Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Yiğido'nun taraftarı ne istiyor? - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımına karşı 2 önemli sınav verecek olan Sivasspor'da, taraftarlar özellikle orta sahaya oyuncu takviyesi yapılması görüşünde birleşiyor.

        Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde ve teknik direktör Bülent Uygun'un kişisel web sitesinde açılan anketlerde, taraftarların orta sahaya transfer yapılması yönünde oy kullandığı göze çarpıyor.

        Kulübün resmi internet sitesinde açılan ankette, katılımcılara ''Sizce Sivasspor hangi bölgeye takviye yapmalı?'' sorusu yöneltiliyor. Şu ana dek 16 bin 396 kişinin oy kullandığı ankette, katılımcıların 7 bin 958'i orta sahaya, 4 bin 544'ü forvete, 3 bin 894'ü ise defansa oyuncu transferi yapılması yönünde oy kullandı.

        Bülent Uygun'un ''www.bulentuygun.com.tr'' adlı kişisel web sitesindeki ankette ise ''Sivasspor sizce hangi bölgeye oyuncu almalıdır?'' sorusu yönetiliyor. Şu ana kadar 4 bin 726 kişinin oy kullandığı ankette, 2 bin 926 kişi orta saha oyuncusu, 913 kişi forvet oyuncusu, 589 kişi defans oyuncusu, 298 kişi ise kaleci transferi yapılmasını istiyor.

        Transferle ilgili taraftarların görüşlerinin alınması amacıyla açılan her iki anket de devam ediyor.

        -GELENLER-GİDENLER-

        Geçen sezonki kadrosundan Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Alves Da Silva Bilica'yı Fenerbahçe'ye, Kamerunlu forvet Herve Germain Tum ve Gineli orta saha oyuncusu Kanfory Sylla'yı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a, İsrailli golcü Pini Felix Balili'yi Antalyaspor'a, Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo'yu Diyarbakırspor'a, tecrübeli orta saha oyuncusu Mohammed Ali Kurtuluş'u Kocaelispor'a, genç golcü Tayfur Emre Yılmaz'ı Sakaryaspor'a, Brezilyalı orta saha oyuncusu Sergio Oliveira'yı da Azerbaycan'ın İnterbakü takımına veren Sivasspor, yaptığı yeni transferlerle eski oyuncularının yerini doldurmayı planlıyor.

        Şu ana dek Fenerbahçe'den stoper Yasin Çakmak'ı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan orta saha oyuncusu Erman Kılıç'ı, Antalyaspor'dan sağbek Uğur Kavuk'u, İspanya'nın Recreativo Huelva takımından forvet Ersen Martin'i, Kocaelispor'dan gole dönük orta saha oyuncusu Akeem Oriyomi Agbetu'yu, Karşıyaka'dan orta saha oyuncusu Cihan Yılmaz'ı, Belediye Vanspor'dan golcü oyuncu İbrahim Ülüm'ü, PSV Eindhoven'dan stoper Pieter Mbema'yı, Almanya'nın Honnover 96 takımından solbek Ferhat Bıkmaz'ı, Türk Telekom'dan kaleci Ali Şan Şeker'i kadrosuna katan Sivasspor, 2 yabancı oyuncu daha transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

        Kadrosuna katmayı düşündüğü Beninli forvet Rozak Omotoyossi'den, daha önce başka bir kulübe imza attığı, bu nedenle FIFA nezdinde sorunlar yaşanacağı gerekçesiyle vazgeçen Sivasspor, 2 yabancı oyuncuyu kadrosuna katarak transferi noktalamayı planlıyor.

        -HAZIRLIK MAÇLARINDAKİ PERFORMANSI-

        Yeni transferlerle eski oyuncuların uyum sürecinin yaşandığı Hollanda kampında 5 hazırlık maçı yapan Sivasspor, sakatlıklar nedeniyle tam kadro çıkamadığı bu maçlarda istenilen performansı sergileyemedi.

        Özellikle sakatlıkları nedeniyle tedavi gören golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve oyun kurucu Sezer Badur'un yokluğunu bu maçlarda iyice hisseden Sivasspor, bazı oyuncularının da sakatlıklarının nüksedince hazırlık maçlarında bir türlü istediği sonuçları elde edemedi.

        Hollanda'da yaptığı 5 hazırlık maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik elde eden, 3 kez de yenilen Sivasspor, özellikle savunmada ve orta alanda sorunlar yaşadı. Gol yollarında da pek fazla etkili olamayan kırmızı beyazlı ekip, geçen sezonlardaki başarılı performansından uzak bir grafik sergiledi. Sivasspor, hazırlık maçlarındaki tüm bu olumsuz yönlerine karşın, birçok yeni oyuncuyu kadrosuna katmasına ve oyuncular arasında uyum süreci yaşanmasına rağmen mücadeleci futboluyla beğeni topladı.

        Hollanda kampında Yunanistan'ın Olimpiyakos takımına 3-1, Hollanda'nın Heerenveen takımına 5-0 ve PSV Eindhoven takımına 3-0 yenilen Sivasspor, Meksika'nın Chivas takımı ile 2-2 berabere kalıp, Bulgaristan'ın Lokomotiv Mezdra takımını 2-1 yenmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa