Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Kurtar sonuçtan memnun! - Futbol Haberleri

        Turkcell Süper Lig'de, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda seyircisiz oynanan maçta Antalyaspor'u penaltı golüyle 1-0 yenen Diyarbakırspor'un teknik direktörü Güvenç Kurtar, ''Galip geldik, tabi ki çok mutluyuz. Bu bir başlangıç, bundan sonra kalan maçlarımızın tamamını kazanmak istiyoruz, kazanacak gücümüz de var'' dedi.

        Kurtar, maçın ardından yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor'un 12 maçtır galip gelemediğini belirtti.

        Antalyaspor maçı öncesi kırmızı-yeşilli ekibin 3 futbolcuyla yollarını ayırdığını, 2 futbolcunun da takımdan ayrıldığını ifade eden Kurtar, Thierry, Diallo'nun sakat olduğunu bu nedenle kadro oluşturmakta zorlandıklarını dile getirdi.

        Diyarbakırspor'un aldığı ceza nedeniyle sahasının kapanmasının kendileri açısından problem oluşturmadığını vurgulayan Kurtar, ''Bizim oyun felsefemizde iç sahaydı, dış sahaydı gibi bir düşünce yok. Her maçta sahaya futbol oynamak, galip gelmek için çıkıyoruz'' dedi.

        Antalyaspor maçına çok kontrollü başladıklarını kaydeden Kurtar, ''Antalyaspor iyi bir takım, hemen hemen maç boyunca hiç pozisyon vermedik. İyi mücadele ettiler. Galip geldik, tabi ki çok mutluyuz. Bu bir başlangıç, bundan sonra kalan maçlarımızın tamamını kazanmak istiyoruz, kazanacak gücümüz de var.

        Diyarbakırspor'u devlet destekliyor, şu, bu destekliyor, belki bir yerlerde, kapanma olaylarıyla ilgili bir destek olmuştur ama sahada bize hiç kimse bize destek vermeyecek. Bunu herkes böyle bilsin. Çıkıp, bileğimizin hakkıyla galip gelip, maçlarımızı kazanıp ligde kalmak istiyoruz. Bunu da yüzde 100 başaracağız.''

        Kurtar, Diyarbakırsporlu futbolcuların paralarını alamadığı yönünde söylentiler olduğunu, bunun gerçeği yansıtmadığını, futbolcuların alacaklarının en azından yarısını aldıklarını dile getirdi.

        Kurtar, gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de kulüplerin fazla bir ekonomik sıkıntısı olmayacağına, yayıncı kuruluşun takımlara önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

        Bir gazetecinin Diyarbakırspor'a verilen cezayı hatırlatması üzerine Kurtar, o tür konularda yorum yapmak istemediğini belirterek, ''Ben teknik konularda konuşurum. Ligde bileğimizin hakkıyla kalacaksak kalalım ama oynamadan da bizi mahcup etmesinler. Bursaspor maçını, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını oynasaydık da yenilseydik'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa