Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Arda'dan itiraf! - Galatasaray Haberleri

        GSTV'ye açıklamalarda bulunan Arda Turan, A Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Belçika ile yaptığı karşılaşmada Marouane Fellaini'nin müdahalesiyle sakatlanmasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

        ''Açıkçası sakatlandığım pozisyonun kasıtlı olduğunu düşündüm. Ama futbolun içinde böyle şeyler var. Allah korusun ayağım kırılabilirdi. Ama kırılmadı. Milli takım ve Galatasaray sağlık ekibi ile ilgili söylenenler doğru değil. Oyuna devam etmek tamamıyla benim kararımdı. Zaten bağlarım kopmuştu. Öyle oynamayı ben tercih ettim. Sahanın içindeyken sadece ödemim biraz arttı. Onun da sadece bir iki günlük bir tedavi süresi vardı.''

        Arda, Belçika maçında sakatlık geçirdiği pozisyondan sonra karşılaşmaya devam ettiğini belirterek, ''60 dakika öyle oynadım, ama nasıl olduğunu bilmiyorum. Sadece oyuna konsantrasyon olmuştum. Bu fedakarlık gibi düşünülmesin. Sadece ayağımı iyi hissettim, oynamak istedim ve devam ettim. Yani bunu daha önce Galatasaray için de yaptım. Ama her zaman olumlu ya da olumsuz tepkiler oluyor. Galatasaray için sakat sakat oynadığım zaman olumsuz tepkilerle de karşılaşmıştık'' dedi.

        Sakatlığı tam olarak düzelmeden oynamayacağını dile getiren Arda, ''Ne zaman oynayacağımı doktorlarımız bilir. Ama tam iyileşmeden asla bir daha oynamayacağım. Doktorlar, 'Tamam, Arda çıkıp oynayabilirsin' dediği zaman oynayacağım. Daha koşulara başlayamadım, 10-12 gün sonra hafif hafif koşulara, bisiklet çevirmeye başlarım diye düşünüyoruz. Bakalım ondan sonraki süreci izleyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

        ''HIDDINK'E DÜŞÜNCELERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM''

        A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in ''Arda'yı izlemekten büyük bir keyif alıyorum'' şeklinde sözlerinin belirtilmesi üzerine Arda Turan, şu ifadeleri kullandı:

        ''Onun gibi büyük bir teknik direktörden böyle şeyler duymak çok önemli ve çok güzel. Her zaman söylüyorum, ben işimi yapmaya çalışıyorum. Takım oyunu oynamaya, elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Bugün de yarın da bu böyle olacak. O yüzden düşünceleri için çok teşekkür ediyorum.''

        ''MISIMOVIC VE INSUA İYİ OYUNCULAR''

        Galatasaray'ın yeni transferleri Zvjezdan Misimovic ile Emiliano Insua'nın büyük takımlardan geldiklerini ve büyük kariyerlere sahip olduklarını anlatan Arda, şunları kaydetti:

        ''Misimovic'in Bosna-Hersek Milli Takımı'nın son yıllardaki yükselişine olan katkısını biliyoruz. Insua'nın Liverpool'daki kariyeri, oynadığı futbol belli. Zaten benim onlara yapacağım iş kaptanlık değil, kardeşliktir ve arkadaşlıktır. Ben her zaman aynı sıcaklıkta davranıyorum. Onların buraya alışmaları için elimden geleni yapıyorum. Sakatlığım olduğu için çok fazla da görüşme fırsatım olmuyor. Üç dört kere karşılaşabildik. Çünkü ben sürekli 5-6 saati bulan tedaviler ve rehabilitasyonlara katılıyorum. Misimovic ve Insua çok kariyerli ve iyi oyuncular. Zaten ilk maçta da faydalarını hissettirdiler.''

        Arda Turan, Spor Toto Süper Lig'deki son 2 maçta Eskişehirspor ve Gaziantepspor'u yendiklerini anımsatarak, ''Bucaspor'u da yendiğimiz zaman önümüze daha huzurla, daha rahat bakacağız. Bu takımın bunu yapabilecek gücü var. Benim tedavim olduğu için doktorlar takımla birlikte İzmir'e gitmemi çok uygun görmediler. İzmir'e gitmek, arkadaşlarımla beraber olmayı çok istiyordum. Ama kalbim takımımın yanında olacak. Takıma güvenim sonsuz, kazanacağımıza da inanıyorum. Umarım oradan bir 3 puan daha alıp puanımızı 9'a çıkarırız. Sonra önümüze daha güzel bakarız'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa