Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Yıldırım'dan sert çıkış! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, Yüksel Günay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

        -ŞAMPİYON ATLETLERE PLAKET-

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak 25. Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları'nda 5 bin metrede altın madalya kazanan Fenerbahçeli atlet Halil Akkaş ile Akdeniz Oyunları ve Üniversite Oyunları'nda 100 metre engelli yarışında altın madalyalar kazanan Nevin Yanıt'a başarılarından dolayı plaket verildi.

        Aziz Yıldırım ve Yüksel Günay'ın plaket verdiği iki başarılı sporcuyu toplantıyı izleyen Yüksek Divan Kurulu üyeleri de uzun süre alkışladı.

        Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, futbol takımı teknik direktörü Christoph Daum ile başarılı bir dönem geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Teknik heyet ve futbolcularımızın başarılara kenetlenmiş bir halde yeni sezona hazırlandıklarını görüyoruz'' dedi.

        Aykut Kocaman'ın sportif direktörlük görevine getirilmesinin, kulüp yapısında kurumsallaşma faaliyetlerine paralel olarak, profesyonel futbol şubesinde de kurumsallaşma çabasının bir örneği olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

        ''Futbolcu transferinde ilkemiz, ihtiyaç, teknik direktörün görüşü ve kulüp imkanlarını göz önünde bulundurmaktır. Pek çok kulübün kadrosunda görmek istediği Mehmet Topuz bu ilkeler çerçevesinde Fenerbahçe'ye kazandırılmıştır. Aynı şekilde transfer listemizde bulunan Özer, Bilica, Bekir transferlerimizin ilk bölümünü oluşturmaktadır. Yakın zamanda da Dos Santos ve Cristian transferleri gerçekleştirilmiştir. Sportif direktör Aykut Kocaman iki kez Brezilya'ya giderek futbolcuların oynadıkları maçları izledikten sonra verdiği rapor doğrultusunda bu transferler gerçekleştirildi.''

        Aziz Yıldırım önderliğinde başlattıkları ve Fenerbahçe'yi diğer kulüplerin çok üstüne taşıdığını ifade ettiği yatırım çalışmalarının hızla sürdüğünü anlatan Özdemir, Ataşehir'deki spor salonu projesinde 4 Ağustos'tan itibaren temel çalışmalarına başlanacağını, kulübe tahsis edilen Düzce'deki Topuk Yaylası'na yapılacak tesislerle ilgili her türlü bürokratik işlemlerin tamamlandığını bildirdi.

        -CAN BARTU VE LEFTER'E VEFA-

        Fenerbahçe Futbol Takımı'nın efsane futbolcuları Lefter Küçükandonyadis ve Can Bartu'nun isimleri, kulübün çok önemli iki tesisine verildi.

        Yönetim kurulunun önerisiyle gündeme dahil edilen Samandıra Kamp Merkezi'ne ''Can Bartu'', Dereağzı Tesisleri'ne de ''Lefter Küçükandonyadis'' isminin verilmesi oylamaya sunuldu. Fenerbahçe'nin iki efsane futbolcusu için yapılan oylamalarla öneri kabul edildi.

        Üyelerden Mahir Danyal, yaptığı konuşmada Halit Deringör'ün Fenerbahçe Kulübü'ne çok emeğinin geçtiğini, Samandıra'ya onun isminin verilmesi gerektiğini savundu.

        Ogün Altıparmak, Samanıra için Can Bartu ismine karşı çıkan görüşlere tepki göstererek, ''Fenerbahçe tarihinde hem futbol hem basketbol oynamış bir isim. Can Bartu'ya laf söyletmem'' diyerek tepki gösterdi.

        Halit Deringör de yaptığı konuşmada herhangi bir kıskançlığı bulunmadığını, ancak bu konunun uzun süren bir çalışma sonrasında gündeme getirildiğini düşünmediğini ifade etti.

        -DENETLEME KURULU RAPORU-

        Denetleme Kurulu, 30 Haziran 2009 tarihine kadar gerçekleşen hesaplarla ilgili incelemesinde, kulübün 2012 yılına kadar ödemesi gereken tahakkuku yapılmış borç tutarının 180 milyon 216 bin 452 lira olduğunu açıkladı.

        Fenerbaçe Sportif A.Ş.'den, geçen yıllardaki tutarlar göz önüne alınarak beklenen kar payının 2013 yılına kadar 362.7 milyon lira olduğu belirtilirken, bu rakama maç, kombine kart ve isim hakkı gelirlerinin dahil olmadığı belirtildi.

        -YAŞAYAN EN YAŞLI FUTBOLCUYA PLAKET-

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp üyeliğinde 70 yılını dolduran Fenerbahçe'nin yaşayan en yaşlı futbolcusu Zeynel Üner'e plaket verdi.

        Sarı-lacivertli formayı giyen Üner'in 93 yaşında olduğu bildirildi.

        -AÇIKGÖZ'DEN YILDIRIM'A TEBRİK-

        Fenerbahçe'nin son seçimli genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıklayan, ancak daha sonra adaylıktan çekilen Kemal Açıkgöz, toplantıda yaptığı konuşmada Aziz Yıldırım'ı tebrik ederek, yeni sezon için yapılan çalışmalara övgüde bulundu.

        ''Artık taraftarın yüzü gülsün'' diyen Açıkgöz, sahada koşan, mücadele eden bir takım görmek istediklerini, yeni sezonda başarılara inandıklarını ifade etti.

        -''ALEX BÜYÜKELÇİ OLSUN''-

        Yüksek Divan Kurulu üyelerinden Senih Gölpınar, yaptığı konuşmada Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunun Brezilyalı futbolcu hamlesine destek vererek, yönetimden Brezilya'da bir 2. veya 3. lig takımına sponsorluk yapma önerisinde bulundu.

        Gölpınar ayrıca, Türkiye'de 5 yılı geride bırakan takım kaptanı Alex de Souza için, ''Brezilya hükümetinin yerinde olsam Alex'i Türkiye'ye büyükelçi olarak atarım'' dedi.

        -TURAN KERİMOĞLU, YILDIRIM'I KIZDIRDI-

        Yaptığı uzun konuşmada resmi faaliyet raporlarına göre 1998 yılından bu yana kulüp hesaplarında kulübün dış kaynak kullanımlarının bir incelemesini üyelere aktaran üye Turhan Kerimoğlu, 244 milyon lira dış kaynak durumundan borç bulunduğunu savununca, başkan Yıldırım, Kerimoğlu'na, ''Son genel kuruldaki hesapları iyi incele. Fenerbahçe'nin zaten 220 milyon dolar bütçesi var'' deyip, ceketini alıp yönetim kurulu masasından ayrılarak balkona çıktı. Yıldırım daha sonra yerine döndü.

        Dış kaynak kullanımlarının işletmeler için fevkalade tehlikeli unsur olduğunu anlatan Kerimoğlu, ''Yarın öbürgün karşımıza çıkar 'öde bakalım' dedikleri zaman Fenerbahçe'nin durumu biraz kritik olur'' diye konuştu.

        -ÖZDEMİR YANITLADI-

        Toplantının son bölümünde kürsüye çıkan kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, üyelerin konuşmalarında yönetim kuruluna yönelttiği sorulara yanıt verdi.

        Özdemir, Aziz Yıldırım'ın kongrede önümüzdeki 3 yıl için ligde şampiyonluk sözü verdiğini, bu sözün içinde Türkiye Kupası veya Avrupa Kupası'nın yer almadığını, ancak iki kupanın da ciddi bir şekilde hedefler arasında yer aldığını bildirdi.

        Huzurevi yapılması için uygun yer arandığını, bulunduğu taktirde çalışmalarına başlanacağını bildiren Özdemir, Fenerbahçe Üniversitesi konusunda kurulan vakfın yakın zamanda genel kurulunun gerçekleştirileceğini, üniversiteyle ilgili bürokratik işlemlerin 1 yıllık bir zamanı bulabileceğini kaydetti.

        Nihat Özdemir, yönetim kurulunu hesaplar nedeniyle sıkça eleştiren üye Turan Kerimoğlu'nun, son yapılan ve herkese örnek olduğunu belirttiği genel kurulu iptal etmek için dava açtığını açıkladı. Fenerbahçe'nin borcunu kimseden saklamadıklarını kaydeden Özdemir, ''Sadece kıymetli denetleme kurulumuz değil, dünyanın sayılı kuruluşlardan birisi olan Deloitte hesaplarımızı incelemektedir. Biz bu rakamları onlara vermiyoruz. Onlar gelip istiyor, araştırıyor'' diye konuştu.

        Bu arada toplantı, yaz mevsimi nedeniyle az bir katılımla gerçekleştirildi. Çok sayıda üye toplantının sonunu beklemeden salondan ayrıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa