Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Vassell transferinin perde arkası! - MKE Ankaragücü Haberleri

        İngiliz futbolcu Darius Vassell'in Ankaragücü'ne transferinde önemli pay sahibi isimlerden biri olan Hikmet Hancıoğlu, transferin oluşum süreciyle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Teknik direktörümüz Hikmet Karaman'a Vassell ile ilgili bir telefon geldi. Hocamıza, kendisini takımda görüp görmek istemediği şeklinde bir soru yöneltildi. Hocamızın isteği ve başkanımızın da direktifleri doğrultusunda bu transfer için çalışmalara başladık. Öncelikle Vassell'in Türkiye'ye gelmeyeceği yönündeki inancı kırmamız gerekiyordu. Önce bunu başardık, sonra da Vassell'e Türkiye'nin tanıtımını çok iyi yaptık'' diye konuştu.

        -TARAFTARA HAYRAN KALDI-

        Hikmet Hancıoğlu, taraftarların İngiliz futbolcuya havaalanında yaptığı karşılamanın kulüple birlikte yapılan bir organizasyon olmadığını belirterek, ''Taraftarların organize ettiği muhteşem karşılama, Vassel'i çok şaşırttı. Hatta, arabaya bindikten sonra arkasına dönerek cep telefonuyla konvoyun görüntülerini çekti'' dedi.

        Yönetim kurulu üyesi Osman Gençtürk ile Vassel transferi için çok yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden Hancıoğlu, şöyle konuştu:

        ''Transfer görüşmeleri sırasında belki 1 hafta boyunca sadece 10 saat uyumuşuzdur. Gerek futbolcunun kendisiyle, gerekse de menajerleriyle birçok görüşme yaptık. Sonuçta kendisini önce İstanbul'a getirdik. Bir bakıma ön hazırlığı İstanbul'da yaptık. Ankaragücü'nün ''Kupa Beyi'' olduğu dönemleri, Vassell'e aktardık. Bu başarıdan çok etkilendi. 100. yılımızı kutladığımız bu sene de büyük başarılar yakalama hedefinde olduğumuzu söylediğimiz zaman ise bu başarıda katkısı olmasını çok istediğini belirtti.''

        -BAZI KULÜPLER ANLAŞAMAMAMIZI BEKLİYORDU-

        Hikmet Hancıoğlu, Vassell ile anlaşamamalarını bekleyen bazı kulüplerin, temsilcilerini İngiliz futbolcunun kaldığı otele gönderdiklerini söyledi.

        Vassell'in Ankara'ya inişinin ardından görüşmeleri yapmak üzere kalacağı otele geçtiğini hatırlatan Hancıoğlu, ''Başkanımız ve bazı yönetim kurulu üyelerimiz, kalacağı otelde futbolcuyla görüşmeler yapmak üzere hazır bulunuyordu. Vassell önce oteline yerleşecek, ardından da görüşmeler başlayacaktı. Bazı kulüpler, bizim anlaşamamamız durumunda oyuncuyla görüşmeler yapmak için temsilcilerini hazır bekletiyordu. Gerek futbolcuyla, gerekse de menajerleriyle yapılan görüşmeler oldukça olumlu yönde ilerledi. Sonrasında yaşanan bazı sıkıntılar ise imzanın uzamasına neden oldu. Ancak sonuçta bu transferi gerçekleştirdik. Vassell'in 100. yılımızda takıma büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Taraftarlarımızın yüzünü güldüreceğimiz bu sene, Vassell herkesin sevgilisi olacaktır'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa