Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe 'Baba Fener'i bırakma' - Fenerbahçe Haberleri

        Ülkesine dönmesi için baskı gören Sambacı, “Ben arkadaşlarımı bırakmak istemiyorum. Burayı çok seviyorum” diyen kızını kıramadı.

        PAY MARIA'NIN

        F.Bahçe’de kırılmadık rekor bırakmayan ve Sarı-Lacivertlilerin tarihine adını yazdıran Alex de Souza kulüple 2 yıl daha sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bu imza ne hocası Aykut Kocaman, ne başkan Aziz Yıldırım, ne takım arkadaşlarının ne menajerlerin ne de eşinin sayesinde atıldı. Alex’in kulüple nikâh tazelemesinin ardında asıl pay büyük kızı Maria’nın...

        Türkiye'de büyüyüp Türkçe konuşan ve İstiklal Marşı’nı okuyan Maria’nın sözleşme sürecinde babasının başının etini yediği ortaya çıktı. “Ben arkadaşlarımı bırakmak istemiyorum. Burayı çok seviyorum” diyen Maria’nın karar verme aşamasında Alex’in üzerinde en fazla etkiyi bırakan isim olduğu ortaya çıktı.

        BAŞKAN İSTEDİ AMA...

        Ancak kalma kararı Alex için hiç de kolay olmadı. Alex’e Brezilya’ya dönmesi için en büyük baskıyı yapanların başında annesi geliyordu. Annesinin “Çocukları çok özlüyorum. Burada yetişmeli ve okullarına devam etmeliler” presine, eşinin babası da aynı şekilde destek verirken, Alex’in dönmesi için baskı yapan bir kişi de Brezilya Salon Futbol Federasyonu Başkanı’ydı.

        ‘KALBİMİ DİNLEDİM’

        Brezilya’da son dönemde ilginin azaldığı salon futbolunda Alex’i reklamlarda da oynatan federasyon yaz ayında da tatilde Sambacı’nın da bulunduğu bir klip çekerken, dönmesi için kendisine açık çek önermişti.

        ‘Örnek kişiliği, lider özelliği ve salon futbolu da oynadığı için popüler olması’ nedeniyle tercih edilen Alex bütün bunlara rağmen kızının, ailesinin ve kendi isteklerini göz önünde bulundurarak kalmayı tercih etti. Bu kararı annesine ve dönmesini isteyen sevenlerine anlatmak da hiç kolay olmadı. Sambacı sözleşmesinin uzatılmasından sonra hislerini internet sitesinde “Buradan memnunum. Ailem burada mutlu.

        Kendi hedeflerim var, kulübümün hedefleri de benim hedeflerim ile aynı eksende. Buradan ayrılmam için veya Brezilya’ya gitmem için bir neden yok” cümleleriyle dile getirdi. Ancak Alex sözleşme yeniledikten sonra asıl konuşmayı sona bıraktı ve yöneticilere “Gitsem kalbim burada kalacaktı. Bu sözleşmeyle kalbimin sesini dinledim” diyerek kalmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

        SAO PAULO DEĞİL İSTANBUL MASALI

        De Souza Ailesi, şimdi 7 yaşında olan Maria daha 2.5 aylıkken Türkiye’ye geldi. Antonia 2006’da, Felipe ise geçen yıl Türkiye’de doğdu.

        VATAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa