Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Bir Ronaldo etmiyorlar! - Futbol Haberleri

        Türkiye'de özerk olan 56 federasyonun toplam 59 milyon 770 bin lira olan 2009 yılı bütçesi, İngiltere'nin Manchester United takımından 94 milyon euroya (yaklaşık 201 milyon TL) Real Madrid'e giderek dünya futbol tarihine ''en pahalı transfer'' olarak geçen Christiano Ronaldo'ya ödenen bonservis ücretinin 4'te biri kadar.

        Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), bu yıl başında özerk federasyonlara dağıtılmak üzere 59 milyon 770 bin TL'lik ödenek talep ederken, bunun 54 milyon 500 bin TL'si federasyonlar arasında faaliyet ve projelerine göre paylaştırıldı.

        Federasyonlar arasında en fazla bütçe 3 milyon 500'er bin TL ile atletizm ve voleybola ayrılırken, güreş, kayak ve basketbol federasyonları için 3'er milyon TL'lik ödenek uygun görüldü.

        Briç, 50 bin TL ile en az bütçe ayrılan federasyon olurken, Dans Sporları Federasyonu 100 bin, Triatlon Federasyonu 150 bin, beyzbol, bilardo, muay thai, sualtı sporları ve cankurtaran federasyonları ise 200'er bin TL ile ''En az bütçe alan'' federasyonlar arasında yer aldı.

        Federasyonlar için 2009 yılı faaliyetleri çerçevesinde 59 milyon 770 bin TL bütçe ayrıldığı, ön görülen 54 milyon 550 bin federasyonların hesaplarına peyderpey yatırıldığı, kalan 5 milyon 270 bin TL'nin ise ek ödenek olarak ayrıldığı bildirildi.

        Bu veriler ışığında, GSGM'den ortalama 3 milyon 500'er bin avro alan atletizm ve voleybol federasyonlarının bir yıllık bütçeleri, futbolda sıradan bir futbolcu için verilen transfer ücretinin bile altında kaldı.

        Briç, dans sporları, triatlon gibi federasyonların bütçeleri ise birçok futbol kulübünün önemli maçlar öncesi futbolcularına kişi başı verdiği primleri bile aşamadı.

        Tüm federasyonlar için ön görülen 59 milyon 770 bin TL'lik ödenek, dünya futbol transfer piyasasına göre bir anlamda ''Devede kulak'' kaldı.

        Vedat Yücebaş / A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa