Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Kara Kartal galibiyet arıyor! - Futbol Haberleri

        Siyah-beyazlılar, L Grubu ilk maçında CSKA Sofya takımını İstanbul'da konuk edecek. Fransız hakem Laurent Duhamel'in yöneteceği karşılaşma saat 22.05'te başlayacak. Karşılaşmada Duhamel'in yardımcılıklarını Stephane Duhamel ve Christophe Capelli yapacak. Maçın ilave yardımcı hakemliklerini Olivier Thual ve Clement Turpin yaparken, dördüncü hakem olarak da Wilfried Bien görev alacak.

        Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Ricardo Quaresma, teknik direktör Bernd Schuster'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek.

        Grubun diğer maçında ise Portekiz'in Porto takımıyla Avusturya'nın Rapid Wien ekibi, Porto'daki Dragao Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

        KARTAL HİÇ YENİLMEDİ

        UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında yarın Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, bugüne dek Avrupa kupalarında Bulgar ekiplerine yenilmedi.

        Bulgar takımlarıyla yaptığı 4 karşılaşmanın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, 2 karşılaşmada ise berabere kaldı.

        Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Levski Sofya'yı İstanbul'da 1-0 yenip, Sofya'da 1-1 berabere kalarak turu geçti.

        UEFA Kupası'nda 2006-2007 sezonunda 1. turda yarınki rakibi CSKA Sofya ile eşleşen Beşiktaş, Kleberson ve Gökhan Güleç'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Rövanşta 90 dakikalık süre 2-0 Bulgar ekibinin üstünlüğüyle sona erdiği için maç uzatmaya gitti. Uzatmada Nobre ve Bobo ile 2 gol bulan ''Kara Kartallar'' sahadan 2-2 beraberlikle ayrılıp UEFA Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın karşılaşacağı CSKA Sofya'ya yabancı değil. Siyah-beyazlı takım, 2006-2007 sezonunda, o zamanki adıyla UEFA Kupası'nın ilk turunda eşleştiği Bulgar ekibini eleyerek, tur atlamıştı.

        Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 1948 yılında kurulan ve kırmızı-siyah renklere sahip olan CSKA Sofya, maçlarını 22 bin 500 kişilik Bulgaristan Ordu Stadı'nın yanı sıra 43 bin kişilik Vasil Levski Stadı'nda oynuyor

        Bulgar temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Kuzey İrlanda'nın Cliftonville takımını (3-0, 1-2), play-off turunda da Galler'den The New Saints'i (3-0, 2-2) eleyerek, gruplara katıldı.

        TÜRK TAKIMLARIYLA YAPTIĞI MAÇLAR

        Bulgaristan'nın CSKA Sofya takımı, Avrupa kupalarında şu ana dek Türk takımlarından Beşiktaş, Galatasaray ve Kocaelispor ile karşı karşıya geldi.

        Beşiktaş, 2006-2007 sezonunda UEFA Kupası 1. turda karşılaştığı Bulgar takımını sahasında 2-0 yenip, deplasmanda 2-2 berabere kalarak tur atladı. Galatasaray ise 2003-2004 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi elemelerinde eşleştiği CSKA Sofya'yı her iki maçta da 3-0'la geçmeyi başardı.

        Bulgar temsilcisi, 1996-1997 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nın ilk turunda mücadele ettiği Kocaelispor'u deplasmanda 3-1 yenerek, Türk takımları karşısındaki tek başarısını elde etti.

        AVRUPA KUPALARINDA TECRÜBELİ

        Beşiktaş'ın rakibi CSKA Sofya, Avrupa kupalarında tecrübeli bir takım.

        Avrupa kupalarında şu ana kadar toplam 205 karşılaşma yapan Bulgar temsilcisi, bu karşılaşmalardan 84 galibiyet, 79 mağlubiyet ve 42 beraberlik aldı.

        Bulgaristan'ın önemli futbol takımlarından biri olan CSKA Sofya, ligde 31 kez mutlu sona ulaşırken, 11 kez de Bulgaristan Kupası'nın sahibi oldu.

        Kendi liginde bu sezon 6. hafta sonunda aldığı 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayabilen CSKA Sofya, 16 takımlı ligde 9. sırada bulunuyor.

        CSKA Sofya geçtiğimiz sezon Bulgar Ligi'ni 70 puanla şampiyon olan Litex Lovech'in ardında 58 puanla ikinci sırada tamamladı.

        EN GOLCÜLERİ MARQUINHOS VE AQUARO

        CSKA Sofya'nın bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü isimleri Brezilyalı orta saha oyuncusu Marquinhos ile İtalyan savunma oyuncusu Giuseppe Aquaro oldu.

        İki futbolcu da bu sezon oynanan 4 Avrupa kupası maçında takımlarına 2'şer gol kazandırırken, Tomi Kostadinov, Christian Tiboni ve Gregory Nelson da birer gol attı.

        KADRO

        Teknik direktörlüğünü Gjorgi Jovanovski'nin yaptığı CSKA Sofya'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

        KALECİLER

        Zdravko Chavdarov, Ivan Karadzhov, Bojidar Stoychev

        DEFANS

        Pavel Vidanov, Kostadin Stoyanov, Giuseppe Aquaro, Kristian Velinov, Apostol Popov, Marco Esposito, Yordan Minev, Martin Dechev

        ORTA SAHA

        Tomi Kostadinov, Todor Yanchev, Rumen Trifonov, Boris Galchev, Nikolay Manchev, Kosta Yanev, Tiero William, Alexandar Tonev, Marquinhos

        FORVET

        Spas Delev, Dormushali Saidhodzha, Rui Miguel, Dimitar Iliev, Christian Tiboni, Atanas Zehirov, Cillian Sheridan, Gregory Nelson

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa