Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Ve beklenen karar verildi! - Futbol Haberleri

        Futbol Federasyonu, 87. dakikada tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının skorunu 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor lehine tescil etti. Diyarbakırspor küme düşmedi.

        TFF Yönetim Kurulu, federasyonun İstinye'deki binasında yaptığı olağanüstü toplantıda, 14 Mart Pazar günü oynanan ve 87. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 1-0 öne geçmesi sonrası Diyarbakırsporlu taraftarların sahaya girmesi üzerine, hakem ve oyuncuların kaçarak soyunma odalarına gitmelerine neden olan, sonra da hakem tarafından tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçını görüştü.

        Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, karar öncesinde maçın hakemleri ve temsilcileriyle görüştüklerini, maçla ilgili bütün görüntüleri ve TFF Hukuk Müşavirliği'nin çalışmaları ile raporlarını incelediklerini, ayrıca İstabul Valiliği'nin maçla ilgili görüşlerini ve aldığı önlemleri değerlendirdiklerini söyledi.

        ARIBOĞAN'IN AÇIKLADIĞI KARAR ŞÖYLE:

        ''Futbol Müsabaka Talimatı'nın 21.maddesi hükümleri çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor müsabakasının, İstanbul Büyükşehir Belediyespor lehine 1-0 devam ederken hakem tarafından tatil edilerek yarıda kaldığı 88. dakikadaki sonucu olan 1-0 ile tescil edilmesine karar verildi.

        Bu maçın ardından, kamuoyunun hemen hemen her kesiminden, bu maçla, ligimizle ve Türk futbolu ile ilgili çok çeşitli yorumlar yapıldı. TFF olarak tüm bu yorumları çok dikkatlice inceleyerek, gerekli değerlendirmeyi yaptık, ama şunu özellikle belirtmek istiyorum; TFF özerk ve bağımsız bir kurumdur. Kararlarını kendi kanunu, statüsü ve talimatları çerçevesinde alır. TFF Yönetim Kurulu'nun bugün sizlerle paylaştığım kararlarında da sadece futbolun yasal dinamiklerinin etkili olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.

        Tüm bu yaşananlar, uzun süredir Spor Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile birlikte üzerinde çalıştığımız Sporda Şiddet Yasası'nın yeni halinin süratle Meclisimizden geçmesi ihtiyacını ortaya koymaktadır.''

        Arıboğan, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında alınan ''3-0 hükmen'' kararıyla bu karar arasındaki farkın sorulması üzerine, ''İki maçın da yaşanan olayların da farklı olduğunu daha önce söylemiştim. Zaten hukuken de bu farklılıktan dolayı iki farklı karar oldu'' dedi.

        Lutfi Arıboğan, geçmiş yıllarda yapılan Trabzonspor-Sivasspor maçında, taraftarların sahaya girmesinin ardından Trabzonspor'un 3-0 hükmen yenik sayıldığının hatırlatılması üzerine, ''Her maçı kendi şartlarında değerlendirmemiz gerekiyor. Hem hukuken, hem de yaşanan olaylar olarak... O maç, o gün kendi şartlarında değerlendirilmiştir'' diye konuştu.

        BAŞKAN ÖZGENER, UKRAYNA'DAN GELİP TOPLANTIYA KATILDI

        TFF Başkanı Mahmut Özgener, bugün Ukrayna'dan gelerek, ayağının tozuyla toplantıya katıldı.

        Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık sürecinde, Avrupa ülkeleri ziyaretleri kapsamında Slovakya ve Ukrayna'ya giden Mahmut Özgener, başkan vekili Lutfi Arıboğan, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Yıldırım ve Levent Kızıl, bugün Ukrayna'dan İstanbul'a dönerek, saat 16.10'da İstinye'ye geldiler. Daha önce 15.30'da başlayacağı bildirilen toplantı, başkan ve yöneticilerin gelmesinin ardından 40 dakika geçikmeli başladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa