Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Özgener'e mektup! - Futbol Haberleri

        AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e mektup göndererek, ''Türk futbolunun birkaç kulübün ipoteğine girmesine fırsat verilmemesini'' istedi.

        "FENERBAHÇELİLER'İN BEYANLARI ÜZERİNE YAZMAK İSTEDİ"

        Aykan, yazısında, bu mektubu Süper Lig devre arasında yazılı ve görsel medyaya yansımış, özellikle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve futbol takımı teknik direktörünün beyanları üzerine yazmak istediğini belirtti.

        Aykan, şöyle devam etti:

        ''Ancak 'siyasiler spora müdahil olmamalıdır' doğru ölçü ve esprisinden hareketle beklemeyi uygun gördüm ve sizin o beyanların kamuoyuna yansıdığı an sorumluluğunuz ve kurumsal göreviniz gereği tepki koymanızı bekledim. Maalesef zamanında gerekli müdahaleyi yapmayarak bugünlerin önünü açtınız. O gün hakemlerinize baskı oluşturmak isteyenlere haddini bildirmeniz ve hakemlik kurumunun baskı altına alınmasına meydan vermemeniz gerekirdi.''

        Milletvekili olduğu ilin bir kültür kenti ve köklü bir spor merkezi olduğunun bilindiğini ifade eden Aykan, şunları kaydetti:

        ''Bizim şehir olarak kimsenin yardımına ihtiyacımız olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Biz bileğimizin hakkıyla şampiyon olmak istiyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Başkasının da hakkımızı gasp etmesine asla müsaade etmeyeceğimizi de bilmenizi istiyorum. Beş yıl önce futbol takımımıza haksızlık yapıldığı gerekçesi ile şehrimizde 30 bin kişinin yürüdüğünü özellikle hatırlatmak istiyorum.

        Lütfen Türk futbolunun birkaç kulübün ipoteğine girmesine fırsat vermeyiniz. Şehrimizde şu kanaat hasıl olmaya başlamıştır; hakemler baskı altına alındığı için maçlarımızda objektif davranamıyorlar. Bizler siyasiler olarak federasyonumuza özerkliğini iade eden bir anlayışın sahipleriyiz. Ancak seçmenimizin ve şehrimizin yukarıda özetlediğim hassasiyetlerine de ilgisiz kalamayacağımızı takdir edersiniz. Lütfen geç olmadan gereğini yapın. Sizlerden iane değil, adalet istiyorum. Lütfen varlığınızı ve otoritenizi açık ve net bir şekilde gösteriniz. Bu tavrınızda net olmazsanız kamuoyu önünde tartışılmaktan kurtulamayacaksınız. Bundan zarar gören sadece futbolumuz değil, aynı zamanda şehirlerimiz olacaktır, ülkemiz olacaktır.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa