Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Valencia maçı geride kaldı! - Futbol Haberleri

        Bursaspor'un yıldız golcüsü Sercan Yıldırım, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Valencia karşısında ağır bir yenilgi aldıklarını ve bu duruma çok üzüldüklerini belirterek, ''Bu yenilgiyi unutup Gaziantepspor maçını düşünmeliyiz. Aksi takdirde ligde de sorun yaşarız'' dedi.

        Sercan Yıldırım, takım arkadaşı Mustafa Keçeli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Valencia maçına oyunsal anlamda ürkek başladıklarını, bunun sonucu ağır bir yenilgi aldıklarını söyledi.

        Valencia maçını daha sonra birçok kez izleyerek yapılan hataları gözlemleyip, bunları tekrarlamama adına dersler çıkardıklarını dile getiren yıldız golcü, bu şanssız yenilginin lige de yansımaması için çok çalıştıklarını vurguladı.

        Sercan Yıldırım, kendileri için hem Spor Toto Süper Lig'in hem de Şampiyonlar Ligi'nin çok önemli olduğuna işaret ederek, ''Valencia karşısında ağır bir yenilgi aldık, bu da bizi çok üzdü. Artık bu maç geride kaldı. Bu yenilgiyi unutup Gaziantepspor maçını düşünmeliyiz. Aksi takdirde ligde de sorun yaşarız. Bu yenilgi bizi asla durduramayacak'' diye konuştu.

        Bir gazetecinin, ''Kadro açıklanıp yedek olduğunu görünce neler hissettin'' sorusuna genç futbolcu, ''Açıkçası ilk 11'de oynamak istiyordum. Ancak, hocanın taktiği gereği yedek soyundum. İkinci yarı elimden geleni yapmaya çalıştım'' yanıtını verdi.

        Sercan Yıldırım, ''Yedek kalmak seni olumsuz etkiliyor mu'' sorusunu ise ''Sonuçta sadece bu maçta yedek kalmadım. Bunu çok dert etmiyorum. Çok üst düzey oyuncular bile takımlarında yedek kalabiliyor. Bursaspor, artık takım olgusunu yakalamış durumda. Kimin oynadığı, kimin yedek kaldığı çok önemli değil. Biz geçen sene bu şekilde şampiyon olduk'' diye yanıtladı.

        Valencia Kulübü Başkanı Manuel Llorente'nin, gazetelerde yer alan, ''Bu oyuncuyu almak için 5 milyon avro vermeye hazırım'' yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine yıldız oyuncu, ''Benim adıma güzel bir şey. Benim her zaman hedeflerimin arasında Avrupa'da bir takıma transfer olmak var. Valencia'nın başkanın bu sözü beni gururlandırdı'' değerlendirmesinde bulundu.

        Sercan Yıldırım, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, kendisini ilk 11'de oynatmadığı için medya tarafından eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise ''Gerek bize, gerek hocamıza yönelik belli aralıklarla eleştiriler oluyor. Doğrusu bunu çok fazla önemsemiyorum. Bunu takmamamız gerekiyor. O nedenle ben bu eleştirileri okumuyorum ve duymuyorum'' diye konuştu.

        Gaziantepspor ile hafta sonu zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayan Sercan Yıldırım, hedeflerinin sahadan 3 puanla ayrılarak ligdeki 5. maçtan da galibiyetle ayrılmak olacağını sözlerine ekledi.

        MUSTAFA KEÇELİ

        Mustafa Keçeli de Valencia karşısında 4-0'lık skorla ağır bir yenilgi aldıklarını, ancak bunu geride bırakıp Gaziantepspor maçını düşünmeleri gerektiğini belirtti.

        ''Valencia maçında sizi en çok zorlayan rakibin fizik gücü mü, oyun kalitesi mi oldu'' sorusuna Mustafa Keçeli, şu yanıtı verdi:

        ''Maça ürkek başladık. Verilen görevi yapma konusunda sıkıntı yaşadık. Tabii Şampiyonlar Ligi farklı bir kulvar. Tecrübemiz de yok. Rakibi gözümüzde büyütmüş olabiliriz. İyi bir takım. Biraz daha konsantre olabilseydik, gücümüzün bilinciyle hareket edebilseydik, bu maç böyle bitmezdi. Valencia yenilgisi bizim gücümüzü göstermiyor. Ama bu maça takılmamalıyız. Daha önümüzde maç var.''

        Başarılı sol kanat oyuncusu, ''Geçen yıl takımın elde ettiği başarıda emeğiniz çok fazla. Valencia maçında yeni transferlerin ilk 11'de yer alması sizi nasıl etkiliyor'' sorusuna, ''Maalesef bu, Türkiye'nin sorunu. Gelen oyuncu hep önde oluyor. Normalde yeni transfer olan oyuncu 6-7 hafta beklemeli. Yani bu sadece bizim hocanın sorunu değil. Bu durumdan etkilenmemiz söz konusu değil. Bizim çalışmaktan başka işimiz yok'' yanıtını verdi.

        Gaziantepspor maçı ile ilgili bir soru üzerine ise Mustafa Keçeli, ''Gaziantepspor, iyi bir takım. Belki galip gelemiyorlar ama kaliteli oyuncuları var. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız maça çıkıp elimizden geleni yapacağız. İnşallah iyi mücadele edeceğiz'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa