Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası "Orta sahaya çok yük düşüyor" - Futbol Haberleri

        Cho Kwang-Rae, takım kaptanı Park Chu-Young ile birlikte maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gerçekleştirecekleri antrenman öncesi basın toplantısı düzenledi.

        Cho Kwang-Rae, Türk milli takımı ile en son 2004 yılında bir hazırlık maçında karşı karşıya geldiklerini belirterek, ''Biz de 2011 yılındaki ilk maçımızı oynayacağız. Atak, sağlam oynayan, 90 dakika koşan güçlü bir takım ile karşılaşacağız. Güney Kore Milli takımı adına da iyi bir tücrebe olacağı kanaatindeyim'' dedi.

        İki takımın da güçlü takım olduğunu ifade eden Rae, ''Güney Kore Milli Takımı da son zamanlarda başarılı sonuçlar aldı. Genç takım olmasına karşın 90 dakika boyunca ekip ruhunu koruyan bir takımımız var. Maçın iki takım açısından da iyi ve güzel geçeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

        Kadrolarındaki genç oyuncuların daha çok orta alanda forma giyen oyuncular olduğunu dile getiren Rae, ''Bu mevkide 3-4 genç arkadaşımız var. Onlar orta alanda oynuyorlar. Türk mili takımı fazla pres yapan ve koşan bir takım olduğu için orta sahaya çok yük düşüyor. Ama ben inanıyorum yarın oynayan arkadaşlar ellerinden geleni yapacaklar. Çünkü kendi liglerinde, takımlarında iyi oynuyorlar. O yüzden adaptasyon sorunu yaşayacaklarını sanmıyorum'' ifadesini kullandı.

        Maçta daha çok orta sahada rakibini kabullenme anlayışıyla oynayacaklarını anlatan Rae, ''Türk milli takımı çok koşan mücadele eden bir takım. Son maçlarda puan kaybetseler de sonuçta Türk Milli Takımı. Orta sahaya çok fazla ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Daha çok orta sahada rakibi kabullenme yapacağımız oyunun taktiği diyebilirim'' diye konuştu.

        ''HIDDINK'E SABIRLI OLUNMALI''

        Rae, Hiddink gibi bir hoca hakkında konuşmanın kolay olmadığını belirterek, ''Hiddink, çok başarılı bir hoca. Güney Kore Milli Takımına uzun yıllar emeği geçen, başarılı bulunan iyi bir antrenör. Şimdi Türk Milli Takımı'nda herkes ondan başarı bekliyor. İnanıyorum ki sabırlı olunursa Türk Milli Takımı Hiddink hocanın yönlendirmesi ve antrenörlüğüyle yakın zamanda ses getirecek bir takım olacaktır'' dedi.

        PARK CHU-YOUNG'UN AÇIKLAMASI

        İki hafta önce Asya Kupası gibi önemli bir turnuvadan çıktıklarını anımsatan Park Chu-Young, ''Genç bir ekibimiz var. Değişim aşamasındayız. 2014 Dünya Şampiyonası için hazırlanıyoruz. Bir çoğu genç ama tecrübeli arkadaşlarımız. Türk milli takımı gibi Avrupa'nın güçlü bir takımı ile oynamamız genç arkadaşlar adına iyi bir tecrübeli olacaktır'' ifadesini kullandı.

        GÜNEŞ'TEN ZİYARET

        Toplantının ardından Güney Kore Milli Takımı Antrenörü Cho Kwang-Rae, kendilerini ziyarete gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile statta bir süre görüştü.

        Güneş, Rae'ye çiçek vererek, ''Benim dönemimde rakip takımın antrenörüydü. Kaptan Park da benim dönemimde Seoul'ün en iyi oyuncularından biriydi. Bu bir dostluk maçıdır. Umarım güzel bir maç izleriz'' diye konuştu.

        Rae ise Trabzonspor'un maçlarını takip ettiklerini belirterek, ''Şenol Güneş, burada da başarılı. Seoul takımını hazırladı, o gittikten sonra Seoul şampiyon oldu. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

        Şenol Güneş konuşmaların ardından Güney Kore Milli takımın soyunma odasına giderek tüm futbolculara başarı dileklerinde bulundu. Güneş, daha sonra antrenmanı izledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa