Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hafızalara böyle kazındı! - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM

        Galatasaray ve Türk sporu onu unutmayacak.

        Beyefendi kişiliğiyle herkese örnek olan Özhan Canaydın artık aramızda yok.

        Ancak hem Galatasaray'a hem Türk sporuna etmiş olduğu hizmetlerle hatırlanacak.

        Özhan Canaydın, centilmen kişiliğiyle hafızalardan silinmeyecek.

        Tarih: 6 Kasım 2002...

        Fenerbahçe-Galatasaray maçı...

        Galatasaray'ın vefat eden eski başkanlarından Özhan Canaydın, Fenerbahçe'nin sarı kırmızılı takımı 6-0 yendiği maçta golleri alkışlamış, Aziz Yıldırım'ın elini sıkarak tebrik etmiş ve sarı kırmızılı camiada eleştirlmiş hatta hedef tahtası haline gelmişti.

        DEİVİD'İN GOLÜNE...

        Özhan Canaydın ayrıca "Deivid'in Inter'e attığı gole de İsviçre'de alkış tuttu; sarı-lacivertli taraftarları tebrik etti" şeklinde medyada yeralan haberlerle yine gündeme gelmişti.

        Bu haberler üzerine Lig TV'den Bahri Havadır'a konuşan Özhan Canaydın, maçı Tuncay Hazinedaroğlu ve eşi ile birlikte Türk kafesinde izlediğini doğrularken, Fenerbahçe'nin golünü alkışlaması gibi bir durumun gerçekleşmediğini belirterek, "Fenerbahçe gol attığı sırada yan masada bulunan bir Fenerbahçeli sevinç içinde bana dönerek 'Başkan nasıl goldü?' dedi. Ben de 'Çok güzel goldü' diye cevap verdim. Bunun üzerine o Fenerbahçeli taraftar ayağa kalktı ve elini uzattı ben de elini sıktım. Alkışlamadım ama alkışlayabilirdim de, bunda ne var ki?" demişti.

        DÜNYA FAIR PLAY KONSEYİNDEN KUTLAMA

        Dünya Fair Play Konseyi, Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığı maçta, rakibin gollerini alkışlayarak örnek davranışta bulunan G.Saray Kulübü Başkanı'nı ‘‘Kutlama Mektubu’’na değer bulmuştu.

        Dünya Fair Play Konseyi (CIFP), Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı, 2002 Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görmüş ve Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan konsey toplantısında, üyeler, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı fair play davranış dalında ödüllendirmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa