Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor O gol için ne dedi? - Beşiktaş Haberleri

        Futbolda oyun kurallarını değiştirmek tek yetkili olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, mart ayında Galler'de yapacağı toplantısında ''topun gol çizgisini geçip geçmediğini'' belirleyecek ''kale çizgisi teknolojisi'' kullanımını ele alacak.

        Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, IFAB'ın oyun kurallarının değiştirilmesinde tek yetkili kurulun olduğunu söyledi.

        "O GOLÜN GÖRÜLMESİ İMKANSIZDI"

        Müsabakalarda teknoloji kullanıp kullanılmayacağına IFAB'ın karar verdiğini belirten Sarvan, şöyle konuştu:

        ''Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçındaki pozisyonun insan gözüyle görülmesi mümkün değil. IFAB, 4-6 Mart tarihlerinde Galler'de toplantı yapacak. Futbol oyun kurallarını değiştirmede tek yetkili olan IFAB, mart ayında Galler'deki toplantısında teknoloji kullanılmasını değerlendirecek. IFAB, bir teknolojinin kullanılması için 4 şart koşuyor. Öncelikli olarak cihaz sadece gol çizgisinde olacak ve topun çizgiyi geçip geçmediğini belirleyecek. Sistem çok kesin olmalı ve şüpheye yer vermemeli. Bir gol kararı verilip verilmeyeceği bir saniye içinde belirlenmeli. Dördüncü şart ise gol olup olmadığı bilgisi maç hakemlerinden sadece birisine verilecek. Bu sistemin kullanılması halinde şartlar böyle olacak. Bir kaç şirket bununla ilgili çalışmalar yürütüyor. Toplantıya yetiştirmeye çalışıyorlar. IFAB yeterli görürse, muhtemelen bize soracak. Türkiye'ye sorulduğunda olumlu baktığımızı söyleyeceğiz.''

        HAKEM HATALARI

        Futbolda hakemlerin zaman zaman hata yaptığını söyleyen Sarvan, hakem hatalarının MHK tarafından takip edildiğini, gerekli eğitim ve motivasyon eğitimi çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti. Sarvan, ''Hafta sonu Süper Lig'e çıkacak hakemleri tekrar kampa çağıracağız. Kamptan sonra maçlara gidecekler'' dedi.

        Sarvan, gelecek hafta da yurtdışından eğitimcilerin katılımıyla hakemlere kamp yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

        ''Hakemleri bir araya getirerek motive etmeye, konsantrasyon sağlamaya çalışacağız. Hata tek taraflı olmuyor, sadece bir kulübün aleyhine olmuyor. Bazen lehine, bazen de aleyhine oluyor. Bunlar da futbolunu kaçınılmaz bir parçası. Biz bunların olmaması için tedbirimizi alıyoruz. Önümüzdeki hafta aylık rutin toplantımız olacak, eğitim çalışması yapacağız. Ancak özellikle bu hafta böyle bir toplantıya gereksinim oldu. Daha sonra da duruma göre devam edeceğiz.''

        ''HAKEMLİĞİMİZ AVRUPA İLE AYNI DÜZEYDE''

        MHK başkanı olarak 3 yıldır görev yaptığını ve bu süre içinde geleceğin hakemlerini yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Sarvan, ''Genç hakemler yetiştirirken, bir taraftan da UEFA'nın içine girdik ve hakemliğimiz Avrupa hakemliği ile aynı düzeye geldi. Hak ettiği yere geldi. Hakemlerimiz UEFA'da maç alıyor. Bire bir eğitim ve iletişim açısından da Avrupa ile başa baş gidiyoruz'' diye konuştu.

        "2 YILDA ÇOK ÇABA HARCADIK"

        Uzun vadeli çalışmaların yanında kısa sürede sonuç alacak çalışmaların da yapıldığını dile getiren Sarvan, ''Maçlarımızın daha iyi yönetilmesi ve elimizdeki hakemlerin daha iyi performans göstermesi için yoğun çaba harcadık. Geçen 2 yılda çok çaba harcadık. Her hafta kamplar yaptık. Bu sezon başından beri yapmıyorduk. Nispeten iyi gidiyordu. Şimdi tekrar buna ihtiyaç duyduk ve yapıyoruz. Değerlendirmeyi yaparken herkesin elini vicdanına koyup 3 yıl önceyle bugünü hafızasında bir canlandırması gerekir'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa