Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Golcülerin kaderi aynı! - Fenerbahçe Haberleri

        Hollanda Ligi gol kralı Kezman, İspanya Ligi gol kralı Güiza’dan sonra Fransa Ligi gol kralı Niang’ı transfer eden Sarı-Lacivertliler’de forvetler hep aynı kaderi yaşıyor.

        Son 6 yıldır hep tek forvetle oynanması takımda forma giymiş Avrupa’nın önde gelen pek çok golcüsünü bitirdi. Bunun en iyi örneği Kezman ve Güiza’da yaşandı. Geçmiş dönemlerde bu sistemden şikayetçi olan Kezman takımdan ayrılırken, Güiza da istediği performansı bir türlü sergileyemedi. Son olarak

        Avrupa’nın en iyi santrforlarından biri olan Niang’ı transfer eden Sarı-Lacivertliler yine benzer bir durumla karşı karşıya.

        Chelsea’nin bile gündemine girmesine rağmen Fenerbahçe’yi tercih eden Niang da bu sistemden şikayetçi. Son olarak Kayseri maçında bırakın pozisyona girmeyi top bile alamayan vemeşin yuvarlakla buluşmak için defansa kadar gelen Niang bu duruma isyan etti. Senegalli futbolcunun bunu Aykut Kocaman’la paylaştığı ve bu sistemde yalnız kaldığını ve etkili olmadığın söylediği öğrenildi.

        FORMÜL ARIYOR

        Aykut Kocaman da ceza sahasında topla buluştuğu zaman ne kadar tehlikeli olduğunu Manisa maçında gösteren Niang’ı daha iyi kullanmak için çareler arıyor. Kocaman, bunun için orta saha oyuncularının hücuma daha çok destek vermelerini istiyor. Ancak şu da bir gerçek ki Alex olduğu sürece tek forvetten başka çare yok. Alex oynamazsa takımsistemi çöküyor, oynarsa forvetler bitiyor. Kocaman bu yüzden Beşiktaş derbisinde Alex ve Niang’ı daha verimli kullanacak formüller peşinde.

        HTSPOR / Senad OK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa