Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Kore 1.5 saat çalıştı! - Futbol Haberleri

        Güney Kore Milli Takımı, Atatürk Olimpiyat Stadı yan sahasında teknik direktör Cho Kwang-Rae yönetiminde yaklaşık 1,5 saat süren bir çalışma gerçekleştirdi.

        Balat'ta bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Geliştirme Tesisleri'nde yapılması planlanan çalışmanın yeri gün içinde değiştirilerek Atatürk Olimpiyat Stadı'na alınırken, Güney Kore takımı 15.30'da gerçekleşeceği belirtilen çalışmaya da yaklaşık 45 dakika gecikmeli başladı.

        Hazırlıklarının İstanbul bölümünü tamamlayan Güney Kore takımı, yarın karşılaşmanın oynanacağı Trabzon kentine geçecek.

        KWANG-RAE: ''GÜÇLÜ BİR RAKİBE KARŞI OYNAYACAĞIZ''

        Güney Kore Milli Takımı Teknik Direktörü Cho Kwang-Rae, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, hazırlık karşılaşması olmasına karşın Türkiye ile önemli bir oynayacaklarını belirtirken, daha önce Güney Kore'nin başında yer almış Guus Hiddinke karşı oynayacak olmalarının da kendileri için ayrı bir zevk olacağını kaydetti.

        ''Avrupa'nın güçlü takımlarından biriyle karşılaşacağız'' diye Kwang-Rae, ''Türk Milli Takımı, hedefleri olan, hızlı ve güçlü oynayan, yurt dışında oyuncuları bulunan önemli bir takım. Biz genç bir kadroyuz. Takımımızı 4 yıl sonraki Dünya Kupası'na hazırlıyoruz. Taraftarların zevk alacağı bir maç olacaktır'' diye konuştu.

        Kwang-Rae, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore'nin başında bulunan Guus Hiddink'in şimdi Türkiye'de çalıştığına dikkat çekerken, ''Hiddink, uzun yıllar Güney Kore'de kalmış, Güney Kore futboluna büyük katkı sağlamış biri. Şimdi ise rakibimiz oldu. Ondan biz ve oyuncularımız çok şey öğrendik. Çarşamba günü iki kardeş ülkenin maçı ve daha önce hocamız olan Hiddink'e karşı sahaya çıkacağız. Bu bize ayrı bir zevk veriyor'' ifadeleini kullandı.

        Güney Kore Milli Takımı Kaptanı olan ve Fransa'nın Monaco takımında forma giyen Park Chu-Young, Türkiye'nin son maçlarında sorun yaşamasına karşın ismiyle ün yapmış bir takım olduğunu dile getirerek, ''Başlarında dünya çapında bir hoca var. Bizim için önemli bir maç. Bizler karşılaşmada başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Güney Kore Milli Takımı'nın dünyada bir marka olması için yeni ve genç bir ekip oluşturuldu. Bizler de elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu.

        Ayrıca, İskoçya'da Celtic forması giyen Güney Koreli futbolcu Cha Du-Ri ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

        ''Çok önemli bir takıma karşı maç yapacağız. Türk Milli Takımı kadrosunda önemli oyucular var. Uluslararası organizasyonlarda başarılı mücadeleler ortaya koymuş bir kadroya karşı oynamak kolay değil. Bizim gibi genç bir ekip için önemli tecrübe olacak. Dostluk maçı olsa da çok çekişmeli ve mücadeleli geçecektir. Ayrıca Guus Hiddink için de bir şeyler söylemek istiyorum. O, biz çok küçükken 2002 yıllarında elimizden tutup önemli yerlere getiren, önemli bir hoca. Bize çok emeği oldu. Onun sayesinde belli yerlere geldik. Çarşamba günü rakibimiz olacak ve ona bir zamanlar elinden tuttuğu genç çocukların şu an iyi yerlere geldiğini göstermek şu anki niyetimiz.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa