Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi UEFA'dan "Finansal Fair Play" uyarısı - Futbol Haberleri

        Fransa basınına konuşan Ceferin, son dönemlerde yüksek bonservis bedelleri karşılığında yapılan transferlere işaret ederek, "Kulüplerin kurallara saygı duymasını bekliyoruz. Amacımız onlara yardımcı olmak. FFP konusunda kulüplere sürekli tavsiyeler veriyoruz. Bunlara uymamak konusunda ısrar ederlerse, çok ağır cezalar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

        Paris Saint-Germain'in Brezilyalı futbolcu Neymar'ı transfer etmesine de değinen Başkan Ceferin, "Bu uyarım, sadece PSG'ye değil, Avrupa'daki tüm kulüplere. Transfer dönemi henüz kapanmadı ve tüm eylemleri dikkatle takip ediyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Şu anda kulüp adı veremem ama bu konuda çok titiz davranıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        Yaz transfer sezonunda PSG, 222 milyon euro'luk rekor bonservis bedeli karşılığında Barcelona'dan Neymar'ı kadrosuna katmıştı. Barcelona ise ikinci transfer rekorunu kırarak Alman ekibi Borussia Dortmund'dan Ousmane Dembele'yi 105 milyon euro bonservis bedeli ve başarıya bağlı primler karşılığında renklerine bağlamıştı.

        UEFA, FFP kurallarına uymadığı gerekçesiyle 4 yıl önce PSG'ye kadro ve transfer bütçesi kısıtlamaları gibi cezalar vermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa