Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Şampiyondan zincirli protesto! - Futbol Haberleri

        Trabzon Belediyespor Kulübü'nde 9 yıldır boks yaptığını belirten Burak Keleş, 2009 yılının Şubat ayında Samsun'da yapılan Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda finalinde rakibini 5-0 yenerek Türkiye Şampiyonu olduğunu söyledi. Daha sonra yapılan Milli Takım kampında da 60 kiloda seçmeleri kazandığını dile getiren genç boksör, elde ettiği bu başarılara rağmen 15 Ağustos'ta Polonya'da yapılacak Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'na kendisinin değil de finalde 5-0'lık sonuçla mağlup ettiği boksörün kadroya alınmasına bir anlam veremediğini ifade etti.

        Kendisine yapılan bir diğer haksızlığın da Türkiye şampiyonu bütün boksörlere olimpik maaş bağlanmasına rağmen kendisinin bundan mahrum edilmesi olduğunu kaydeden Burak Keleş, "Finalde yendiğim sporculara, hatta şampiyonada derece bile yapamayan sporculara maaş bağlanıyor, ancak bir bana bağlanmıyor. Bu çok büyük bir haksızlık. Şimdi soruyorum. Ben Türkiye Şampiyonu oldum, ancak Avrupa Şampiyonası'na gidemiyorum, olimpik maaş alamıyorum, spor akademisine giremiyorum. Şampiyon olmakla suç mu işledim" diye konuştu.

        Durumu Cumhurbaşkanı ve Başbakana mektup yazarak dile getirdiğini belirten ve "Hakkım olan milli formayı giymek istiyorum" diyen genç boksör, yaşadığı durumu ellerini kelepçeleyerek protesto etti.

        ANTRENÖR DALKIRAN: "BOKS FEDERASYONU BİZE KARŞI LİNÇ GİRİŞİMİ YÜRÜTÜYOR"

        Genç boksörün antrenörü Nazım Dalkıran da, büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını ileri sürdü. Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'yi suçlayan Dalkıran, "Boks Federasyonu Başkanı, benimle olan kişisel sorunları nedeniyle maalesef sporcularımı milli takımdan kesiyor ve egolarını tatmin ediyor" ifadelerini kullandı.

        Caner Doğaneli'nin 21 yıldır 'her dönemin adamı' olarak Türk boksunun başında kaldığını iddia eden Dalkıran, "Trabzon'daki siyasilere sesleniyorum. Biz gençlere sahip çıkıyoruz. Yetiştiriyoruz, birçoğu başarılarının neticesinde bu sayede spor akademisini bitiriyorlar ve öğretmen oluyorlar. Maalesef yetkililer duyarsız davranıyor. Spordan Sorumlu Bakanımız Faruk Özak'a sesleniyoruz ve zaman geçirilmeden hak edenin Avrupa Şampiyonası'na gitmesini sağlamasını bekliyoruz" dedi.

        Dalkıran, Boks Federasyonu'nun kendilerine yönelik tavırlarının değişmemesi ve Trabzonlu siyasetçilerin de olaya duyarsız kalması durumunda bizzat Başbakan'a çıkacaklarını ve yapılan haksızlıkları anlatacaklarını sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa