Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig 'Teşkilat bunlar' - Futbol Haberleri

        Beşiktaş’ın Futbol Federasyonu’na olan öfkesi dinmiyor. Yönetici Cengiz Zülfikaroğlu çarşambanın ardından cumartesiye maç verilmesini eleştirdi ve yeni göndermeler yaptı

        Beşiktaş cephesinde Futbol Federasyonu ve son olaylara tepki dinmek bilmiyor. Önceki gün basın toplantısına katılan yönetici Cengiz Zülfikaroğlu isyanına devam etti. Zülfikaroğlu’nun bir kez daha üzerinde durduğu konu ise maç saatlerinin ayarlanması konusuydu.

        Çarşamba günü kupada maç yapmalarının ardından cumartesi gündüze maç verilmesine isyan eden Zülfikaroğlu “Birileri çıksın ve maç programı uygulamasını anlatsın. Milli maç var deniyor? Peki sadece bizim takım için mi milli maç var. Diğer takımlar için yok mu! Rakiplerimizde milli takımda oynayan kaç oyuncu var ki bize böyle bir uygulamada bulunuyorlar. Teşkilat bunlar. Yalandan 1 hafta maçımızı normal zamana ayarlıyorlar sonraki haftalarda ise aleyhimize uygulamaya gidiyorlar. Artık yeter” dedi.

        ‘CEZA ALMAYIZ’

        Karabük maçında sakatlanan yan hakemin yerine neden 4. hakemin görev almadığını da sorgulayan Beşiktaşlı yönetici, Almeida’nın verilmeyen golüyle ilgili de “O golü bütün Türkiye gibi sahadaki 2 Karabüksporlu oyuncu da gördü. Neden hakemi uyarmadılar! Böyle bir durum bizim başımıza gelse Fair-Play’den bahsederlerdi. Adalet bunun neresinde?” diye konuştu. Adalı ve kendisinin açıklamalarından dolayı ceza almayacaklarına inandığını da vurgulayan Zülfikaroğlu “Ortada cezayı gerektiren bir açıklama yok. Sadece düşüncelerimizi ve adaletsizliği anlattık” ifadesini kullandı.

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        CEVAVI POLAT VE MİLLİ MAÇ ERTELETTİ

        Futbol Federasyonu, Beşiktaş kanadının açıklamalarına normalde cevap vermeye hazırlanmıştı. Ancak önceki gece Kanaltürk televizyonuna konuşan Adnan Polat’ın (Sayın Mahmut Özgener samimi değil. Onunla ne konuşsam ertesi gün gazetelerde görüyorum. Soyunma odası mı bastım 21 gün ceza alıyorum) sözleri ve yarın Türkiye’nin G.Kore ile özel maç yapacak olması planları değiştirdi. Futbol Federasyonu, son yaşanan gelişmelere cevabı perşembe gününe bıraktı.

        ARIBOĞAN: Sistem kontrol altında

        Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, son günlerde yaşanan olayları yakından takip ettiklerini belirterek “TFF olarak sistemin kontrol altında olduğunu sizlere belirtmek istiyorum. Hem saha içinde olanları hem saha dışında olanları, olumlulukları ve olumsuzlukları, oluşan gündemi, oluşturulmak istenen gündemi çok yakinen takip ediyoruz” dedi.

        GÜLÜMSEME

        Beşiktaş’ın en çok tepkisini çeken kurumlardan Merkez Hakem Kurulu cephesinde ise durum şöyle. Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu’nun tepkilerinin tebessümle karşılandığı öğrenildi. Çünkü maçın gözlemcisi İsmet Cengiz’in raporunda hakemlerin sadece Beşiktaş aleyhine değil de özellikle Karabük aleyhine yanlış kararlar verdiği ifade ediliyor. Bu nedenle de ortak görüş sadece Beşiktaş’ın değil asıl Karabükspor’un mağdur edildiği şeklinde.

        BEKLEMEDE

        Serdal Adalı konuşmalarında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı ima edip “soyunma odası basma” vurgusunda bulunmuş ayrıca kaçak stat göndermesi de yapmıştı. Fenerbahçe Kulübü de Adalı’ya yanıt vermek için Futbol Federasyonu’nun

        yapacağı açıklamayı bekleme kararı aldı.

        ‘SORUMLU SERDAL ADALI'DIR’

        Genç Fenerbahçeliler, Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı’nın “Derbide stat dışında olay çıkarsa sorumlu biz değiliz” sözünü eleştirip “Beşiktaş-F.Bahçe maçında olay çıkarsa sorumlusu Serdal Adalı’dır” diye bildiri yayınladı.

        DİKKAT! GOLÜ GÖRMEYEBİLİR

        Beşiktaş-Karabük maçında Almeida’nın içeri giren golünü vermeyen ve sezonun en düşük notunu (7.3) alan M.Kamil Abitoğlu, bugün A2 Milli Takımımız’ın Belarus ile yapacağı özel maçta düdük çalacak.

        ÇARŞI’NIN YORUMU

        Siyah-Beyazlılar’ın ünlü taraftar grubu, yönetimin hakem tepkisine duyarsız kalmadı. forzabesiktas.com sitesinin girişinde Mahmut Özgener, Fırat Aydınus ve Kamil Abitoğlu resmiyle mesaj verildi.

        ‘BU BİR SAÇMALIK’

        Beşiktaş Kulübü, Futbol Federasyonu’nu hedef alırken Galatasaray’dan da sert eleştiri geldi. Sportmenliğe aykırı beyanlarından dolayı Disiplin Kurulu tarafından 21 gün hak mahrumiyeti cezası verilen Sarı-Kırmızılılar’ın kulüp başkanı Adnan Polat bu konuda LİG TV’ye “Ben bir camianın başkanıyım ve onun haklarını korumam için konuşmam lazım. Fakat bir söylemde bulunduğunuz için sizi cezalandırıyorlar. Bu bir saçmalık” dedi. Polat ayrıca “Sayın Mahmut Özgener samimi değil. Onunla ne konuşsam ertesi gün gazetelerde görüyorum. Soyunma odası mı bastım 21 gün ceza alıyorum” isyanında bulunmuştu. Bu arada GS TV’de “Temiz lig, dürüst MHK adil yönetim” sloganıyla bantlar dönmeye başladı. Sarı-Kırmızılı kulübün televizyonunda sadece G.Saray’ın değil tüm maçlarda yapılan hatalar ve atamalarla ilgili soru işaretlerinin altı çizildi. Çifte standartın vurgulandığı dosyada Federasyon da ciddi biçimde eleştirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa