Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "G.Saray bayrağı değil, kurdelesi olacak" - Galatasaray Haberleri

        Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında taziyeleri kabul eden Canaydın ailesinden Mustafa Canaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, baba gibi sevdiği ağabeyinin, ömrü boyunca kimseye kötülüğü olmadığını, zarar vermediğini, bilinmeyen çok büyük iyilikleri bulunduğunu anlattı.

        Ağabeyinin herhangi bir kırgınlığının bulunmadığını dile getiren Canaydın, tarafsız kalmaya çalışan ağabeyinin ağzından, rahatsızlığına rağmen çok yakınları da dahil olmak üzere, söylemediği bazı şeylerin yazıldığını, aile olarak bu duruma üzüldüklerini ifade etti.

        Canaydın, ağabeyinin Organize Sanayi Bölgesi Camisi'nde kılınacak namazın ardından isteği üzerine aile mezarlığında babasının yanına defnedileceğine değinerek, ''Özhan Canaydın'ın cenazesinde, Galatasaray bayrağı değil, Galatasaray kurdelesi olacak. Öyle tahmin ediyorum'' dedi.

        CANAYDIN'IN SON ANLARI DA SPORLA DOLU GEÇMİŞ

        Mustafa Canaydın, ağabeyi ile ölümünden 3-4 saat önce, Galatasaray Basketbol Takımı forması giydiği zamanlarla ilgili konuştuklarını belirterek, şunları kaydetti:

        ''Galatasaray'ın basketbolda kazandığı Türkiye kupasını konuştuk. Maç kadrosunu ve oynadıkları tüm maçları tek tek saydı. Ben kendisine 'Ağabey sen maçlarda kaç sayı atıyordun, 10 sayıyı geçiyor muydun' diye sorduğumda, hemen çıkışarak, 'Hayır, ben 20 sayı yapardım' dedi. Ben de kendisine 'Sen Hidayet'ten bile iyi sayı atıyormuşsun' dedim.

        Daha sonra kendisine '20-30 santim zıplar mıydın?' dedim. Dikildi, 'Ben 83 santim zıplardım' dedi. Zaten Türkiye'nin en iyi zıplayan basketbol adamlarındandı. Yaptırdığı okullardan bahsettik. Zihnini açık tutmak için konuştuk.''

        Canaydın, ağabeyinin. torunu Ali Talat Diniz'i ölmeden önce son bir kez daha gördüğüne işaret ederek, ''En önemlisi oydu. Torununu çok seviyordu. Aralarında çok iyi dede-torun ilişkisi vardı. Torunu geldi, ağabeyim de çok iyi oldu. Hatta biz 'Evlere gidelim' dedik. Yarım saat sonra da öldü'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa