ortaya koyar. İstifa edersiniz, seçime gidersiniz ya da bunları yapmıyorsanız birileri sizin seçime gitmenizi sağlar. Bunlar tüzüğün emrettiği hükümlerdir. Tüzükte bu imzaların noter onaylı olması gerektiğine dair bir zorunluluk yok. Ancak imzaların sıhatine bir güvensizlik duyulabilir "imzalar sahtedir" kuşgusu olursa noter onayı o kuşguyu ortadan kaldırmak için istenebilir. İnternet sitesinde çok açık ne yapılması gerektiği yazıyor; üye o forma adını, soyadını, sicil numarasını, imzasını tarihi koymak suretiyle seçim talebini oluşturacak ve imzayı toplayan arkadaşlara ulaştıracak. Ve bu imza geçerlidir. Faliyete katılmanın ön koşulu Şubat ayına kadar aidatı yatırmış olmaktır. Şubat bitmediğine göre aidatın yatıp yatmadığına bakmaya da ihtiyaç yoktur. Aidat şartı da zaten yoktur. İmza veren kişiler genel kurulun yapılmasını istiyor, genel kurula gelmek zorunda değiller ki. Meseleleri açık şekilde ortaya koymakl lazım. Başkan "Galatasaray'ın sesesiz çoğunluğundan ses gelmedi, çok şaşıedım" diyor. Ses geliyor, Başkan duymak istemiyor! Bu imza kampanyası nedir? Kim onlar? Sessiz çoğunluk! Ne istiyorlar? Genel kurul! Nasıl duyacaksınız? Kulaklarınızı açarak!" diyerek sözlerini tamamladı.

        NTVSPOR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa