Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Derbi nefes kesti! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        İngiltere Premier League'de haftanın en önemli mücadelesi Manchester United-Liverpool arasındaydı. Ev sahibi 'Kırmızı Şeytanlar' rakibini 2-1'le geçerek şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürdü.

        Maça çok etkili başlayan ManU, Park ve Rooney ile Liverpool oldukça etkili oldu. Ancak ilk golü bulan taraf konuk ekip Liverpool oldu.

        5. dakikada Dirk Kuyt'ın son çizgide içeriye çevirdiği topa adeta havada asılı kalarak vuran Fernando Torres, takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

        Ancak çabuk toparlanan Manchester United, 12. dakikada Mascherano'nun müdahalesiyle Valencia'nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı.

        Topun başına geçen Rooney'nin vuruşunu Reina çıkardı, ancak dönen top önüne düşen Rooney golünü atarak skoru 1-1'e getirdi.

        Müthiş bir mücadelenin olduğu karşılaşmada 1-1'den sonra Manchester United oyun hakimiyetini eline geçirdi.

        Özellikle Fletcher ve Park'ın müthiş performanslarıyla rakibini abluka altına alan United, ikinci golü bulamayınca ilk yarı 1-1 sona erdi.

        İkinci yarıya da etkili başlayan 'Kırmızı Şeytanlar', 60. dakikada Fletcher'ın enfes ortasına uçarak kafayı vuran Park ile öne geçmeyi başardı: 2-1.

        İlerleyen dakikalarda kalesinde pozisyon vermeyen United, Rooney ile 3. golü arasa da başarılı olamadı ve dev maç 2-1 Manchester United'ın üstünlüğüyle sona erdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa