Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Couceiro hakeme yüklendi! - Fenerbahçe Haberleri

        Coucerio, futbolcularının kontratağa çıkışlarda sürekli olarak Fenerbahçeli futbolcuların faulleriyle durdurulduklarını, bunun yanında hakemlerin, kararlarını Fenerbahçe lehine verdiğini savundu.

        Coucerio, ''Fenerbahçe'ye karşı oynamak zor. Fenerbahçe'den başka şeylerle de uğraştığımız için maç bizim açımızdan çok zor oldu. Özellikle her hücum girişimimizde orta alanda faulle durdurularak bu girişimlerimize engel olundu. Bakarsanız yapılan faullere; mesela Olcan'ın bir çıkışı var, üst üste 4-5 kez faul yapılıyor. Tabii ki kontratağa çıkmak isteyen bir ekibin sürekli böyle durdurulması işimizi daha da zorlaştırdı'' şeklinde konuştu.

        ''HAKEM HATALARI DOĞAL GELMİYOR''

        Coucerio, bir gazetecinin ''Bir Gaziantepli olarak oynanan futboldan gurur duydum'' şeklinde ifadelerle başlayarak, çok sayıda pozisyonları hatırlatıp yönelttiği soruya özetle şöyle yanıt verdi:

        ''Tabii ki hakemlerden konuşmak hoş değil. Bu tip maçlarda hakemlik yapmak zordur. Ama meslek olarak hakemlik yapan arkadaşların daha cesaretli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Onlar da hata yapabilir, biz de hata yapıyoruz. Tabii ki aynı maçta 10 hata olması çok da doğal gelmiyor. Hataları bölüştürürsek, bir tane bir ekibe, 9 tane diğer ekibe olduğu zaman sıkıntı başlıyor. Ama hatalar insanlar içindir. Bir agresiflik yapıldığında sarı kart gösteriliyorsa, onun ardından artık hiçbir kart gösterilmemesi gerekiyor. Mesela verilmeyen bir penaltıdan bahsediliyor, verilmediyse sarı kartla cezalandırmaktır oyuncuyu. Bizim gibi ekiplerin özellikle böyle ortamlarda oynanan maçlarda biraz daha korunması gerekiyor ki futbolun kalitesi artsın. Çok kaliteli bir maç oynayabilirdik gerçekten. Tabii ki kaliteli maçların oynanması için kaliteli hakemlerin de olması gerekiyor ki oyun dediğim gibi olsun. Futbolun kalitesini artırmak istiyorsak, hakemlerimizin de kaliteli olması gerekiyor.''

        ''TÜNELDE KARMAŞIK DURUMLAR OLDU''

        Coucerio, ilk yarı sonunda soyunma odası tünelinde futbolcular arasında kargaşa yaşandığını, kendi adına ekibini sakinleştirmeye çalıştığını bildirdi.

        ''Futbol oynuyoruz, yaptığımız savaş değil'' diyen Coucerio, ''90 dakikanın sonunda herkes kazanmak ister, ama bu diğer takıma saygısızlık yapmanız anlamına gelmiyor. Ivan'ın yediği dirseği herkes gördü. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İkinci yarı buna rağmen kendi kafalarını hep soğuk tuttular. Bunu sağladık, ama emin olun zor bir işi başardık. Disiplin açısından ekibimiz kendini iyi kontrol etti. Sonuçtan memnun olmam beklenemez. Fenerbahçe'nin yaptığı işlere saygı duyuyorum. En az bir puanla ayrılabilirdik'' şeklinde konuştu.

        Coucerio, bir gazetecinin ''Başkan Kızıl, yaptığı açıklamada hakem odasına birisinin girdiğini ifade etti. Hakem odasına bir kişinin girmesini doğru buluyor musunuz?'' şeklindeki soruya da, ''Fenerbahçe'nin soyunma odası tarafında olan bir olay olduğu için tam da görmedim. Futbolcularım olan olaydan dolayı çok öfkelilerdi. Ben sadece onları soyunma odasına çekmeye çalışıyordum'' derken, açıklamalarının devamında, Emre'nin ikinci yarıda oynamamasına gönderme yaparak, ''Biraz da anlamlı bir şekilde Emre ikinci yarıda oyuna başlamadı. Bu kadar önemli bir oyuncunun ikinci yarıya başlamamasını manidar buluyorum. Soyunma odasında sakatlık falan geçirmiş olabilir, bilmiyorum'' şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa