Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Aykut Kocaman: Trabzonspor'un 2 haftayı da kartsız geçmesi ilginç - Trabzonspor Haberleri

        Süper Lig'in ilk haftasında Göztepe ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, 2. haftada evinde Trabzonspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler, 20 yıldır kaybetmediği rakibine yine boyun eğmedi ancak Kadıköy'deki galibiyet hasreti 4 maça çıktı.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman karşılaşma sonunda maçı değerlendirdi. Kocaman, hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi'nde 2-0 yenildikleri ilk maçın rövanşında Kadıköy'de ağırlayacakları Vardar'a odaklanacaklarının altını çizerken hatalı goller yiyen kalecileriyle ilgili de konuştu. Kocaman ayrıca Trabzonspor'un Süper Lig'in 2 haftasını da kırmızı kartsız geçmesini ilginç bulduğunu belirtti.

        REKLAM

        İşte Kocaman'ın açıklamaları;

        "Mutsuz birhaftaydı. Göztepe maçı, Vardar maçı, bugün de tamamladık seriyi. Seri derken 3 maçta 6 gol yedik, 4 tane atabildik. 25 net gol pozisyonu, 75-80 orta, 50 civarında şut. 2 puan ve 2-0'lık yenilgi. Yenilen 6 tane hatalı gol, hem şaşırtıcı hem de üzüntü verici. Umuyorum bunlar son olur. Şimdi sadece Vardar maçına odaklanacağız, sonrasında Gençlerbirliği maçı ile umarım bir seriye başlarız.

        Trabzonspor'un 2 haftayı kırmızı kartsız geçirmesi hakikaten ilginç. Volkan ve Kameni'nin yediği goller, takımın bir durumu. Bu konuyu isim olarak değil takım olarak konuşmak lazım. Bu ara kalemize gelen topların yüzde 75-80'i gol oluyor. Bu çok sık rastlanan bir durum değil. Sık rastlanan şey, bu takımın kalitesi. Volkan'ın şanssız bir dönem yaşadığı açık. Herkesin gördüğü bir durum var ortada. Aynı şey 3 gün önce Kameni için de geçerli. Kalecilerimiz için kötü bir dönem geçiyor. Her şeye rağmen çok isteyen bir takım var, bugün de bunu gördük. Bunu sürdüreceğiz."

        BASIN TOPLANTISI

        Süper Lig'in 2. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, oldukça kötü bir dönemden geçtiklerini söylerken, takımının gelecek için özellikle ikinci yarının son bölümünde ışık verdiğini kaydetti.

        Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, ligdeki Göztepe ve Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Vardar maçlarını sıkıntılı geçirdiklerini vurgulayarak, "Ligde elde var 2 puan. UEFA Avrupa Ligi'nde tur için de sıkıtılı bir sonuç aldık. Hakikaten kötü bir haftaydı. Umarım son bulmuştur." dedi.

        Maçta topun 43 dakika oyunda kaldığını aktaran Kocaman, özellikle rakip oyuncuların sertliğinden yakınırken, "Trabzonspor'un sahadan eksik ayrılmaması enteresan bir durum. Geçen haftadan sonra bu hafta da aynı şekilde. Bana pek doğal gelmiyor. Temas ve sertlik seviyesinin artması tabii ki faydalı ama bu durum sınırı aşıyor." ifadelerini kullandı.

        Kocaman, maçı oyuncular üzerinden değil, takım üzerinden değerlendirdiğini anlatırken, "Tüm takım olarak hücum etmeye ve savunma yapmaya çalışıyoruz. Sıkıntılı bir dönemdeyiz ama bunu aşma iradesi yüksek. İsteyen ve kapasiteli bir grup var. Giuliano ve Soldado da ikinci yarıda oyuna katıldılar ve çok faydalı olacaklar gibi gözüküyor." diye konuştu.

        "HER ŞEYE RAĞMEN ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

        Fenerbahçe'deki ikinci döneminin zorlu olacağını bildiğini anlatan Kocaman, iddialı açıklamalarda bulundu.

        Kulübün içinde bulunduğu durumu aktaran sarı-lacivertli teknik adam, şöyle konuştu:

        "İşimin daha zor olduğunu biliyorum. Sabrın ve anlayışın kalmadığı bir yerde olduğumu biliyorum. Camia 3 senedir şampiyonluktan uzak ve bunu çok istiyor. Sadece şampiyonluktan uzak değil, genel olarak ilgiden de uzak gibi görünüyor. Oyuncuların öz güveni son derece düşük. Önemli hatalar yapılmazsa bunu düzeltebiliriz. Bugünkü maçta bir ışık görünüyordu. Fenerbahçe saha dışında da sıkıntılar yaşıyor ve bu net görünüyor. Takımdaki kaliteyi, kazanma ışığını çok net görüyorum. Hataları düzelterek yolumuza devam edeceğiz. İnanıyorum ki büyük bir aksilik olmazsa, şampiyon olacak bir kadro var burada. Her şeye rağmen şampiyon olacağız."

        "VOLKAN MUTLAKA TOPLARLANACAKTIR"

        Aykut Kocaman, yenilen ikinci golün ardından tribünlerin tepkisiyle karşılaşan Volkan Demirel'e sahip çıktı.

        Üç maçta 6 gol yediklerini ve hepsinin de ciddi hatalardan kaynaklandığını belirten Kocaman, "Volkan 15 yıldır Fenerbahçe'nin kalesini koruyor. Sezon içi basit hatalarının az olması onu buralara taşıyan etken. Onun için de şanssız bir dönem. Böylece bizim de şanssızlığımız oluyor. Yine Kameni'de aynısı başımıza geldi. Takım olarak bunu aşacağız. Bizde bu yetenek ve kalite var. Bu sürecin geçeceğini net olarak görebiliyorum. Volkan bu camianın çocuğu, camiayı büyüten de tribünler. Zaman zaman tatsızlıklar olabilir ama hepimizin amacı Fenerbahçe'ye hizmet. Volkan mutlaka toparlanacaktır. Fenerbahçe gibi bir takımda 15 yıl oynamak, başlı başına bir kalite göstergesidir." şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa