Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Ben varsam Ümit asla! - Futbol Haberleri

        Çalımbay, "Ümit Karan, ben takımda oldukça oynaması mümkün değil" dedi.

        Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni transferlerin takıma ısınmasının, bireysel hataların en aza indirilmesinin ardından Eskişehirspor'un yenemeyeceği takımın olmadığını belirterek, ''Şu anda mutsuz ve sıkıntılı günler geçiriyoruz'' dedi.

        YEDİĞİM GOLLER KÖTÜ

        Çalımbay, Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'un ligde 4 maç yaptığını ve takımın bazı maçlarda iyi performans gösterdiğini belirterek, Eskişehirspor'un kalesinde gördüğü gollerin memnun edici olmadığını kaydetti.

        Teknik direktör olarak bireysel hatalara çözüm bulmasının mümkün olmadığını ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu:

        ''Bursaspor maçında da inanılmaz hatalardan gol yedik. Bu maçta sakatlıklar olunca oyuna müdahale şansımız kalmadı. Üç arkadaşımızı zorunlu olarak değiştirdik. Ligde en çok şut atan takımız, ancak gol bulamıyoruz. Yeni transferler takıma ısındığında ve bireysel hatalara en aza indirdiğimizde yenemeyeceğimiz takım yok. Şu anda mutsuz ve sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bunları aşmak da bizim elimizde. İki sezondur koyduğumuz hedeflerin hepsini gerçekleştirdik. Bu yılda takımıma ve oyuncularıma güveniyorum. Birlik ve beraberliği sağladığımızda çok iyi yerlere geleceğiz. Sivasspor ve Gaziantepspor maçları bizim için çok önemli. Bu haftaya gelene kadar yapabileceğimiz bütün hataları yaptık. İyi bir takımız ancak, bazı arkadaşlarımız kapasitesini sahaya yansıtmasını bekliyoruz.''

        ''ÜMİT KARAN, BEN OLDUKÇA OYNAMASI MÜMKÜN DEĞİL''

        Bir gazetecinin kadro dışı bırakılan Ümit Karan'ın tesislerde antrenmanlara başlamasını hatırlatması üzerine Çalımbay, ''Ümit Karan, ben takımda oldukça oynaması mümkün değil. Ümit, bu takımın sözleşmeli futbolcusudur. Biz gitmesini istedik. Hiçbir takımı gitmedi. Antrenman yapması için tesisleri açtık. O bizim görevimiz. Ümit Karan olayına girmek istemiyorum. Girdiğimiz zaman tatsızlıklar olacak. Ümit Karan ile kişisel bir problemim yok. Ümit Karan kadro dışı kaldıysa bunun kendisinde araması gerekir'' diye konuştu.

        Çalımbay, ''takımın kötü gidişinin ardından ayrılmayı düşündünüz mü'' sorusu üzerine, Eskişehirspor'un başarısının her konudan önemli olduğunu belirterek, takımın başarısız olmasının ardından her türlü şeyin yapılabileceğini bildirdi.

        İyi düşünmenin takım için daha iyi olacağını anlatan Çalımbay, şöyle devam etti:

        ''Takım hakkındaki kötü düşünceler daha kötü sonuçları doğurabilir. Eskişehirspor için ne gerekiyorsa her şey yapılır. Eskişehirspor'un iyiliği için bizim takımı bırakmamız gerekiyorsa takımı bırakırız. Önemli olan takımı iyi hale getirmek. Bunun için birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. Burada bir yönetim kurulu kararı var. Kimse tek başına karar veremez. Kaldığımız süre içinde Eskişehirspor için iyi yönde çalışacağız. Takımın iyiliği için sabır etmek, destek çıkmak ve köstek olmamak gerekiyor. Eskişehirspor'un iyi olmasını istemeyenler var. Biz onlarla da mücadele edeceğiz. Yapacağımız Sivasspor ve Gaziantepspor maçlarından iyi puanlar alırsak, çok iyi pozisyonlara geleceğiz. Eskişehirspor'un iyi yerlere getirmeden takımı bırakmam.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa